ciekawy jestem,jak pokażą jego śmierć,bo nie sądzę żeby padł tak po prostu od mieczy i włóczni
jakiś tam goblinów,tylko od Azoga lub Bolga...a wy jak sądzicie?
No jest zdjęcie z planu jak walczy prawdopodobnie z Azogiem, więc... Ja licze na to, ze nie zginie podczas bitwy, ale dopiero w namiocie po prośbie o wybaczenie. Acha ta scena chyba tez jest potwierdzona. W spoilerach na oneringu.
hmmm szczerze to też mam nadzieję,że nie skona na polu bitwy,zresztą PJ raczej sobie pozwoli na jakiś tam dramatyzm,tylko fajne byłoby że nie zabił go byle żołdak,tylko Azog(tak jak mówisz) lub Bolg,szczerze to ja liczę na to,że Thorin zabije Azoga a Bolg go pomści...ale to tylko "marzenie" :)
No może. Ja bym wolał, żeby to Azog zabił Thorina, Azoga Dain lub Beorn, a Bolg zabiłby Tauriel, w zamian za to, Bolga zabiłby Legolas. Ale pozostaje jeszcze kili i fili...
Azog śmiertelnie rani Thorina, któremu na pomoc przybywa Bilbo i zabija Azoga (przy pomocy Beorna albo Daina).
Bilbo zabija Azoga przy pomocy Beorna... Ciekawe... Niedźwiedzia wyrzutnia rakietowa: ładunek rakieta ziemia-powietrze o nazwie Bilbo Baggins.
Chodzi o to że na przykład Beorn rani Azoga a Bilbo go dobija (wiem że to mało prawdopodobne, ale chciałbym żeby Bilbo odegrał jakąś ważną rolę w bitwie).
Już lepiej nie wymyślaj, bo to fantasy nie science fiction. Bilbo już swoje 5 minut miał przy płonacych sosnach.
Ale to Bilbo jest głównym bohaterem Hobbita, a nie jakiś Beorn, Thorin czy Dain. I to on, tak jak Frodo, powinien dokonać na końcu jakiegoś zdumiewającego i bohaterskiego czynu. W książce zawsze tego najbardziej mi brakowało. Jakiegoś wielkiego czynu Bilba w bitwie.
http://orchardgroupsales.com/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d0 8d6e5fb8d27136e95/g/a/gandalf_and_bolg1_crop_700_x_720_.jpg
Z tego co wiem, niewykluczone że wizerunek Bolga jeszcze się pojawi w BoFA (tak jak w An Unexpected Journey)
http://www.games-workshop.com/en-PL/Gundabad-Orc-General
"Bolg" został zamieniony na "Gundabad Orc General"
Niezłe :) Może bedzie dowodził orkami z Gundabadu, chociaz skoro miał to być wczesniej Azog i krecili z nim wstepne zdjecia do Dol Guldur... No nie wiem. Może stanie się nowym królem goblinów? Co o tym sądzisz? Tylko że bardzo podobny ork zginał pod Morią w Azanulbizar. Poza tym nowy Bolg ma dużo wspólnych cech razem z nim np. metal we łbie czy łapy warga na ramionach.
Widzieli wszyscy pewnie nowe zdjęcie z planu z Elrondem, jego zbroja jest inna niż w Niezwykłej Podróży, no i jest tam ten ork, powiedzmy generał, Taka walka w Dol Guldur byłaby całkiem spoko.
A ja sądze że Bilbo długo pierścienia w bitwie nie ponosi bo jak już w Ereborze przy Samugu miał te wizje Saurona a to bitwa w sumie wykreowana przez Saurona to dużo z tym pierścieniem nie wytrzyma