PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249910
5,6 60 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Zastanawiam się jak oni chcą pomieścić całą akcję w 2 godz i 36 min

norbert_cempura

W zasadzie to wiele nie zostało. Zgładzenie smoka, bitwa, Dol Guldur, powrót do domu i to chyba wszystko z takich ważniejszych wydarzeń. Powinno się to pomieścić. jednak również nie chcę mi się jakoś do końca wierzyć w ten podany czas. Moim zdaniem za wcześnie na takie informacje ale różnie to bywa. Pozdrawiam ;)

norbert_cempura

To nieoficjalny czas. Film będzie na pewno dłuższy, bo faktycznie ilość wątków, które trzeba zamknąć jest spora. Nie zdziwię się jeśli to będzie najdłuższy film z trylogii.

ocenił(a) film na 4
obleh

No nie wiem. Jackson mówił ze w 140 minutach chce się zmieścić. Armitage mówił że to będzie najkrótszy film w Sródziemiu.

Joecrou

Tak ale mówili to kilka miesięcy temu. Ostatnio wyczytałem coś o 175minutach. Poczekajmy na oficjalne info.

ocenił(a) film na 4
obleh

Niedawno to Jackson mówił do jakiejś gazety. że obecnie mają kolo 150 minut, ale chce się zmieścić w 140.

norbert_cempura

Myslę, że spokojnie. Smaug to jakieś 10 minut, Dol Guldur i cały wątek Białej Rady ze 20 minut. Sprawa Arcyklejnotu, sceny z obozem w Dale, grobowce itp z 30 minut i z 30 minut Bitwa. Do tego z 15 minut na powórt do domu i wszystkie końcowe sceny. Daje nam to 105 minut, a tu będzie bez napisów ze 140, także spokojnie. Jeszcze pewnie coś mocno poszerza.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Możliwe że bitwa będzie trwać dłużej skoro to tytułowe wydarzenie.

Albo sprawa Arcyklejnotu i sceny przed Bitwą np. wezwanie Daina i jego armii, marsz orków, Gundabad itp.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Fajnie by było gdyby pokazali maszerującą armię orków tak jak w Powrocie Króla. Była to epicka scena.

Na pewno będa takie sceny.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

I jeszcze pewnie z 15 minut Legolas/Tauriel. I pokazanie tych wszystkich przemarszów to 5 min, może bitwa będzie dłuższa o jakieś 5 min.
Wychodzi około 130 min.

Han12345

140 bez napisów będzie na pewno.

ocenił(a) film na 6
norbert_cempura

Jeszcze dadzą radę i dodać coś od siebie nie z książki ;p spokojnie ;)

norbert_cempura

No i znów temat który był 150 razy wałkowany od premiery Pustkowa Smauga.

Ale co tam jak pytasz to odpowiem

Zostało nam

1. Śmierć Smauga
2. Sprawa Arcyklejnotu
3. Biała Rada + Dol Guldur
4.BPA
5. Napewno coś z powrotu Bilba do domu
6. "Coś "Ekstra Jacksonowego"

Także spokojnie