Zastanawiam się jak oni chcą pomieścić całą akcję w 2 godz i 36 min
W zasadzie to wiele nie zostało. Zgładzenie smoka, bitwa, Dol Guldur, powrót do domu i to chyba wszystko z takich ważniejszych wydarzeń. Powinno się to pomieścić. jednak również nie chcę mi się jakoś do końca wierzyć w ten podany czas. Moim zdaniem za wcześnie na takie informacje ale różnie to bywa. Pozdrawiam ;)
To nieoficjalny czas. Film będzie na pewno dłuższy, bo faktycznie ilość wątków, które trzeba zamknąć jest spora. Nie zdziwię się jeśli to będzie najdłuższy film z trylogii.
No nie wiem. Jackson mówił ze w 140 minutach chce się zmieścić. Armitage mówił że to będzie najkrótszy film w Sródziemiu.
Tak ale mówili to kilka miesięcy temu. Ostatnio wyczytałem coś o 175minutach. Poczekajmy na oficjalne info.
Niedawno to Jackson mówił do jakiejś gazety. że obecnie mają kolo 150 minut, ale chce się zmieścić w 140.
Myslę, że spokojnie. Smaug to jakieś 10 minut, Dol Guldur i cały wątek Białej Rady ze 20 minut. Sprawa Arcyklejnotu, sceny z obozem w Dale, grobowce itp z 30 minut i z 30 minut Bitwa. Do tego z 15 minut na powórt do domu i wszystkie końcowe sceny. Daje nam to 105 minut, a tu będzie bez napisów ze 140, także spokojnie. Jeszcze pewnie coś mocno poszerza.
Albo sprawa Arcyklejnotu i sceny przed Bitwą np. wezwanie Daina i jego armii, marsz orków, Gundabad itp.
Fajnie by było gdyby pokazali maszerującą armię orków tak jak w Powrocie Króla. Była to epicka scena.
I jeszcze pewnie z 15 minut Legolas/Tauriel. I pokazanie tych wszystkich przemarszów to 5 min, może bitwa będzie dłuższa o jakieś 5 min.
Wychodzi około 130 min.