PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 424833
6,7 74 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Dobrze że nie było na siłę wciśniętego miłosnego wątku. W wielu filmach dodają. W końcu
odmiana. Tu była szorstka męska przyjaźń i przygoda. I dobrze. :-)

ocenił(a) film na 10
Detmold

Moja mama mnie zaskoczyła, powiedziała, nie było nic o miłości i wcale tego nie brakowało! A ona nie uznaje filmów, gdzie nie ma wątku o miłości. Film jej się musiał naprawdę podobać. We ,,Władcy Pierścieni" nie była zadowolona, że mało jest o miłości a przecież było :) Mi też się podobało to, że nie wcisnęli czegoś na siłę, byle było :)

ocenił(a) film na 9
Detmold

Wątek miłosny w Hobbicie? Ciekawe gdzie i w którym momencie...

pimi6

podobno szanowny pan Bilbo, tzn. Martin Freeman się domagał tego a nawet sceny łóżkowej!

pimi6

Wątek miłosny jest w Hobbicie. Tylko, że miłosny a nie romantyczny. Tym wątkiem jest miłość do domu, do przynależności i rozdarcie kiedy istota jest tego pozbawiona.
Radagast również przedstawia właśnie wątek o miłości do natury, zwierzątek, których śmierć cholernie go rani- łzy i rozpacz. W Hobbicie jest więcej miłości niż jakimkolwiek romantycznym filmie.

Treehouse

Mocne.

ocenił(a) film na 8
obleh

ha! zgadzam się :D

ocenił(a) film na 7
Treehouse

Brawa.

ocenił(a) film na 10
redderon

Prawda! :)

ocenił(a) film na 9
Detmold

Bedzie watek miłosny w kolejnych częściach.

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

Czy będzie to wątek miłosny związany z jeżem sebastianem?

BackWithBang

Nie, z Tauriel i legolasem.

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

szkoda ale rozumiem że jeż sebastian może być zajęty walką z smokiem kiedy legolas będzie brał sie za dupeczki.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Bardziej bym obstawiał Kili + Tauriel

ocenił(a) film na 7
lost24

Słyszałem że tak miało być, ale ostatnio czytałem gdzieś że Legolasa i Touriel coś kiedyś łączyło. Hmm a Kili nie za niski dla niej jest ? :P

ocenił(a) film na 7
Joecrou

Myślę, że wątek miłosny elf + krasnolud byłby tutaj bardzo atrakcyjny, tym bardziej, że w filmie położono nacisk na konflikt między tymi dwiema rasami.

ocenił(a) film na 10
BackWithBang

jeż Sebastian był świetny :)

ocenił(a) film na 9
madziocek

Sebastian bedzie bral czynny udzial w bitwie 5 armi ;]

ocenił(a) film na 10
lavrenzo84

oo jak miło :D

ocenił(a) film na 7
ocenił(a) film na 9
lavrenzo84

Wiedziałem że ktoś to napisze ;P z armią swoich pobratymców będzie nadziewać orki na swoje kolce ;)

ocenił(a) film na 9
madziocek

Dokładnie był słodzi i uroczy ! Mi się podobał !

ocenił(a) film na 10
Norven

mi też własnie :D
taki sympatyczny jeż Sebastian :)

ocenił(a) film na 7
Detmold

hmm tak się zastanawiałem czy wątkiem może być np Galadriela i Gandalf.W filmie czarodziej wydawał mi się,że chyba coś do niej czuję:D:D.Zgadzacie się z tym??

ocenił(a) film na 9
Przemox777

Właśnie też mnie to zaintrygowało trochę Przemox777. Szczerze to zupełnie sobie ich nie wyobrażam razem.... Wszystkich książek nie czytałam, więc nie wiem czy coś między nimi było.

A co do wątku miłosnego to bardzo dobrze, że go nie było :).

ocenił(a) film na 5
Yelyahh

Chyba trochę błędnie interpretujecie sceny z Gandalfem i Gandalfem. Ma się wrażenie, że strasznie chcielibyście, żeby coś się między nimi działo. Prawda natomiast jest taka, że Galadriela ma ogromny szacunek do Gandalfa i tyle.

ocenił(a) film na 9
Hkjop

Masz zupełną rację. Po dłuższym zastanowieniu też tak stwierdziłam. To szacunek i nic więcej. Eh czasem naprawdę można coś źle zinterpretować..

Yelyahh

Galdariela nie mogła mieć z nikim romansu, w końcu maiła męża - Celeborna.

ocenił(a) film na 9
adrbug

Fakt! Jak ja mogłam o tym zapomnieć... Mój błąd, wybaczcie.

ocenił(a) film na 7
Yelyahh

Nie chodzi mi tu o Galadriele ale o Gandalfa i jego wzrok brałby ją hahahaha:D

Detmold

Według mnie mogli by mieć romans Legolas z Tauriel tak w jednej scenie by nie zaszkodziło jak by się pocałowali czy coś