PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 424908
6,7 74 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż
ocenił(a) film na 10
loffciam

Nie . Przypominam ,że ,,Hobbit" dzieje się 60 lat przez ,,Władcą pierścieni "

ocenił(a) film na 8
loffciam

I mała poprawka : Władcę Pierścieni, nie Władców.

ocenił(a) film na 6
Pani_Zima_1989

Przepraszam.. Karygodny blad..

Pani_Zima_1989

I mała poprawka : Władcy Pierścieni, nie władców, ani nie władcę ;) Idioci...

ocenił(a) film na 8
Zuzka253

A, rzeczywiście nie zwróciłam uwagi, że w temacie jest jest ,,obejrzenie''. Pisałam to mając na myśli, że trzeba : ,,obejrzeć władcę'', zawinił pośpiech. Ten epitet na końcu z twojej strony nie był potrzebny. Następnym razem ty się zastanów, co piszesz. Liczy się też treść, nie tylko forma. Przejęzyczenia się zdarzają.

Pani_Zima_1989

Tak, ale zanim kogoś poprawisz, sprawdź czy sama napisałaś dobrze, bo najżałośniejsze jest to, gdy ktoś kogoś poprawia samemu popełniając błąd ;)

ocenił(a) film na 8
Zuzka253

Po prostu chciałam wyjaśnić, że powinna być liczba pojedyncza, nie mnoga. I nie miałam zamiaru nikogo obrazić swoim komentarzem, a też mogłabym napisać, o kimś, że idiota, bo nie zna poprawnego tytułu. Ale nie napisałam, bo tak nie myślę. Każdemu zdarza się popełnić błąd, sądzę, że nawet tobie i nie chciałabyś być wtedy wyzwana od idioty.

Pani_Zima_1989

A poza tym, ,, idioci " to nie epitet, ponieważ epitetem jest rzeczownik z przymiotnikiem ;)

ocenił(a) film na 8
Zuzka253

Ok, skoro już tak się zagłębiamy w ten temat : epitet w znaczeniu wyzwisko, obrażliwe określenie. Epitet to nie tylko nazwa środka poetyckiego. Radzę troche wzbogacić słownictwo.

Pani_Zima_1989

I nie chciałam tutaj nikogo obrazić. W sumie to nie wiem dlaczego napisałam ,, idioci ". Może po prostu napisałam swój komentarz, który powiedziałam w myślach? Nie wiem. Też nie lubię być obrażana w takich sytuacjach, więc przepraszam, bo jak ja zostaję tak przezwana, to też nie jest mi miło, a naprawdę nienawidzę się kłócić z kimś przez internet. A więc sorry ;)

ocenił(a) film na 8
Zuzka253

Też nie lubię się kłócić, nie tylko przez internet. Chyba po prostu trochę nas poniosło i rozmowa nie skończyła się na czas. Ja też następnym razem ugryzę się..ee, ..w palce, hihi.

Pani_Zima_1989

Ale trzeba przyznać, że nasza " kłótnia " była na poziomie :D

ocenił(a) film na 8
Zuzka253

No, nie było tak ostro, jak to czasem na tym forum bywa. I potrafiłyśmy szybko się zgodzić.

ocenił(a) film na 6
Zuzka253

Dziekuje za lekcje jezyka polskiego;)

ocenił(a) film na 6
loffciam

I kultury

ocenił(a) film na 7
loffciam

może i nie jest konieczne ale sporo ułatwi i jest tam wiele smaczków nawiązujących do WP