Witam!
Jakis czas temu byl tutaj fajny temat o naszych kolekcjach zwiazanych z LOTRem i Hobbitem.
Zostal niestety z niewiadomych przyczyn usuniety :(
Zakladam wiec kolejny temat majac nadzieje, ze tym razem bedzie mozna spokojnie wymienic
sie opiniami na temat kolekcji, udostepnic zdjecia i pochwalic sie swymi
nabytkami/kolekcjami.
Dlatego jesli posiadacie jakies ciekawe wydania ksiazek Tolkiena, filmow Jacksona,
soundtrackow, jestescie kolekcjonerami budowli, figur czy figurek ze swiata LOTRa i Hobbita,
broni bialej lub innych gadzetow to ten temat jest dla Was i mozna porozmawiac w nim o
naszych zainteresowaniacjh i kolekcjach.
Zatem zapraszam i zycze milych wrazen :)
ehhh..nie przesadzaj - bronie z UC też są mile widziane i oczywiście inne gadżety z 'lotr/hobbit' również:)
Nowy nabytek - miecz od United Cutlery - Sword of Witch King :) Przyjechał do mnie przedwczoraj z Hiszpanii :)
http://www.iv.pl/viewer.php?file=40088026155542731395.jpg
http://www.iv.pl/viewer.php?file=11063839155521177284.jpg
http://www.iv.pl/viewer.php?file=90929029651713175216.jpg
http://www.iv.pl/viewer.php?file=01284123385685602549.jpg
P.S. A w urzędzie celnym czeka na mnie - chyba już ostatni na świecie jeśli chodzi o stan techniczny (ponieważ NOWY, w oryginalnym opakowaniu od UC) - Herugrim, miecz króla Theodena.
Kupiłem go na amerykańskim ebay'u. Nie pytaj o cenę... :D Totalnie mnie poje...ło ale musiałem go po prostu mieć, a to była jedyna szansa ku temu by go zdobyć :D Śledziłem i szukałem go na ebay'u i amazon'ie od kilku ładnych miesięcy. W końcu się udało. Zdjęcia wstawię jak przyjdzie do mnie paczka :)
e
Gratuluję nowych nabytków - są świetne, a wiem co mówię bo sam mam je u siebie:)
"chyba już ostatni na świecie jeśli chodzi o stan techniczny (ponieważ NOWY, w oryginalnym opakowaniu od UC) - Herugrim, miecz króla Theodena."
No chyba są dwa takie ostatnie - bo mój też jest nowy:P
mi ostatnio udało się kupić (nareszcie) miecz Ringwraith oraz kilka figurek (Theoden, Marry oraz orc overseer) a także Bags End oraz kilka innych nabytków którym fotek jeszcze nie porobiłem...ale wkrótce.
Gdzie swojego Herugrima kupowales i kiedy? :) Ja w tamtym tygodniu, gosc mial ostatnia sztuke na stanie :)
Ciekaw jestem miecza Ringwraith'a... widzialem jedna aukcje na ebayu ale chyba to byl miecz uszkodzony i nie widzialem logo z UC. Gdzie go kupiles? :)
Oj... miecz Theodena kupiłem w zeszłym roku (chyba gdzieś w styczniu), a miecz Nazgula tradycyjnie na ebayu kilka miesięcy temu. (nie jest nowy ale w bardzo dobrym stanie), razem z mieczami - witchiknga, legolasa oraz laską sarumana. do zebranie kolekcji brakuje mi tych najbardziej poszukiwanych okazów (i oczywiście najdroższych - eowyn, isildura, boromira oraz Shard of Narsil (na deseczce)...wiem że są na ebayu ale ceny mnie trochę przerastają. tradycyjnie czekam na okazję zakupu po okazyjnej cenie (co już nie raz mi się zdarzyło).
Hehe... czyli to moj jest ostatnim z dostepnych :P A na powaznie... ja sledzilem ostatnio miecz Boromira ale 3 tysiecy nie dam za jeden miecz. O mieczu Isildura mozna zapomniec raczej... podobnie Eowiny. Nieosiagalne sa zarowno jesli chodzi o cene jak i wystepowanie na aukcjach. Szczatki Narsila sa na ebayu amerykanskim, cena nie jest tragiczna jeszcze - tym bardziej ze ludzie nie sa glupi i wiedza co sprzedaja i za grosze nie kupisz ich - wiec poszukaj a moze sie zdecydujesz :)
tu nie chodzi o to, że ludzie są głupi, ale o to, że czasami tak się sprawy toczą w życiu, że trzeba się czegoś pozbyć. Wiele rzeczy dorwałem w ten sposób, że sprzedawcy zależało na czasie aby jak najszybciej mieć kasę na koncie i zmieniali opcję z licytacji na kup teraz (oczywiście po niższej cenie). Szczątki Narsila mogłem ieć za stosunkowo tanią cenę, ale (w przypływie emocji - gdyż lista sprzedawcy była bardzo długa) nie doczytałem emaila do końca - no i poszedł na aukcji..ale za to udało mi się kupić One Ring z Master Replicas.
Czasem sprzedawcy idą na rękę jeśli się ich odpowiednio "podejdzie" ;P
Ostatnio miecz Boromira była za 1200zł, eowyny za 1700zł a Isildura za 1200zł - no ale jako, że teraz poluję na Nazgula na koniu (Ringwraith on Steed - wersja normalna a nie PF) to chwilowo sobie te miecze odpuszczam.
Cała galeria gościa(warto zobaczyć):
http://s1229.photobucket.com/user/fightergeneral/media/IMG_8085_zps371ecaa1.jpg. html
Konkretne zdjęcie, o które mi chodziło:
http://i1229.photobucket.com/albums/ee478/fightergeneral/IMG_8085_zps371ecaa1.jp g
Ja piernicze... co koles ma kolekcje... ma chyba wszystkie lokacje! Zazdroszcze gosciowi. Na moje oko wydal ladnych kilka tysiecy dolarow na taki zbior... dla nas, zwyklych zjadaczy chleba nierealny cel... chyba ze na przestrzeni 10-15 lat udaloby mi sie kupic to co on posiada ale zyjac mega skromnie i nie pozwalajac sobie na zadne inne przyjemnosci.
Panowie,przeczytałem całą dyskusję.Zaczynając lekturę czytałem Was z uśmieszkiem i pytaniem:"Ku*** ci kolesie wydają tyle pieniędzy na nic".Zmieniłem zdanie.Gratuluję pasji jak i samych kolekcji.Pozdrawiam :)
Witam ;) hehe... nie jestes jedyny, ktory uwazal nasze obecne hobby za glupstwo :) Ja na poczatku tez nie bylem przekonany do kolekcjonowania figur, lokacji, popiersi :) Prawda ze ceny na poslkim rynku (ktorego w zasadzie nie ma) sa straszliwie zawyzone... ale odkladajac z pensji troche grosza oraz kupujac taniej jakies gadzety, ktore pozniej mozna sprzedac drozej i przy tym cos zarobic, mozna raz na pewien czas kupic cos fajnego :) zapraszam do sledzenia tematu bo wkrotce wstawie sporo nowych fot moich najnowszych nabytkow :)
Pozdro!
równie dobrze można to powiedzieć o każdym kolekcjonerze lub kimś kto ma jakieś hobby. dla mnie idiotyzmem jest wydanie kilkunastu mln $ na np. obraz jakiegoś malarza. jednych pasjonują znaczki innych monety a jeszcze inni zbierają kolorowe majteczki:)
Tak,oczywiście masz rację,tylko że wiesz jednak kolekcjonowanie obrazów jest troszkę mniej egzotyczne niż figurek(dla mnie,ja nie miałem pojęcia że takie rzeczy istnieją)...co nie zmienia faktu,że kolekcje imponujące.Będę śledził wątek:)
Wrzucilem kilka zdjec moich nowych nabytkow - zdecydowalem sie na zebranie kolekcji popiersi z postaciami z Władcy Pierścieni (swietna skala i jakosc moim zdaniem jako kolekcjonera) - poszukaj pare postow wyzej :)
Pozdro! :)
A to roznie... cena jednego popiersia waha sie od 150zl do nawet 1000zl. Wszystko zalezy od stanu popiersia, dostepnosci (niektore wyszly w limitowanych seriach i sa nieosiagalne) oraz od tego gdzie sie kupuje. Najlepiej kupowac po kilka sztuk, taniej wychodzi wysylka :) Oczywiscie kupic je mozna jedynie na ebayu lub amazonie. W Polsce sa nie do kupienia niestety... drogie hobby ale na polce wyglada zacnie :)
na półce wyglądają mniej więcej tak (tylko jedna półka) :)
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b1a9cb30baa859a0.html
Zazdroszcze Ci skubancu Lurtza i Witch-Kinga w wersji Upiora :P Ale moze wkrotce... moj nastepny zakup to beda: Bilbo, Aragorn i Nazgul :) pozniej czas na orkow i trole ;)
oj tam, oj tam...:) "Cierpliwość jest gorzka, ale jej owoce są słodkie. "
w sumie z trollami nie powinieneś mieć problemu bo jest ich pełno na necie :D
a jeśli chodzi o orki to do skompletowania jest "tylko'" 7:)
ufff..jak to dobrze, że ja już te zakupy mam za sobą:P
Chyba orkow jest wiecej niz 7 ;)
Moria Orc Swordsman, Moria Orc Archer, Orc Overseer, Cleaved Orc, Orc Soldier, Wounded Orc, Grishnákh, Uruk-Hai Soldier, Uruk-Hai Scout, Lurtz, Berserker. Problem jest tylko z ich dostepnoscia... a jak sa to ceny z kosmosu... szczegolnie jesli chodzi o Lurtza :(
Uruk-Hai to nie inna rasa lecz podgatunek orka :) rasami sa ludzie, elfowie, krasnoludy, hobbici, orkowie, trole, itd.. a wiec tak czy siak wszyscy wymienieni przeze mnie przedstawiciewle to orkowie i to mialem na mysli... no ale jak chcesz byc dokladny to tak naprawde sa do zebrania 2 gobliny, 4 uruki i 5 orkow :P
nie wiem czy już ktos z was to widział ale to najprawdopodobniej będzie w wydaniu EE "Hobbita" :
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e6261b6c0060ad79.html
bilbo z gollumem sobie odpuściłem ,ale to musze mieć na 100%..tylko pewnie u nas to wydanie nie wyjdzie ;D
Niezly czad :D czyli moje przypuszczenia co do dolaczonych figurek do Hobbita byly trafne... tylko ze posagi krasnoludow dolaczone beda - byc moze - do rozszerzonego wydania Pustkowia, a nie jak zakladalem do wydania Podrozy... ja sadzilem ze do Pustkowia bedzie figura Smaug vs Bilbo. Sadzilem ze zrobia tematyczne figurki z Bilbo w roli glownej tj:
cz I Gollum vs Bilbo
cz II Smaug vs Bilbo
cz III Bilbo i Thorin/ Bilbo z Arcyklejnotem/ x
Ciekawe czy to nie fake... :/ skad masz to zdjecie?
Ludzie na forum Sideshow piszą, że to wydanie z figurami ma się ukazać z wydaniem kinowej wersji DoS, 8 kwietnia... dziwne.
w to akurat nie wierzę, gdyż żadne wydanie kinowe nie wyszło z figurkami - tylko wersje rozszerzone. więc i tym razem pewnie też tak będzie. może chodziło o to, że EE ukaże się w momencie 3 części hobbita w kinach?
Nie, nie, oni pisali, że prawdopodobnie ukaże się 8 kwietnia. Z amazonu chyba wzięli tą informację.
P.S
Myślę, że oni mogą mieć rację. Zdjęcia rozszerzonej edycji z Bilbem i Gollumem, pojawiły się w sieci w okolicach sierpnia. Wydanie z Ereborem trafia do sieci, kiedy DoS jest jeszcze grany w kinach... coś tutaj nie pasuje. :) Przypuszczają też, że do wersji rozszerzonej dodadzą figurę Bilbo&Smaug. W sumie to możliwe, obstawiam, że pojawi się wersja pysk Smauga+filar+Bilbo.
Jeżeli Erebor dostaniemy do wersji kinowej, to jestem ciekawy, czy galapagos udostępni nam to wydanie w Polsce... :)
zauważcie ze na tym zdjęciu jest 'collector edition' (nawet jeśli to fake) - i nie chce mi się wierzyć aby były 2 wydania tego samego filmu z dwoma różnymi figurkami. z drugiej strony może chcą obie jeszcze bardziej napchać kieszenie?
jesli to nie fake - to i tak u nas pewnie nie wyjdzie - nieważne czy do wydania kinowego czy do EE.
No wlasnie. Jestem pewien na 99% procent ze jesli te figurki wyjda to tylko i wylacznie wraz z wersja rozszerzona w okolicy listopada. Napis "collector edition" widnieje tylko na boxach z figurka w wersji rozszerzonej wiec to dodatkowo przemawia za tym, ze jesli owy box z figurami krasnoludow w ogole wyjdzie, to ukaze sie on tylko i wylacznie wraz z wersja rozszerzona... no chyba ze jest tak jak mowisz i chca napchac sobie porfele.
P.S. dzis wieczorkiem wrzuce zdjecia mojej malej kolekcji popiersi, ktora rozrasta sie w dosc niezlym tempie :D
Zdrowia zycze... zyczylbym wiekszej inteligencji ale niestety mozgu nie posiadasz wiec nie mam czego Ci zyczyc...
Oficjalnie: to nie fake! :D Można zamawiać! :D
http://www.target.com/p/the-hobbit-the-desolation-of-smaug-limited-edition-colle ctor-s-gift-set-3d-blu-ray-dvd-digital/-/A-15191800#prodSlot=medium_1_3&term =desolation+of+smaug?clkid=1P9Vc2TbS2-DRP1W3d3B9R1xUkTUx0SdDTaA0U0&lnm=Targe t+Shop&afid=VigLink&ref=tgt_adv_xasd0002
Data: 8 kwietnia, więc albo tego dnia wychodzi wersja rozszerzona, albo dostajemy wersję kolekcjonerską z kinową edycją filmu...
P.S
To jest jednak wersja kinowa, a figura jest wykonana przez Noble Collection. Prawdopodobnie wersja rozszerzona również pojawi się z figurką, ale wykonaną przez Wete (pewnie Smaug+Bilbo), ależ skok na kasę.
8 kwietnia to zbyt wcześnie jak na edycją rozszerzoną - więc to z pewnością jest wydanie kinowe. Zwykle najpierw wychodzi kinowe, a potem za parę miesięcy wydanie rozszerzone. i pewnie tak będzie tym razem. EE pewnie wyjdzie w okolicy września / października. także tak jak pisałem - skok na kasę..szkoda..no ale może uda się kupić same figurki po dobrej cenie? poczekamy zobaczymy;D
Tak, dodałem w "P.S", że to wersja kinowa, już potwierdzone. Pierwszy raz do wydania kolekcjonerskiego figur nie robi Weta, ciekawe...
Napisałem wczoraj rano emaila do Galapagos, może wersje kinową z figurą wprowadzą do oferty? Na razie brak odpowiedzi...
Odpisali! Niestety, odpowiedź jest bardzo wymijająca...
" Owszem jesteśmy dystrybutorem, dlatego wszelkie oficjalne informacje, takie jak data oraz wydania filmów, będziemy ogłaszać kiedy tylko będziemy ich pewni. Jak tylko będziemy o tym wiedzieć, ogłosimy to z dumą na naszym fanpage'u
Pozdrawiamy! "
Gentle Giant zapowiedziało nowe popiersie: http://www.gentlegiantltd.com/product_p/80322.htm
O ile będzie mieć prosty miecz, wydaje mi się, że jest lepszy od statuy Kiliego Wety :D Zamówione ;)
Zbliża się Comic-con, Gentle Giant i Weta zaprezentują nowe figury, eh, czekam na zdjęcia z imprezy...
moim zdaniem porażka - i od kiedy to krasnoludy mają szpiczaste uszy? to chyba jakaś kpina.
Niestety Kili miał takie uszy, jeszcze sporo przed premierą AUJ fani narzekali, że ma wygląd elfa... ;)
Cóż, nie wiem co Ci się nie podoba, perfekcyjnie oddali ekwipunek, odzież i uzbrojenie. Włosy i broda są ok. Podobieństwo twarzy oceniłbym w skali 5/10. Podobnie jak Kiliego Wety. Zresztą to dopiero zdjęcia promujące, wygenerowane przez komputer. Zaczekajmy na oryginalne, które zazwyczaj prezentowały się dużo lepiej w przypadku Gentle Giant(np. Thorin i Dwalin).