PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 422 tys. ocen
7,6 10 1 422192
6,7 72 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Witam!
Jakis czas temu byl tutaj fajny temat o naszych kolekcjach zwiazanych z LOTRem i Hobbitem.
Zostal niestety z niewiadomych przyczyn usuniety :(
Zakladam wiec kolejny temat majac nadzieje, ze tym razem bedzie mozna spokojnie wymienic
sie opiniami na temat kolekcji, udostepnic zdjecia i pochwalic sie swymi
nabytkami/kolekcjami.
Dlatego jesli posiadacie jakies ciekawe wydania ksiazek Tolkiena, filmow Jacksona,
soundtrackow, jestescie kolekcjonerami budowli, figur czy figurek ze swiata LOTRa i Hobbita,
broni bialej lub innych gadzetow to ten temat jest dla Was i mozna porozmawiac w nim o
naszych zainteresowaniacjh i kolekcjach.

Zatem zapraszam i zycze milych wrazen :)

ocenił(a) film na 8

to, że fili nie ma brody mogę wybaczyć gdyż wraz z bratem są stosunkowo młodzi i pewnie jeszcze mają mleko matki pod nosem:p

ale tego, że ma szpiczaste uszy już wybaczyć nie mogę.

być może oddanie wierności uzbrojenia, włosów i odzież jest ok, ale moim zdaniem on naprawdę nie jest podobny do aktora z filmu (i wcale nie twierdzę ,że figurka WETY jest!).

zresztą z pewnością nie stanie na mojej półce więc wszystko mi jedno :D

użytkownik usunięty
rcisek

Twarz Aidana Turnera chyba po prostu ciężko wyrzeźbić, wątpię, że komuś uda się to zrobić lepiej niż Wecie czy GG. :D

ocenił(a) film na 8

Nikt inny nawet nie może próbować ;)

użytkownik usunięty
rcisek

A Sideshow? Hot Toys? Neca Toys? Może Noble Collection się pokusi o jakieś figury skoro robią statuy do wydania kolekcjonerskiego... :)

ocenił(a) film na 8

Jak na razie SS nic nie pokazało odnosnie 'hobbita' (może na SDCC 2014 - ale cisza w eterze trwa). HT? Wątpie. Neca - raczej nie - z ich ostatnim podejściem do odwalania fuszerki przy figurkach może lepiej niech nie próbują. poza tym z tego co wiem to licencję na statuy w skali 1/6 ma Weta i SS.Noble może robić jakieś tam gadżety ale nie figurki.

MrBaggins

I tak jak myślałem MrBaggins jest karłem - fanatykiem i lubi i się onanizować przebrany za hobbita. Właśnie pokazałeś, że masz na tym punkcie coś z głową.

jordan10071

Tak, tak... trafiles w samo sedno - mam 120cm wzrostu, zielona peleryne, zloty pierscionek na fujarze i lubie sie onanizowac :) I robie to codziennie specjalnie dla ciebie nad twoja twarza :) w koncu lubisz spijac zloty nektar z mojej rury :)

A tak na powaznie skoro wszyscy juz wiedza co lubisz i jakim perwersem jestes (w dodatku nie trzymasz ani pionu, ani poziomu) mozesz wracac tam skad przyszedles... tzn do plebsu. Caluski :*

MrBaggins

Całuski to możesz wysyłać homoseksualistą takim jak ty... I skoro twoja wyobraźnia sięga aż tak daleko to musiałeś przeżyć podczas oglądania naprawdę "Niezwykłą podróż". Widać, że uczestniczyłeś wielu paradach tej odmiennej orientacji... I na dodatek nie umiesz wymyślić swoich tekstów i atakujesz tymi, którymi ktoś wcześniej cie atakował... Brak słów i celowo pisze słowa "cie" i "ty" z małej litery by ci okazać ile dla mnie znaczysz czyli totalne zero....

jordan10071

Uwazasz ze prawiac moraly o mojej orientacji - ze jestem homo, ze bralem udzial w paradach czy cos tam - zrobisz mi krzywde? :)
"Widać, że uczestniczyłeś wielu paradach tej odmiennej orientacji" - z tego co piszesz wynika ze to ty jestes dobrze doinformowany co tam sie dzieje... ladnie strzelasz sobie w kolano. A na powaznie... jestes zalosny. Wlasnie sciagnales sobie na kark osoby z orientacji innej niz hetero. Ja nie mam nic do gejow i lesbijek. Niech sobie zyja wlasnym zyciem. Poki nie wkraczaja w moja prywatnosc i w moje zycie intymne nie mam nic do nich. Moge isc z nimi na piwo, na film z serii Hobbit i pogadac na rozne tematy - czego z toba nie mozna robic bo nie masz za grosz szacunku do innych i nie posiadasz zadnej, nawet elementarnej wiedzy. Nie widze powodu dla ktorego zabrales glos w dyskusji... bo jak zwykle nie masz nic sensownego do powiedzenia.
Tym co napisales pokazujesz tylko - ponownie zreszta - jak ograniczomny jestes.

Pokemonie jeden skoncz sie pocic na pisaniem postow :) najpierw atakujesz ludzi piszac cos o onanizowaniu sie nad filmem a pozniej piszesz ze ja mam spaczona wyobraznie? :) Napisalem twoim jezykiem abys zrozumial co mam ci do przekazania - jestes gnida i wyrzutkiem, ktory swe zale i blaczki wyrzuca na forum. Mowisz ze fani fantasy to karly i onanizuja sie nad filmem. Najwyrazniej ktos ma jakies braki w tej sferze... czas rozpoczac jakies inne, nowe zycie poza wirtualnym bo poki co jestes rasowym przykladem tego czym sie brzydze tzn "kozak w necie, piz*a w swiecie" :)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
jordan10071

Masz jaki problem ze swoja sfera seksualnosci, to widac... nadal nie mozesz sie zdecydowac jak lubisz i swymi rozterlkami dzielisz sie publicznie... to smutne. Wspolczujemy :) I nie klam teraz ze nie masz nic do innych orientacji bo jawnie pokazujesz jakim prostakiem-homofobem jestes :)

Jak mowilem wczesniej jestes ograniczonym gorylatkiem, ktore w kolko sie powtarza :) nie ja mam teksty jak z przedszkola ale ty - sadzac po wpisach - blyszczysz na swojej gimnazjalnej swietlicy :)
Ewidentnie widac w twoich nedznych postach brak logiki oraz to ze jestes niespelniony zarowno emocjolnalnie, seksualnie jak i intelektualnie... najpewniej jestes pi*zda w swiecie i to widac jak na dloni :)

ocenił(a) film na 5
jordan10071

Panie Pan jest jest bardziej tepy niz ustawa przewiduje....

użytkownik usunięty
MrBaggins

http://www.theonering.net/torwp/2014/02/18/86980-exclusive-the-hobbit-the-desola tion-of-smaug-home-video-release/

Możemy się pożegnać z wydaniem kolekcjonerskim?

ocenił(a) film na 8

tak jak myślałem - że nasz kraj znowu jest w rejonie zadup.a i nie docierają do niego rzeczy dostępne dla innych kolekcjonerów.

użytkownik usunięty
rcisek

Porażka... Myślałem, że Galapagos rozegra to inaczej.

ocenił(a) film na 8

pewnie "badania rynku' pokazały, że nie ma zapotrzebowania na takiego typu wydania bo przecież wydanie 300zł na film BR z figurkami to dla przecietnego fana wydatek równy biedzie przez kolejny rok.

użytkownik usunięty
rcisek

Weta zapowiedziała, że wkrótce zaprezentują piątą figurę z serii mini. Czytałeś jakieś plotki, wiadomo jaka to będzie postać?

Czyli lipa... :( znowu musze kupic na ebayu

użytkownik usunięty
MrBaggins

Jeden z najsławniejszych kolekcjonerów figur z filmów Petera Jacksona: The Josh/Elessar zamieścił na forum, gdzie jest administratorem, zdjęcia nowych popiersi GG: Azoga i Króla Goblinów. Popiersia muszą się prezentować naprawdę dobrze, ponieważ są bardzo chwalone, a Josh nominował je w konkursie na najlepsze popiersie roku. :)

http://www.sideshowcollectors.com/forums/showthread.php?126046-Gentle-Giant-The- Goblin-King-and-Goblin-Scribe-Mini-Bust/page11

http://www.sideshowcollectors.com/forums/showthread.php?129126-Gentle-Giant-The- Hobbit-An-Unexpected-Journey-Azog-Mini-Bust/page7

użytkownik usunięty
MrBaggins

Nowa figura od Wety: Fili. Mimo nikłego podobieństwa do Deana, prezentuje się całkiem zacnie. http://www.wetanz.com/fili-the-dwarf/

Druga: Radagast. Pojawiła się już kilka miesięcy temu, ale chyba nikt nie wrzucił. http://www.wetanz.com/radagast-the-brown/

Zestaw trzech trolli w atrakcyjnej cenie: http://www.wetanz.com/tom-bert-and-william-complete-set/

Widzialem Radagasta wczesniej - fajny :) sledze strone WETY nieustannie :D
Ten Fili to porazka...
Na trole mam ochote... ale musza jeszcze poczekac :)

P.S. zaraz wrzuce zdjecia 3 nowych popiersi ;)

użytkownik usunięty
MrBaggins

Popiersie Aragorna - totalna porażka. Nie wiem na czyje podobieństwo je rzeźbili, ale na pewno nie Viggo Mortensena... :/

No co Ty gadasz :) Jest pewna roznica wzgledem oryginalu ale nie jest tak zle - nie mow ze nie ma podobienstwa bo takowe jest :) Wg mnie najgorzej zrobionym popiersiem od WETY jest Legolas. Ne wiem czy wiesz ale Aragorn jest jednym z pierwszych popiersi, mieli prawo je nie dopracowac. Mnie efekt koncowy - pomimo malego odstepstwa - zadowala. Tym bardziej jestem zadowolny z jego zakupu gdyz jest rzadkim egzemplarzem do kupienia. Kupilem go w "pakiecie" z Grishnakiem i Glóinem. Wszystkie 3 nowki-sztuki. Udalo mi sie licytowac i kupic finalnie kazde popiersie za 175-180zl. Ciesze sie tym bardziej bo obecnie ceny kazdego z nich wahaja sie na ebayu:
Aragorn 700 - 900zl
Glóin 250 - 380zl
Grishnak 230 - 600zl (to juz przesada...)
W sklepach sa juz nieosiagalne. Wiec jak widzisz jest sie z czego cieszyc i warto zaakceptowac pewne odstepstwa :)

Ja wiem ze wolisz "dokladnosc" od Gentle Giant ale rzecz gustu. Jesli chodzi o Aragorna... to byc moze Gentle Giant lepiej je zrobilo. Ale o reszcie ich tworow ciezko mowic jako o perfekcji... Poza tym oni cofaja sie zamiast isc na przod. Spojrz chocby na Gandalfa z serii do LOTRa i zestaw je z tym z serii do Hobbita. Nie ma startu. A fakt taki ze bardziej zrytego popiersia niz Elrond od Gentle Giant do LOTRa i Gollum do Hobbita nie ma i nie bedzie :P

użytkownik usunięty
MrBaggins

To popiersie Aragorna wybitnie mi się nie podoba. Ze zdjęcia wynika, że podobieństwo jest zerowe... Ha, ja tutaj nie porównuje Wety do Gentle Giant i ogólnie nie jestem jakimś ich fanem. Kupiłem kilka ich popiersi, udanych(nie licząc Elronda, ale był za 40 zł - żal było nie wziąć), bo są w rozsądnej cenie. Oczywiście, każda seria z każdej firmy, ma swoje wpadki. Gentle Giant spieprzyło kilka popiersi(Elrond, nowy Gandalf, Gollum), ale uważasz, że reszta jest słaba? Takie pozycje jak Król Goblinów, Azog, Thorin, Dwalin, Aragorn, Gandalf, Saruman, Sauron, Galadriela, Glorfindel, Nazgul, Król Upiorów czy Balrog są znakomite i rekompensują niewypały. Poza tym, Aragorn też był jednym z pierwszych popiersi GG w serii LOTR, a i ogólnie, bo firma ma dopiero 10 lat. Poradzili sobie znakomicie. Nie wiem jak będzie z Bilbem, Kilim i Legolasem, czekam na oryginalne zdjęcia, bo te zawsze prezentują się lepiej. Wszystko, prócz średniego podobieństwa twarzy zapowiada się perfekcyjnie...zobaczymy na Comic-con.
Nie myśl sobie, że hejtuje twój wybór. Kupujesz co chcesz, ja podobnie. Po prostu Aragorn wety mi się nie podoba, nie widzę podobieństwa do Vigga, a chyba właśnie popiersia Wety mają się skupić na twarzy, gdyż tylko ją w sumie prezentują. Np. Gentle Giant czy Sideshow tworzą wersję do pasa, z ekwipunkiem i uzbrojeniem, co dodaje uroku. Poza tym, ja nie kupuję całej serii, tylko pojedyncze figury, które bardziej mi się spodobają lub są w atrakcyjnych cenach. :)

Ja wiem ze nie hejtujesz :) Spoko ziomius :)
Ale z tym zerowym podobienstwem popiersia Aragorna od WETY do twarzy Viggo Mortensena to naprawde przesadzasz :P Jest troszke zbyt pociagla i szczupla - to fakt, ale oddaje charakter wedrowca-tulacza i przypomina Aragorna mimo wszystko. Grunt ze mi pasuje :)
Te popiersia, ktore zbieram produkowala Sideshow wspolnie z WETA. Szkoda ze przerwano serie... marza mi sie popiersia Witch Kinga, Eowiny, Faramira, Theodena i Gothmoga.
Osobiscie uwazam ze najlepszymi popiersiami z calej serii sa Gandalf Szary, Bilbo, Gimli, Grima, Sam, Pippin, Saruman Biały i chyba 4 najlepsze popiersia z calej kolekcji tzn Lurtz, Elendil, Gil-Galad oraz Theoden. Te maja mistrzostwo swiata. Jestem troche niezadowolony ze spieprzyli troche Legolasa i Frodo taki troche niemrawy im wyszedl. Reszta jest wg mnie naprawde znosna.

Thorin jest sredni z GG uwazam... za to reszta fajnie sie prezentuje.

P.S. tak na marginesie to polecam Ci jesli nie widziales (a zapewne masz) obejrzec plyte o tworzeniu postaci Golluma i figurki jaka byla dolaczona do pakietu z Dwoma Wiezami. Jest tam dokument z planu oraz dokument jak twrzono wlasnie popiersia, ktore zbieram :) Naprawde genialny material.

ocenił(a) film na 8
MrBaggins

Popiersie Theodena przecież wyszło (wiem bo mam je na półce ;P), Witch king też wyszedł - co prawda w swojej prawdziwej postaci ale jest jeszcze popiersie nazgula (kurcze musze sprawdzić czy korona witchkinga będzie pasowała do tego popiersia). eowina była w planach (nawet widziałem jak ma wygladać - zresztą jest w albumie od WETA). Fakt - szkoda, ze nie ma Faramira, Celeborna, rycerzy Rohanu, więcej Entów, więcej orków, Uruk Hai i w ogóle więcej, więcej....;)

Najlepszym popiersiem z serii SS/W jest TREEBEARD! ( i nie chodzi o rozmiar ale o szczegóły i wykonanie).

rcisek

Wiem ze Theoden wyszedl, tez go mam na polce :) a raczej w pudelku bo aktualnie nie mam gdzie ich stawiac... ciasno sie robi a szkoda by na nich kurz osiadal...
Juz skorygowalem swoj blad :P mialo byc Denethor ale dwa zdania mi sie polaczyly i przy edycji pogubilem sie :D

Co do Witch Kinga to mi sie marzy ale w postaci bojowej z Pol Pelennoru :) W postaci z Wichrowego Czuba jest taki jakis sredni... Wiem ze Eowina miala byc, kurcze szkoda ze ich nie wypuscili... Eowina, Faramir i Denethor sa wg mnie obowiazkowymi popiersiami do kolekcji. Co do reszty to mysle ze moglbym sie obejsc smakiem ;)

Ja teraz bede polowal na Bilbo i Nazgula. Masz Drzewca w kolekcji? Na forum AG nie widzialem foty wiec pytam :)
Drzewiec jest mega-zajebisty... ale cena na ebayu z kosmosu... prawie 2500zl? Sick!!!
Mi zdecydowanie najbardziej podoba sie Elendil, Gil-Galad i Theoden. Piekne sa po prostu :)

ocenił(a) film na 8
MrBaggins

Nie cała moja kolekcja jest na forum AG - ponad połowa jest jeszcze do sfotografowania. Także w odpowiedzi na twoje pytanie: Tak , mam Treebeard'a w swojej kolekcji.I nie zapłaciłem za niego 2500zł - tylko dużo mniej niż 1000zł (kilka miesięcy temu) ;P

Na pocieszenie powiem ci, że wyszło popiersie Denethora (ale jest to wersja robiona przez nie firmowych rzeźbiarzy z Weta czy SS):

Denethor
http://images40.fotki.com/v1261/photos/7/1336957/8610507/PICT2072-vi.jpg

wyszły również inne popiersia (nie oficjalne od wety czy SS)
King of the dead
http://dragonstoothminiatures.net/wp-content/uploads/2009/06/KOTDFinal1Rev1.JPG

Smeagol, Ugluk kilka orków i coś tam jeszcze ale nie pamiętam dokładnie.

A jeśli chcesz popiersie Witchkina w wersji wojennej - cóż..pozostaje ci tylko to:

http://www.collecttolkien.com/images/Busts/Bust%20ROTK%20WitchKing%20Legendary%2 0Sideshow.jpg

rcisek

Gdzie je kupiles??? Nie wierze ze mniej niz za 1000... albo koles nie wiedzial co robi sprzedajac go albo miales fart jak cholera :P

Ten Denethor tragiczny... za to Witch King mega... ale na ebayu nie widzialem go.

ocenił(a) film na 8
MrBaggins

"Gdzie je kupiles??? Nie wierze ze mniej niz za 1000... albo koles nie wiedzial co robi sprzedajac go albo miales fart jak cholera :P"

Tam gdzie zawsze - na ebayu. Koleś wiedział co robi bo to była licytacja, no i udało mi się ja wygrać:)

ps. tak miałem farta;P (jak w przypadku wszystkich aukcji na ebayu;D

Witch King mega... ale na ebayu nie widzialem go.

Cena od 800$ w górę:)

rcisek

No mi fartnely sie ostatnio na licytacji te 3 oraz wczesniejszy zakup (Gil-Galad, Isildur, Eomer i Soldier of Rohan za 600zl). Za reszte musze bulic wiecej... niestety.

ocenił(a) film na 8
MrBaggins

600zł za 4 popiersia to nawet niezła cena:) zwłaszcza, że rycerz rohanu to trochę mało spotykane popiersie w ostatnich dniach..

MrBaggins

* przy postaciach jakie marza mi sie by WETA wypuscila mialo byc imie Denethor zamiast Theoden... :D

użytkownik usunięty
MrBaggins

Oglądałem, ale dawno temu, odświeżę sobie w weekend. Thorin Wety jest rewelacyjny, a dużo ludzi pisze, że następca tronu Ereboru w wykonaniu Gentle Giant jest jeszcze lepszy. Mam i potwierdzam. Tego popiersia nigdy bym nie sprzedał, nawet w ostateczności. Jest genialne. Rozeszło się na stronie producenta w dwa dni bodajże...

Jeżeli chodzi o Sarumana, ten GG bardziej mi się podoba, podobnie jak Aragorn. :D Ale nie ukrywam, że Theodena, Isildura i Elendila chciałbym mieć, może kiedyś... :)

Thorin od WETY jest super ale popiersie z GG nie jest juz takie super wg mnie. Zdanie innych fanow-kolekcjonerow mnie nie przekonuje... moze dlatego ze nie darze az taka sympatia figur z Hobbita. Ale to jest moje zdanie :) Ja wiem ze Ty wolisz popiersia z GG :P nie ukryjesz tego :P

Saruman? Jest to zdecydowanie jedno z najlepszych popiersi Sideshow/WETA. Ten z GG moze sie chowac pomimo ze dzierzy palantir :) Popiersia z GG maja ten plus ze oprocz twarzy, szyi i tulowia maja rece i trzymaja jakis przedmiot, bron etc. Popiersia od Sideshow/WETA ich nie maja ale to nie odbiera im nic z piekna. One po prostu bartdziej nawiazuja do tradycyjnego, antycznego popiersia. I w tym wg mnie tkwi ich piekno. Poza Gollumem rzecz jasna bo ten o dziwo posiada rece. Tak nawiasem mowiac dziwne, ze ze wszystkich popiersi on jeden posiada rece.

Theoden i Elendil to cos mega. Polecam. Podobnie jak Gandalfa Szarego, Gimliego, Glóina, Boromira czy Gil-Galada. Ja nastawilem sie na popiersia od Sideshow i nie zaluje. Kolekcja rosnie, przybywa nowych i ciekawych pozycji, poza tym mam juz kilka unikatow, ktore rzadko sie trafaja a to naprawde cieszy :)

ocenił(a) film na 8
MrBaggins

"Kolekcja rosnie, przybywa nowych i ciekawych pozycji, poza tym mam juz kilka unikatow, ktore rzadko sie trafaja a to naprawde cieszy :)"

dobrze, ze ja już mam to z łowy ;p ...uffff....życze powodzenia w skompletowaniu całości :D

rcisek

Zazdroszcze Ci kilku pozycji... ja calej kolekcji nie zbieram raczej. Zalezy mi jeszcze na 7-10 popiersiach. Reszta albo pojawi sie u mnie jesli bedzie do kupienia w dobrej cenie :)

ocenił(a) film na 8
MrBaggins

też tak myślałem, a potem a to jeszczę dokupię kolejne, a potem jak już mam 75% to przecież wypadało by mieć wszystkie - i tak sie stało (no może poza gollumem 3/4 - jakoś mi się nie podoba):)

użytkownik usunięty
MrBaggins

Ja powoli kończę kolekcjonowanie, jeszcze dwie, trzy figury i koniec. Na pewno Thorin GG ma wierniej i ładniej oddaną kolczugę i ubranie, co widać na zdjęciach. Figury Wety też mam, więc widzisz chyba, że nie jestem jakimś fanem wielkim GG. Gdybym miał więcej pieniędzy...
Akurat Palantir Sarumana GG jest beznadziejny, nie wiem co Ci się w tym podoba. Za to podobieństwo do Christophera Lee - jak dwie krople wody. Żadnej innej figury białego czarodzieja z Orthanku bym nie chciał. :)

No wlasnie napisalem przeciez ze nie podoba mi sie figurka Sarumana od GG :P Nie wiem tez jak palantir swieci. Jak dla mnie popiersie od Sideshow jest dokladniejsze :)

użytkownik usunięty
MrBaggins

Wynikało, że palantir Ci się podoba. Cóż, jeszcze jakieś dwa miesiące temu pisałeś, że zajebista... :D Tak szczerze, po zdjęciach to sobie można tylko gdybać, która jest dokładniejsza... :)

Podobala poki nie zobaczylem tego od Sideshow :D

użytkownik usunięty
MrBaggins

Ale na żywo widziałeś tylko jedną... :) Podobnie jak ja, spór jest bez sensu. Nie ma porównania.

Widzialem real foto na forum kolekcjonerskim i filmik na youtube ;) to mi wystraczy :)

użytkownik usunięty
MrBaggins

Nieźle... ;)

użytkownik usunięty
MrBaggins

A, z tych znakomitych popiersi od GG zapomniałem jeszcze o genialnym Frodzie i Samie.. podobieństwo 10/10, ekwipunek i zbroja 10/10... warto by mieć. Wydaje mi się, że Elrond(ostatni z serii LOTR) i Gandalf i Gollum(pierwsze z serii Hobbita) to wpadki, które się nie powtórzą. Po Azogu i Królu Goblinów zapowiada się, że będzie tylko lepiej. Aczkolwiek średnio mnie to obchodzi, bo i tak już chyba nic nie kupię prócz wydań kolekcjonerskich filmu. Koniec z kolekcjonowaniem. :/

Ekwipunek 9/10, Podobienstwo 7/10. O ile popiersie Froda wyglada fajnie to popiersie Sama niekoniecznie :P jego twarz wyglada jak osoby chorej na zespol Downa. Z tym podobienstwem to nie przesadzaj... zaczynasz usilnie bronic GG :P nawet fani GG sa krytyczni wobec tych popiersi i daja noty 3,5/5

To jest cos pieknego!
http://www.reelcollectibles.co.nz/images/lotr/sideshow/lord-of-the-rings-sidesho w-frodo-and-samwise-statue.jpg

użytkownik usunięty
MrBaggins

Ponieważ miałem Sama i podobieństwo było uderzające. :D Wyglądał lepiej niż na zdjęciach. Musiałem go sprzedać, czego żałuję do dzisiaj, ale czasem trzeba... Może jak będzie okazja, to jeszcze go zdobędę, najlepiej w komplecie z Frodem.

Tak, też mi się podoba ta figura, ale na forum Sideshow, kiedy do użytkowników przyjeżdżał kurier z paczką, kolekcjonerzy pisali, iż są rozczarowani i że to jedna z najgorszych figur Sideshow, ciekawe.

Bronię GG, bo jest atakowane. :D Oczywiście, mimo kilku wpadek ich produkty są naprawdę znakomite. Sarumana kupiłem w 2007 roku, tuż po Powrocie Króla z Minas Tirith, nie mogłem lepiej wybrać z dużej oferty(wtedy) figur na allegro. Naprawdę genialny jest, z czego zrodził się też pewnie sentyment.

Galapagos chyba ostatecznie nas olewa, więc postanowiłem dać szansę GG i zamówiłem Legolasa. Jeśli nie spieprzą projektu i zrobią je jak Azoga i Króla Goblinów, to może być największa konkurencja dla http://www.sideshowtoy.com/mas_assets/jpg/9434_press02-001.jpg .
Jeżeli będzie ok, to pewnie skuszę się też na Kiliego, ale tutaj zaczekam też na oryginalne zdjęcia. Chciałbym też mieć Theodena Wety, ale tutaj to już nie będzie takie proste. Jeszcze jest opcja piątej figury z serii Weta mini, czekam na zapowiedź. Będę musiał coś wybrać, bo swoją drogą brakuje mi też miejsca na półce.

Na tym planuję skończyć kolekcjonowanie figur i rozpocząć zbieranie filmów. A Ciebie zachęcam, żebyś dał szansę GG. Oczywiście, jednemu z tych pionierskich popiersi. Ja dałem szansę Wecie, mimo tego, że kupowałem tylko popiersia, i z Gandalfa jestem bardzo zadowolony. :)

P.S

Nie rozumiem dlaczego nie podoba Ci się Fili Wety. Na tych zdjęciach promocyjnych wygląda bardzo przyzwoicie. Ogólnie seria krasnoludów Wety jest świetna. Gdyby dolar był tańszy... :/

ocenił(a) film na 8

nowa lokalizacja od WETA:

gate to erebor

http://www.wetanz.com/front-gate-to-erebor/

użytkownik usunięty
rcisek

Genialne... :O