PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 423 tys. ocen
7,6 10 1 422793
6,7 72 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Ogląda się to jak Harry Pottera. Same bzdury. Władca Pierścieni się udał, ale ta sama receptura już się w tym przypadku nie sprawdza. Magia:zero.

gri

Coś ci się chyba pomyliło.

ocenił(a) film na 8
gri

Mi się bardzo podoba i Hobbit i Władca Pierścieni i Harry Potter. Wydaje mi się, że po obejrzeniu Władcy Pierścieni chciałeś w Hobbicie zobaczyć jak się biją co chwile z orkami itp. Hobbit nie jest nagrany w 100% zgodnie z książką, ale są bardzo fajne widoki pokazane w filmie, a wątki mało rozwinięte w książce, a w filmie są bardzo rozwinięte.

ocenił(a) film na 2
DarkKatie

Odwrotnie- przeszkadza mi zbyt duża ilość bijatyk z orkami. We Władcy wszyscy byli świetnie ucharakteryzowani- tutaj wprowadzono tyle animacji 3d, że efekt jest już bardzo komputerowy. Wątków też jest namnożonych za dużo. Tempo montażu nie pozwala się specjalnie wczuć w jakąś atmosferę. Za dużo fajerwerków, a za mało treści i klimatu.

ocenił(a) film na 8
gri

Nie zauważyłam tego, a pierwszą część "Hobbita" oglądałam już 2 razy. Bardzo podoba mi się wątek bladego orka, który w książce nie był mocno rozwinięty lub w ogóle go nie było. Przykro mi, że nie zauważasz w "Hobbicie" tego co ja - piękna przyrody, piękna przyjaźni, myśli, że Bilbo ma wszystko w domu a mimo to opuszcza go by pomóc innym odnaleźć dom. W filmie było to bardzo dobrze pokazane przynajmniej moim zdaniem.

ocenił(a) film na 10
gri

Dokładnie ...Chyba cie mózg boli ..xd

ocenił(a) film na 2
crazygirls69

Ten niegrzeczny ton chyba jest niepotrzebny.

gri

zgadzam sie, mialem caly czas ogladajac wrazenie, ze film sie mocno dluzy. w 3h mozna smialo cala historie zamknac i byloby co ogladac.
ten film mozna by przyciac do 80 minut jak juz musi byc kolejna trylogia i mogloby cos z tego byc. za duzo bzdur podokladane do zgrabnej opowiesci. duzo niepotrzebnej akcji jeszcze wiecej niepotrzebnych dialogow.

użytkownik usunięty
gri

Dla mnie to ma tyle z hobbita co kurczak z orła " obydwa to ptaki " , na tym podobieństwo się kończy . Przepis na to jak z doskonałej historii zrobić papke dla mas . Ciekawe co by było gdyby Jackson zabrał się za nasze klasyki ?