PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 424799
6,7 74 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Robiony na siłę

użytkownik usunięty

Skończyłem oglądać film 10 minut temu i jestem trochę rozczarowany. Film byłby genialny gdy reżyser poszedł w jakość, a nie ilość. Niech mi ktoś wskaże jeden przełomowy moment w tej części.. nie ma nic, ciągle idą idą idą i od czasu do czasu jakaś bójka np. z trollami, która nic nie zmienia.

Powinien powstać 1 FILM, a nie trylogia. Wtedy ocena była by pewnie między 9 a 10. Teraz daje 7. Jednak postaram się obejrzeć ten film jeszcze raz, może w 3D. Zobaczymy czy to zmieni moją opinię.

Mam nadzieję, że druga część na którą się wybieram będzie ciekawsza i w końcu coś się wydarzy.
P.S Ten film jest trochę podobny do niektórych odcinków Gry o tron (uwielbiam ten serial). Stworzone tylko, aby nabić ilość odcinków i nic nowego nie wnoszą...

ocenił(a) film na 9

Ostatecznie mogły powstać dwie części po 2,5 h - nic ponadto...W drugiej części z kolei dzieje się bardzo dużo - ale głupio i bez sensu...Piszę to jako fan książek Tolkiena, ale także filmowego LOTR Jacksona....Hobbit to niestety skok na kasę - rozciągnieta na maksa TRZY filmy po TRZY godziny na podstawie niewielkiej książeczki dla dzieci jaką był Hobbit czyli tam i z powrotem...Nawrzucane sporo bezsensownych wątków nie mających nic wspólnego z książkowym oryginałem + ciągnące sie efekciarskie sekwencje akcji w średnim CGI "ku uciesze gawiedzi", głównie średnio inteligentnych nastoletnich murzynów...uuupsss Afroamerykanów, bo to trzon amerykańskiek publicznosci multipleksów...

ocenił(a) film na 5

Też myślę że jeden film mógłby być świetny. A tak dostaniemy historię niemiłosiernie rozciągniętą na 3 bardzo długie filmy, i przez to nudną i pozbawioną zwrotów akcji.

Swoją drogą 9h filmów to właściwie 12 odcinkowy serial. Może to byłby lepszy pomysł, ale cóż, hajs by się nie zgadzał.

ocenił(a) film na 7

No ale co mozna innego ciekawego wymyślić w tym temacie?Przedtem był drużyna pierścienia a teraz drużyna krasnoludów,która wyrusza na kolejna misję niemożliwą.