PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 423 tys. ocen
7,6 10 1 422793
6,7 72 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

nareszcie ocena spadła :) !

ocenił(a) film na 9
lolmiki

nie rób wiochy pisząc kolokwialnie

ocenił(a) film na 10
lolmiki

Moim zdaniem film zasługuje na bardzo dobra ocene, lepszą niż ma obecnie.

Nie wiem skad Twoje zdanie . Mało sie rozpisałeś ! tak jakbyś wszedł tylko zhejtowac film i wyjść .

Oglądałem wiele filmów z 2012-2013 roku. I moim zdaniem ZADEN nie dorównuje Hobbitowi.
Jeśli jakiś jednak jest proszę podaj tytuł. Chętnie obejrzę.

ocenił(a) film na 7
brrrowarrr111

Przecież ma bardzo dobrą ocenę.
ocena społeczności: bardzo dobry 7,8/10

ocenił(a) film na 5
brrrowarrr111

Wenus w futrze, Śnieżka, Imagine, Polowanie, Hitchcock, Les Mis, Django, Miłość, Obława, 7 psychopatów.
Dalej?

ocenił(a) film na 10
PotC_Fan

Sniezke ogladalem , polowanie , hitchock, django, 7 psychopatow - ogladałem

Moim zdaniem nie dorównuja Hobbitowi. Ale kazdy ma inne zdanie

ocenił(a) film na 10
brrrowarrr111

zgadzam sie

brrrowarrr111

Dokładnie Hobbit jest lepszy. Niby Śnieżka jest lepsza :DDD, to tylko ludzka psychika. Oczekiwania do filmu były bardzo wielkie i każdy spodziewał się arcydzieła, którym nie jest, ale fajny tak.

ocenił(a) film na 9
AsunaSun

Kolejny ktory sypie arcydzielami... Co to wogole jest arcydzielo? Skonczcie biadolic o arcydzielach, skoro Wladca Pierscieni moze miec miano arcydziela, to Hobbit jak najbardziej tez. No chyba ze wychodzimy z zalozenia ze arcydzielem moze byc tylko stary film.

ocenił(a) film na 9
PotC_Fan

snieżka, serio?

ocenił(a) film na 5
arthas74

Tak, serio Śnieżka. To wspaniała nadzieja na to, że jednak jeszcze są ludzie, dla których w kinie liczy się fabuła i klimat, a nie orgia efektów specjalnych.

ocenił(a) film na 9
PotC_Fan

efekty- zgadzam się zdecydowanie przesadzone, na szczęście w porównaniu do pierwszej części fabułą jest bardziej płynna i nioe ma przestojów, cały czas coś sie dzieje

ocenił(a) film na 5
brrrowarrr111

2012/2013 - Holy Motors, Argo, Flight, Django, Shame, the Girl with the Tatoo, Silver Linings Playbook, Gravity, Prisoners, Wolf of Wallstreet, Zero Dark Thirty... mam dalej wymieniać?

lolmiki

I tak średnia ocen jest zbyt wysoka ;)

ocenił(a) film na 8
Sebek7771

a części drugiej dał 10 bo ?? pojawił się smok :D

Seth126

W I części też był smok, na końcu ;D Ale pierwsza część była strasznie nudna i denna, wszystkie sceny były na siłę przedłużane.A druga? Druga zachwyca od początku do końca, niesamowicie wciąga, nie ma żadnej przeciąganej sceny. No i za smoka też wielki plus :D

Sebek7771

Też mi się druga bardziej podoba, ale ze smoczkiem przesadzili :CCC jak mogli go w złocie utopić, to jest znęcanie się nad zwierzętami. On ma taki fajny pysio i ząbki.

AsunaSun

Ale fajnie taki złoty wyglądał xd

Sebek7771

Jak już poleciał to tak, ale jak myślałam, że zginie to zaczęłam narzekać na sali. Przecież on jest taki fajny, szkoda, że go zabiją. Chciałam bym spotkać takiego smoczka.

ocenił(a) film na 5
Sebek7771

Zachwyca tandetnym romansem, przesytem efektów I nawalanką do znużenia...no nieźle:)

straightlines

Mi się tam podobało :D Ale każdy ma inny gust ;3

ocenił(a) film na 5
Sebek7771

Nie o to mi chodziło:) Jak można twierdziź, że jedynka była cała do kitu a dwójka bez skazy? To dla mnie jest nieracjonalne. Obie części mają wady. Obie też mają zalety:)

straightlines

W pierwszej zalety to tylko dobre efekty i muzyka w oryginale - nic więcej, jak dla mnie.

lolmiki

Od polskiej premiery obserwujesz ocenę drugiej części Hobbita i wzbijasz gorliwe modły ku wyższemu bytowi, aby spadła chociaż o jedną dziesiątą oceny całościowej? Nie traktuj tego obraźliwie, ale to jest naprawdę komiczne, jeżeli sobie to wyobrazimy.

gramer_filmweb

dzień wcześniej wszedłem na forum i zobaczyłem ocenę 7,9 uznałem że jest za wysoka, no ale co zrobić. następnego dnia weszłem znowu i była ocena 7,8 :) tak to było:D

ocenił(a) film na 8
lolmiki

Macie tutaj dogłębną recenzje najnowszego naszego rodaka Hobbita-genialna uwzględniająca każde aspekty
http://www.youtube.com/watch?v=NvwVMha57K8

ocenił(a) film na 9
lolmiki

Ja pierdziele jak smutnym czlowikiem trzeba byc zeby czychac az spadnie ocena jakiemus filmowi.... Nie podoba sie? To daj swoja ocene, swiata nie zmienisz i kazdy oceni film tak jak bedzie uwazal.

herbatkowy

Dokładnie, to się nazywa mieć nawalone do gara...

ocenił(a) film na 5
herbatkowy

A czym się różni ten co się cieszy jak idzie ocena w górę od założyciela tematu?

ocenił(a) film na 9
straightlines

Jeszcze nie spotkalem nigdzie tematu:

TAK!!!

OCENA POSZLA W GORE ! JEA

ocenił(a) film na 5
herbatkowy

Wiesz ja spotkałem sporo trolli którzy dają 10 bo np: zanim oglądnę już wiem, że to arcydzieło (np. Kamilek), bo inni zaniżają więc dam 10, bo nie ma innej opcji skoro to Hobbit...i sztandarowe..BO TAK.:)

ocenił(a) film na 9
straightlines

Hobbit wg. mnie utrzymal klase Wladcy Pierscieni, i chocby dlatego zasluguje na dobra ocene. Nie jestem jakims wielkim fanem tej produkcji, ale troszeczke nie rozumiem ludzi ktorzy hejtuja wszystko co mainstreamowe, i najlepsze sa filmy ktore powstaly 60 lat temu i ktorych nikt nigdy nie widzial.

ocenił(a) film na 5
herbatkowy

zgazda się, jest rózne podejście, ale Hobbit dla mnie nie utrzymał poziomu LOtra i mam nadzieję, że mogę to napisać...przy tym szanuję zdanie innych

ocenił(a) film na 9
straightlines

Dlaczego nie utrzymal?

ocenił(a) film na 5
herbatkowy

A skad ja mam to wiedzieć czemu nie utrzymal? hehe To nie jest pytanie do mnie:)

ocenił(a) film na 9
straightlines

Jak to nie jest pytanie do Ciebie, wedlug Ciebie nie utrzymal, bo wedlug wiekszosci utrzymal wiec czemu nie utrzymal? :]

ocenił(a) film na 9
straightlines

Poza tym nie rozumiem ludzi ktorzy na sile chca zmienic ocene jakiemus filmowi, ocena filmu to SREDNIA z ocen widzow, wiec jest jak najbardziej bezdyskusyjna, tacy ludzie nie rozumieja chyba co to jest filmweb...