Dotarłem do połowy książki i kopalni goblinów, fabuła mnie jakoś nie porwała, może dlatego że jest zbyt dziecinna i jakoś nie planuje czytać drugiej połowy w najbliższym czasie. Mam więc takie pytanie, które urozmaici mi trochę 2 pozostałe części filmu. A) Czy ktoś z wesołej kompanii zginie ? (Krasnoludy,Gandalf,Hobbit + Legolas i Kate z LOSTa) B) ILE Tych Faktycznych zgonów będzie ?
Wystarczy odpowiedź np. nie,0 lub tak,13, bo nie chce wiedzieć kto dokładnie zginie żeby nie psuć sobie filmu. W Jedynce jedną nogą na tamtym świecie był już Thorin "THE Oakenshield" mam nadzieje że doczekamy się jakiejś wyrazistej czy heroicznej śmierci jak to było w LOTRze np. Boromir
W przypadku niektórych bohaterów jest chyba oczywiste, że nie zginą, skoro pojawiają się w WP( a z twojej wypowiedzi wnioskuję, że oglądałeś, a może i czytałeś).
Tak, ktoś zginie. Będą to przynajmniej 3 osoby, trudno powiedzieć coś na pewno o postaciach, które np. jak Tauriel zostały wymyślone przez twórców filmu.
Oczywiście Gandalfa,Bilbo i Legolasa nie liczę (rozpisałem się trochę z rozpędu) :) No i jeszcze Balina bo jego śmierć wychodzi na jaw dopiero w drużynie pierścienia.
A co do Tauriel to też wątpię że zginie, bo względem krasnoludów ma za ładną buźkę :)
Tak czy inaczej dziękuje za odpowiedź, jest w pełni satysfakcjonująca.