PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 424833
6,7 74 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

... wszystko wygląda jak z reklamy proszku do prania.

użytkownik usunięty
tkow

Teraz cie wkurza ilość klatek? Przecież była inna tylko w kinie, teraz już film jest dostępny tylko w standardowym fps.

Chodzi mi o ten efekt, że wszystko jest zblurowane i rozmazane ... podobnego efektu używa się w reklamie ... w LOTR tego nie było.

ocenił(a) film na 5
tkow

Zblurowane? To jakiś neologizm?

straightlines

Tak , poprawione z wykorzystaniem efektu BLUR.

użytkownik usunięty
tkow

rozmycie w ruchu jest typowe dla standardowego framerate (24-25 fps), HFR, w którym w kinach był hobbit jest właśnie po to, by go wyeliminować więc na pewno Hobbit nie jest pod tym względem gorszy od LOTRa, chyba że oglądałeś jakąś skopaną wersję z kamerki.

Po polsku ... nic nie zrozumiałem. Jest zdecydowana różnica pomiędzy LOTR i Hobbitem z tym efektem.

użytkownik usunięty
tkow

Bredzisz.

"Po polsku ... nic nie zrozumiałem."

To już twój problem.

Jak nie potrafisz pisać tak, żeby cię ktoś zrozumiał ... to się po prostu nie wypowiadaj, albo zrób to przed lustrem sam do siebie, a nie na publicznym forum.

użytkownik usunięty
tkow

Jak nie znasz podstaw tematu na jaki się wypowiadasz Czerśniaku, to się nie dziw, że nic nie kumasz. Użyj google i się dowiedz zanim znowu dowalisz jakimś idiotyzmem. Sorry, ale mi na wyjaśnianie podstawowych pojęć szkoda czasu.

Jak się nie potrafisz wypowiedzieć po polsku ... to się nie wypowiadaj w ogóle ... Głąbie ... całe to pokolenie gimbusów zapomina polskiego ...