1. Wolałbyś film w którym krew leje się hektolitrami a krasnoludy wypruwają flaki goblinom? Twórcy zarobiliby o wiele mniej kasy, a media wywołałyby aferę o brutalności. Ponadto książka Hobbit miał być na początku bajką.
2. Mówi to ktoś kto ocenia Epokę Lodowcową i Uniwersalnego Żołnierza na 10!
Dokładnie.
1 - Kasa, kasa i jeszcze raz kasa. O to głównie chodzi. Obniżanie granicy wiekowej dla widzów, powoduje powstawanie takich "potworków" filmowych.
2 - A gdzie ja niby oceniałem wspomniane pozycje na 10 ?
Co w tym złego że robią film żeby na nim zarobić? Szczególnie że pan Jackson kręci swoje filmy z pasją, kasa to produkt uboczny ;) Nie wiem czy czytałeś książkę, ale w niej było jeszcze mniej zawartości dla "dorosłych" takich jak ty, nie było tam chyba ani jednej mocnej sceny...
Czyli reasumując. Biorąc pod uwagę te czynniki mam zmienić zdanie o filmie ? Nie, dziękuję zostanę przy wcześniejszej opinii.
Dobra bądz cicho. Hobbit to arcydzieło 1 jak i 2 część a ty ty pieprzysz że kto to lubi to dziecko. Powiedziało dziecko CartoonNetwork Hobbit to ARCYDZIEŁO przy którym pracowali bardzo dobrzy aktorzy i reżyser. Założę się że nie zdajesz sobie sprawy że to dzieło które trwa 2 godziny i 45 minut zostało stworzone w 8 miesięcy. Jeśli kto to ogląda, pół roku temu oglądał minimini to znaczy że miliard ludzi pół roku temu oglądała minimini.
Zdjęcie takich jak ty, powinno widnieć w encyklopediach przy haśle -pajac-. "Arcydzieło" (sic) Jeżeli nie rozumiesz znaczenia pewnych słów to ich nie używaj. Tylko się ośmieszasz.
Chyba ty nie rozumiesz znaczenia tych słów. I ty się ośmieszasz inne wypowiedzi innych użytkowników to potwierdzają.