PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 424799
6,7 74 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Nie ma w wersji rozszerzonej dubbingu, nie ma moich pieniędzy. Niech to polski gówniany wydawca czyta. Zniszczyliście to i mam nadzieję, że nie zarobicie patałachy zasrane! Wp***rzyli tego cholernego lektora. Taki krok w tył! Tak tylko w tym po***anym kraju!

robert163

Tylko nie mów że wydałeś pieniądze na ten lektorski chłam. Przecież już dawno było wiadomo że zniszczyli to wydanie czytaczem.

ocenił(a) film na 6
misiek73169

Zawsze są napisy, prawda? Czy w tym wypadku nie ma???

Naora

Są ale akurat ja osobiście lubię i wolę dubbing , szkoda że wydawca mnie tego pozbawił.

ocenił(a) film na 6
misiek73169

Są różne strony w internecie, w których na pewno znajdziesz Hobbita z dubbingiem. Choćby: zalukaj, alekino, kinomaniak, ekino, playtube i wiele innych. Wszystkie są darmowe.
A ja wolę napisy. Nie lubię tych polskich dubbingów. ;] Ale to zależy od gustu.

Naora

Wiem , że są takie strony. Ale mnie i Robertowi 163 chodzi o rozszerzoną wersje , tam niestety jest lektor . Filmy z napisami oglądam czasem ale nie jest to moja ulubiona forma tłumaczenia . Zawsze jednak lepsze napisy niż lektor.

ocenił(a) film na 9
misiek73169

Nie na szczęście zawsze zaglądam na tył pudełka. Tam zauważyłem tą zmianę i kazałem gościowi odtworzyć to w sklepie. O tym, że będzie lektor to nie wiedziałem, wczoraj doznałem szoku gdy usłyszałem to okropieństwo. Nie mogli nagrać dubbingu to tej wersji?? Nie łatwiej i taniej byłoby nagranie dubu do 20 min filmu niż lektora do 3 godzin?? To jest po prostu nienormalny kraj. Szkoda bo lubie takie kolekcjonerki, a polski wydawca pozbawił mnie całej przyjemności. Może warto zrobić zrobić trochę szumu w okół tej sprawy, napisać petycję czy coś w tym stylu. Jakaś interwencja ze strony portalu polskidubbing.pl Tak być nie może!

robert163

Petycja i tak by nic nie dała . Dobrze , że chociaż to pierwsze wydanie "Hobbita" jest w normalnej wersji , druga też będzie miała dubbing i najprawdopodobniej trzecia więc będzie można sobie skompletować wszystkie 3 części na DVD/BR z polskim dubbingiem.

ocenił(a) film na 9
misiek73169

Tak tylko rozszerzone będą z lektorem, a na nich mi najbardziej zależy. Powyrywałbym nogi gnojowi, który zlecił nagranie lektora.

robert163

Niestety takie jest podejście większości polskich wydawców . Zrobić coś byle jak ale oby było taniej. Zresztą polskie stacje telewizyjne mają podobny tok myślenia. Zobacz co HBO zrobiło z "Avengers" i nowym 'Spider Manem"

ocenił(a) film na 9
misiek73169

Ale najgorsze co zrobiło HBO to to, że pierw puściło Avengersów z dubbingiem a po tygodniu zmieniło. Bezsens, dodatkowo nagrywać niepotrzebną ścieżkę. Powtarzam to od lat - prymitywny kraj!