PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 328 tys. ocen
7,6 10 1 328324
6,4 67 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Czas na trochę humoru i rozrywki ! Kto jest fanem Golluma , a kto po prostu chce przypomnieć sobie jego zawiłą, pokrętną i dziwaczną historię życiowych problemów w pogoni za ukochanym ssskarbem to zapraszam do filmiku ;)

https://www.youtube.com/watch?v=OjO9bGmpFf4

ocenił(a) film na 8

Ah ok ;) zatem zachęcam szczerze do tego sezonu moim zdaniem jest jednym z najciekawszych ;)

użytkownik usunięty
calays

Kim jest ten Oberyn Martell? Ten z trailera 4 sezonu?

ocenił(a) film na 8

książę dorne? ;)

użytkownik usunięty
calays

Nie wiem kto, ale w trailerze mówi cos takiego: "Nie tylko Lannisterowie zawsze płacą swoje długi" i spotyka się z Tyrionem w trailerze xD

ocenił(a) film na 7

Ooo też jestem ciekawa. To jakaś nowa postać. Ja ledwo za nimi nadążam :] a tam cały czas ktoś się nowy pojawia. A jak już załapie kto to, to on ginie ;]

użytkownik usunięty
Belief

Dokładnie. Na początku miałem trudność z zapamiętywaniem tych wszystkich imion o_O

ocenił(a) film na 7

O nie, imiona to ja znam tylko tych głównych. Resztę rozpoznaję po twarzach. :D

użytkownik usunięty
Belief

Hehe ja częściowo też... Tych głównych też znam na pamieć

ocenił(a) film na 8

bo Oberyn Martell miał siostrę którą zamordował jedne z rycerzy lannisterów, oj wytrzymaj nie będę ci psuła "niespodzianek" ;)

użytkownik usunięty
calays

No to może być ciekawie :). Kwiecień is coming xD

ocenił(a) film na 8

hah dokładnie już za parę dni, za dni parę ;) wytrzymasz a warto czekać , oj warto !

użytkownik usunięty
calays

Hymm i oczywiście ciekawi mnie kwestia "Innych" xD

ocenił(a) film na 7
calays

Wy do kwietnia a jak do czerwca. Najpierw czekam aż wszystkie już odcinki będą a potem oglądam jeden za drugim. Łatwiej zrozumieć treść i nie trzeba się tydzień w tydzień mordować czekaniem na następny odcinek :D

ocenił(a) film na 8
Belief

No też dobre podejście, jak ja wiem co będzie dalej to mi różnicy nie robi czy czekam na odc. czy nie ;) ale jak ktoś nie zna historii to racja może nabawić się palpitacji serca przy tym sezonie lepiej machnąć wszystko od razu ;) tylko potem czekanie cały rok. Moje życie toczy się od serialu do serialu chyba;p

ocenił(a) film na 7
calays

Aż tyle rewelacji zapowiadasz? To widzę, że ominięcie spoilerów będzie ciężkie. W zeszłym roku o finale jednego odcinka (krwawego) pisali na stronie z wiadomościami. Jeszcze nie zaczęłam oglądać a już wiedziałam kto umrze ;] ehh...

ocenił(a) film na 8
Belief

to nic nie czytaj teraz ! :) wytrzymasz

ocenił(a) film na 7
calays

Hmm nie pisz spoilerów z książki. Szkoda, aby ktoś niechcący się na nie natknął na innym forum :)

ocenił(a) film na 8
Belief

dlatego się spytałam, nie chce psuć "niespodzianek" tego sezonu ;)

ocenił(a) film na 7

A propo sadysty. Kiedyś widziałam wywiad z tym aktorem i zapytali się jaki ma stosunek do swojej postaci. A on odpowiedział, że nie miał pojęcia, że jest to tak bardzo znienawidzona postać przez wszystkich. :D
Swoją drogą bardzo sympatyczny aktor :).

użytkownik usunięty
Belief

Hehe, znaczy się w serialu ma specyficzny charakter, taki że zarazem go lubię i go niecierpię nie raz (ale bardziej to drugie xD).

Widziałem chyba ten wywiad :)

ocenił(a) film na 7

Potrafisz go lubić? Za co? Dla mnie to taka kreatura :). Od razu człowiek życzy mu wszystkiego najgorszego :D, aż wstyd.

Ale aktor przesympatyczny :)

użytkownik usunięty
Belief

Hymm, powiem tak że nie raz podoba mi się ten charakterek, ale jak przez niego giną takie fajne postacie to wylałbym mu złoto na ten zesrany łeb

ocenił(a) film na 7

He he. Ciekawa jestem czy go zabije na końcu Martin. Mam nadzieje ze to nie będzie taka śmierć szybka i przypadkowa. Niech CIERPI !!

Ok żartuje sobie, aż taka zła nie jestem :D.

użytkownik usunięty
Belief

Jestem jak najbardziej za xD

ocenił(a) film na 8
Belief

HAHA ;) no właśnie dla mnie najlepsze pytanie było w jednym z wywiadów (coś w tym stylu) – jak się czujesz jako (serialowo) najbardziej znienawidzona osoba na świecie ;D

ocenił(a) film na 7
calays

Pewnie cały czas go o to pytają :)

ocenił(a) film na 8
Belief

On na zawsze chyba pozostanie Joffreyem chyba , ,że zagra inną "ciekawszą" postać. Bądź co bądź obsadzili idealną osobę, on sprawdza się w swojej roli fenomenalnie ! ;)

ocenił(a) film na 7
calays

Co chcesz powiedzieć? :> że jest tak świetnym aktorem czy trochę prywatnie psychopatą? :P

ocenił(a) film na 8
Belief

bo jak widzę jego minę , jego za przeproszeniem ryj ;p i to jak cynicznie wymawia swoje kwestie to mnie cholera bierze hehe ;D czyli chyba ma talent do grania takich postaci , bo w wywiadach jest mega sympatyczny i wtedy go lubię ;p

ocenił(a) film na 7
calays

He He :) Mam podobnie :). Całkowita ambiwalencja uczuć :)

ocenił(a) film na 8
Belief

Dobra koniec ;) ! Bo za chwilę ja albo ktoś inny wypapla los Joffreya ;p a to byłby mega duży spoiler.

ocenił(a) film na 7
calays

oj nie tego byśmy nie chcieli :) tzn. ja bym nie chciała :)

ocenił(a) film na 8
Belief

więc "cicho sza" w tej kwestii ;)

ocenił(a) film na 10
calays

To jest cudowne :D

ocenił(a) film na 8
RaptorRed

;) a tobie który fragment przypadł do gustu ?

ocenił(a) film na 10
calays

Całość, ale najbardziej chyba ucieczka Gandalfowi i Aragornowi, no i końcówka.

ocenił(a) film na 8
RaptorRed

tak, oj tak, ucieczka jest świetnym fragmentem ! ;D całość jest bardzo sympatyczna ale są takie fragmenty , które szczególnie zapadają w pamięć ;)

ocenił(a) film na 10
calays

Dobrze powiedziane ;)

Czekam, aż pojawi się "Draw my life - Smaug" :D

ocenił(a) film na 8
RaptorRed

OOOO i to by było coś ! :D super pomysł !

ocenił(a) film na 10
calays

"I am fire, I am high-functioning sociopath!" :D

ocenił(a) film na 8
RaptorRed

hahhaha :D jakby wymieszali kwestie Smaug-Sherlock byłoby idealnie :D z tego co patrzyłam na ich kanale chyba pisze się propozycję , Smauga nie widziałam ale może zostanie zrealizowany ;)

ocenił(a) film na 10
calays

Przecież ja to wiecznie robię, albo w fanfikach, bądź też oglądając z rodziną DoS co chwila przeinaczam nieco kwestie smoka (za cenę odwiecznego: "Ciiiiicho, próbujemy oglądać!") :D
Ale zobaczyć to 'na żywo', to byłoby coś :D

Plus genialnie sfingowana śmierć...

ocenił(a) film na 8
RaptorRed

heheh ;D bo to tak już jest gdy chodzi o Benedicta i jego role. Nie dziwię ci się kompletnie ! ;)

ocenił(a) film na 10
calays

I dobrze, bo większość rodziny mi się dziwi.

ocenił(a) film na 8
RaptorRed

Oj tam, oj tam ;) mnie się dziwią , że znam na pamięć każdy dialog Sama i Golluma z WP ;p nie wiem czemu po prostu te dwie postacie .

ocenił(a) film na 10
calays

A ja znam wszystkie kwestie Smauga i większość Bilba..