Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 329 tys. ocen
7,6 10 1 328945
6,4 50 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

ŻAŁOSNE !!

ocenił(a) film na 4

szanowny Peter z jeden bitwy zrobił wielką wojne o śródziemie ! pomijając wieeele żałosnych scen
podkreśle tylko jedną, która idealnie opisuje cały film. Legolas walczący z Bolgiem, elf ma (
oczywiscie zawsze ma) kołczan pełen strzał i łuk również wyglądał sprawnie, ale to by było w końcu
za łatwe, więc zamiast po prostu wystrzelić jedną z wielu strzał w głowe Bolga to nasz elf podchodzi
do niego z mieczem !!! genialny film.

użytkownik usunięty
szulerek

Czy tylko ja zauważyłem że w tym filmie również jest nieskończona ilość strzał?

Ja też zauważyłam :)

ocenił(a) film na 6

Przecież Legolasowi nigdy nie kończą się strzały, co niektórzy głoszą legendy jakoby Legolas miał zbierać swoje strzały z ciał poległych wrogów :P

użytkownik usunięty
Anthrax91

Tego to nie slyszalem xD

ocenił(a) film na 4

w książce tak było.

użytkownik usunięty
szulerek

Aha, to sorry ale nie pamietam Hobbita na pamiec, chociaz chyba tam nic takiego nie bylo na pisane. Moze w WP?

ocenił(a) film na 7

W Hobbicie Legolasa nie było więc nie mogło być tam mowy, że zbierał strzały:D

użytkownik usunięty
straightlines

A no tak xD, przez film wszystko mi sie pomieszalo xD

ocenił(a) film na 6
Anthrax91

Na końcu Drużyny Pierścienia, po walce z Urukami, Legolas wyciąga strzałę z trupa :)

ocenił(a) film na 7
szulerek

Hej ja również uważam że ten film ma sporo absurdalnych scen. Jednakże w tym przypadku zaistniala sytuacja ze z wazniejszymi przeciwnikami walczymy wrecz. Taka moja teza, nie musi byc prawdziwa. Pozdro

ocenił(a) film na 4
straightlines

czyli Ty zrobiłbyś tak samo ?

ocenił(a) film na 7
szulerek

Nie mogę odpowiedzieć, bo nie jestem reżyserem.

ocenił(a) film na 6
szulerek

Pełno tutaj podobnych absurdów. Jedynka była świetna, nie wiem dlatego tak spieprzyli dwójkę. Jakieś chwilowe otępienie reżyserskie mistrza?

A walka z Bolgiem nakręcona paskudnie, przypominała pojedynki z filmów ze Stathamem.

ocenił(a) film na 7
szulerek

Scena gdzie jeden z krasnali w beczce odbija się od skały do skały - już dawno by się rozwaliła a on zginą. Absurd. Ale film nie jest zły :D

ocenił(a) film na 7
szulerek

Cały ten film musi być gówniany...krasnoludki, smoki, elfy, czarodzieje.. przecież takich rzeczy nie ma w rzeczywistości :0

ocenił(a) film na 7
olsonx88

Dlatego to jest film fantastyczny :]

ocenił(a) film na 10
olsonx88

To właśnie fantastyka. Taki gatunek filmów i książek.

olsonx88

Takie sztuczne miasto takich samych rozmiarów też nie ma w rzeczywistości jak w Truman Show. Piotruś Pan również nie istniał.

ocenił(a) film na 7
hr_dooku

Jasne, ale są to bardzo piękne filmy, które dały mi wiele do myślenia jak byłem mały, dlatego tak sobie je cenie. Jeśli chodzi o Hobbita to jeszcze nie widziałem, ale pewnie będzie przyjemny. Moja poprzednia wypowiedź była tylko sarkastycznym komentarzem do toczącej się dyskusji na temat strzał itd. Nie bierzcie jej do siebie. Zdrówko!

szulerek

Ten miecz to Orcrist - zabrany Thorinowi. Może Legolas chciał wypróbować jego skuteczność? Bo to sławny miecz z Gondolinu z pierwszej ery, a jego nazwa znaczy "Zabójca Orków" (w książce "Pogromca Goblinów", ale można różnie tłumaczyć)

ocenił(a) film na 4
Nerwen_AG

a może zrobił to dlatego aby żałośnie podkreśli dramatyzm sytuacji?