Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 329 tys. ocen
7,6 10 1 328954
6,4 51 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Smaug zrobił na mnie oszałamiające wrażenie, spełniło się moje marzenie-zobaczyć go na wielkim
ekranie, uważam go za najlepszy element filmu, będzie mi żal, gdy go zabiją, jest taki wspaniały:),
lecz inne elementy filmu nie, jakoś mi nie przypadł do gustu wątek Beorna, Barda (jak powiedział
Bilbo w "Drużynie", rozwleczone niczym za mała ilość masła rozsmarowana na za dużej kromce
chleba), króla Miasta, przede wszystkim-za dużo wątków! W tym filmie Jackson chyba pobił rekord-
upchał monstrualną ilość spraw w jednym filmie, z czego połowa jest zupełnie niepotrzebna, jest
wszystko, tylko gdzie się pytam, gdzie się podziała wyprawa 13 krasnoludów po złoto?!

Dilofozaur

Bilbo powiedział "jak masło rozsmarowane na zbyt wielu kromkach". A co do tematu to wątek Beorna faktycznie skopany i też mi się wydaje, że wyprawa zeszła na drugi plan. Przede wszystkim wędrówka przez Mroczną Puszczę zdecydowanie za krótka.

ocenił(a) film na 8
Dilofozaur

Akurat Bard jest jedną z najlepszych postaci w filmie a Beorna jest, moim zdaniem, tyle, ile być powinno, jeżeli już to przyczepiłbym się do jego wyglądu - ogólnie, wadą filmu jest zbyt szybko pędząca akcja przez pierwszą godzinę filmu oraz niezbyt " mroczna ", Mroczna Puszcza, której na dodatek jest zbyt mało: Fangorn z " Dwóch Wierz " razi sztucznością i zdjęciami w studio ale jest bardziej mroczny, niż Mroczna Puszcza.

ocenił(a) film na 10
lelen_lis

Właśnie jak dla mnie to akcja się wleeeeecze dlatego, że jest za dużo wątków.

ocenił(a) film na 8
Dilofozaur

Skoro akcja się " wlecze " to oglądaliśmy zapewne dwa, różne filmy ;)

ocenił(a) film na 7
Dilofozaur

Przede wszystkim za mało Hobbita w Hobbicie. I nie chodzi mi tu tylko o głównego bohatera ale również o wykrojenie wątków.

ocenił(a) film na 8
straightlines

Które wątki, oprócz dłuższej przeprawy przez Mroczną Puszczę zostały wykrojone?.

ocenił(a) film na 7
lelen_lis

Poważnie się pytasz?:) Pierwsze półtorej rozdziału po tym jak osiedli na skalnej półce po locie orłami:)

ocenił(a) film na 8
straightlines

A co tam jest takiego ciekawego?, co moi więcej pokazać u Beorna? ( moim zdaniem pokazali to, o najważniejsze ), jedyny zarzut to za mało Mrocznej Puszczy.

ocenił(a) film na 7
lelen_lis

To tylko Twoim zdaniem. Ale podpowiem Ci...jaki jest tytuł powieści...?:) Już?:)

ocenił(a) film na 8
straightlines

A jak się ma tytuł " Hobbit " do np. Wizyty u Beorna?
ogólnie, ciekawi mnie, co mogliby pokazać więcej u Beorna?, hego praktycznie nie było w domu podczas wizyty Krasnoludow.