PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 328 tys. ocen
7,6 10 1 328341
6,4 67 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Wywiad z Conanem Stevensem grającym Bolga.
http://www.theonering.net/torwp/2013/10/20/80945-torn-chats-with-conan-stevens/

LordWieslaw55

Wiadomo już od dawna, że Bolg będzie w 2 czesci. Ma być w Dol Guldur.

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Prawdopodobnie po porażce Azoga stanie na czele watahy orków. :)

LordWieslaw55

Tez tak sadze:)

ocenił(a) film na 8
LordWieslaw55

I to jest w sumie jedyne sensowne rozwiązanie wątku Azoga. MImo, że jest zrobiony całkiem spoko, to dla mnie Jackson go na siłę wcisnął do filmu. Gandalf albo Beorn mógłby mu pomóc się ulotnić w Dol Guldur

Morinehtar

Azog w klockach Lego jest pokazywany w Bitwie o Dol Guldur. Jest szansa, że zabije go Gandalf.

kamilxxx09

Oby prędko sczezł. Teraz zapraszamy Bolga na plan!

ocenił(a) film na 7
hr_dooku

Wolałbym go już od pierwszej części, ale skoro poprowadzi Orków do Bitwy Pięciu Armii to śmierć Azoga będzie dla mnie sensownym wyjaśnieniem. Pozostaje czekać na jego śmierć, bo image Bolga jest fajniejsze.

kamilxxx09

Gandalf vs Azog to by było jak Bruce Lee vs Chuck Norris;)

obleh

Moze będzie niespodzianka i zabije go Galadriela.

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Azog jest przeciwnikiem Thorina więc to on musi zabić orka. Bez sensu byłoby pokazywać w NP ich "konflikt", żeby na końcu orka zabił ktoś inny niż Thorin.

lost24

No nie do końca. Równie dobrze mozna by było podac tu przykład z Sarumanem. Ludzie po obejrzeniu 1 cześci Lotra spodziewac by się mogli, ze zginie z ręki Gandalfa. A tu BAM! strzelił do niego Legolas. To samo jesli chodzi o Czarnoksięznika z Angamru i Eowinę.

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

Legolas strzelił do Grimy :P

Joecrou

Jak do Grimy? Przeciez zastrzelił Sarumana i spadł z wiezy.

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

Legolas strzela do Grimy, który zadźgał Sarumana nożem.

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Grima zabił Sarumana, a Legolas Grimę. Taki niby fan WP, a takich rzeczy nie wie...

Lonelier

Nie mam sie za nie wiadomo jakiego fana, rozumiemy się? Tak po prostu odczytałem to z filmu.

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

Ale to było jasno pokazane, że Legolas strzelił do Grimy :P

Joecrou

A ja oglądałem tylko raz wersję rozszerzoną i mogłem nie pamietać, ok?

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

Spoko. Ja tam się nie czepiam. Tylko pisze jak jest :P

Joecrou

Ok.

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

W Hobbicie mamy jasno zarysowaną walkę między Thorinem a Azogiem i musi się skończyć śmiercią któregoś z nich z ręki drugiego - ich konflikt to nie to samo co starcie Wodza Nazguli z Eowiną. Czarnoksiężnik nie polował na nią przez cały film tylko stoczył z nią krótką walkę podczas bitwy. Zabicie Azoga przez np. Gandalfa pozbawiłoby tą postać jakiegokolwiek sensu - cały pościg za krasnoludami byłby tak naprawdę nic nie wnoszącym zapychaczem.

lost24

Może w takim razie zabije go Thrain. Jak wiemy obaj będa w Dol Guldur. Azog zabił Thora, Thrain zabije Azoga, a Bolg może Thorina. A Bolga Beorn:P