Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 329 tys. ocen
7,6 10 1 328954
6,4 51 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga
vladblad

Zgadzam się. Niektóre sceny aż się prosiły o wycięcie. Z drugiej strony dwa filmy moim zdanim byłyby rozwiązaniem optymalnym. Pirwsza część była ok. Druga strasznie mi się dłużyła przez dodanie kompletnie niepotrzebnych wątków i scen. Moim zdaniem pierwsza część powinna się skończyć przy wejściu do Mrocznej Puszczy, a druga, po odpowiednich szlifach powinna skończyć się tak jak książkowy odpowiednik.

vladblad

To niewykonalne.

ocenił(a) film na 8
vladblad

Jednego filmu nie dałoby rady zrobić. Książka może jest krótka, ale wypełniona akcją. Najlepsze rozwiązanie to albo dwa filmy, albo miniserial (4-5 odcinków).

ocenił(a) film na 6
lost24

Drużyna Pierścienia miała ponad 400 stron i dało radę ja zmieścić w 3h, a 300 stron Hobbita się nie da?
Mimo to też jestem zdania że najlepszym wyjściem byłoby zrobienie 2 filmów.

ocenił(a) film na 8
Anthrax91

W 300 stronach Hobbita działo się dużo więcej niż w Drużynie. Tam akcja była ściśnięta do granic wytrzymałości, nie wyglądałoby to dobrze w jednym filmie.

ocenił(a) film na 8
Anthrax91

Jeden film to za mało, zwłaszcza, że część forumowiczów chciałoby jednego, półtoragodzinnego filmu, co byłoby niewykonalne.

ocenił(a) film na 6
lelen_lis

Mówimy o jednym 3 godzinnym filmie.

ocenił(a) film na 8
Anthrax91

Też było by za krótko - dwa, dwu i pół, trzygodzinne filmy to byłaby optymalna ilość.