Co Waszym zdaniem mógłby jeszcze nakręcić Jackson?
Po Władcy Pierścieni i Hobbicie? Osobiście uważam, że fajnie byłoby zobaczyć upadek Melkora i Bitwę Gniewu w której brały udział wszystkie demony, orki i smoki Morgoth'a. Albo historie Beren'a i Luthien o ich miłości i Silmarilach :) Co prawda nie byłoby jeszcze Gandalfa, hobbitów, ale byłaby Galadriela i krasnoludy:)
Gorzej z jakością
Wieleset tysięcy żołnierzy
Smoki orły orkowie trole
Earendil na statku
Valarowie i majarowie
Wilkołaki
Trochę trudne a trzeba też sensownego wprowadzenia
przy dzisiejszych możliwościach to możliwe tylko wystarczy kawał dobrej roboty wykonać przy tym i powinno się udać
Ale nie w reżyserii jacksona właściwie nie chciałbym by po hobbicie brał się za śródziemie
Bill Gates powiedział kiedyś, że nigdy nie będzie potrzeba więcej niż 512KB pamięci... ;) Nigdy nie mów nigdy:), po Hobbicie Jackson może się za coś weźmie, w końcu ma sentyment do Tolkiena:)
Pewnie tak choć bym tego nie chciał a jackson ma sentyment nie do tolkiena tylko do pieniędzy
Wielkie bitwy w dzisiejszych czasach to nie problem. Potrzebna jest tylko kasa i umiejętni twórcy. Ciekaw jestem, jak by przedstawiono wygląd Morgotha i Valarów. To jest dla mnie najbardziej interesujące.
oby nie tak
http://pl.m.wikipedia.org/wiki/Plik:Morgoth_-_the_first_Dark_Lord_.jpg
Tylko chciałbym żeby film nie był holywódem jacksona
Jak dla mnie można by zrobić historię Berena i Luthien oraz ewentualnie dzieci Hurina.
Myslę, że 20-30 minutowy prolog mógłby wyjaśnić Valarów i Silmarile, Morgotha, Feanora i jego braci. Chociaż równie dobrze Jackson podzieliłby to na 3 filmy po 3 godziny:P
3 części: pierwsza powstanie Ardy i pierwsze potyczki z Melkorem, aż do Pierworodnych oraz uwięzienie i potem uwolnienie Melkora 2 część mogłaby zacząć się od chciwości Feanora(zdrady i bratobójstwo itp), przez perypetie Silmarili, aż do śmierci Fingolfina. itp, a 3 część Beren i Luthien, atak na Angband, upadek Gondolinu, Doriathu i Bitwa Gniewu:) I znowu 10 lat czekania na film:P
Lepiej
1 od powstania ardy do zdrady feanora
2 dalsze losy oraz beren i luthien
3 dzieci hurina oraz bitwa gniewu