http://www.theonering.net/torwp/2013/10/29/81476-uk-cinemas-programming-160-mins -for-the-
hobbit-the-desolation-of-smaug-uk-tix-on-sale-from-nov-1/
2,5 godziny to trochę mało jak na tyle akcji, ale nie można mówić o krótkim filmie.
Właściwie to duzo. Trzeba zauwazyć że np. Dwie wieze w wielu momentach były mocno przeciągniete np. potrawka z królika i w ogóle sceny z Frodem, Gollumem i Samem. Tutaj to tylko 20 minut mniej i widz będzie w centrum tego wiru akcji. Sama Philippa Boynes powiedziała, ze to najlepsze kino akcji Jacksona.
Sceny z Frodem nie były w żaden sposób przeciągnięte, ty chyba inny film oglądałeś. A to że Philippa mówi co mówi to dobrze ale dopóki nie obejrzę to nie uwierzę, proste.
Spokojnie...zapewne znów dojdzie nam na koniec przyszłego roku wersja reżyserska Pustkowia Smauga :-) Będzie jeszcze więcej.
Poza tym nie czas ma takie znaczenie a jakość tego co nam film zaprezentuje. Film na 2,5h jest w sam raz :-)
Czas jest na tę chwilę mało istotny, skoro postprodukcja się nie zakończyła.
Ja tam czekam na tę chwilę na soundtrack... a lada moment na chętnego kupca na dwie pierwsze kroniki, które kupiłem od AMBER, który to z kolei sra ciekłym kałem na pozostałe 2 pozycje które przewiduje to wydanie....
A co mnie angielskie wydanie obchodzi? Mieliśmy polskie, mieliśmy mieć pełen komplet a jego nie będzie, bo się durniom z AMBER nagle odwidziało.
To już nie mają czegoś takiego jak planowanie biznesu? Nie potrafią przewidzieć kosztów nakładu i ewentualnego zwrotu tych kosztów?
Dobra...szkoda czasu na dyskusje o tym co za durnie w Amber siedzą.
Rozmowy o Durniach są po prostu durne.... bez komentarza.
No tak...ale mocno liczyłem na kolejne kroniki.... bo bardzo mi się dwie pierwsze spodobały.
Cóż... trzeba raz na zawsze o temacie zapomnieć :-)
Poza tym, zastanawia mnie czemu w sklepie goods.pl nie ma jeszcze wystawionej Laski Radagasta.... zastanawiam się cały czas nad jej zakupem no a teoretycznie już powinna tam widnieć wraz z ceną etc.
Postać Radagasta jest bardzo ciekawa, jeszcze ciekawsza jak się zobaczy dodatki do Hobbita i jak został ten Czarodziej wykreowany. Poza tym, będzie miał też swoje 5 minut w Pustkowiu Smauga...tak więc w mojej kolekcji raczej nie powinno zabraknąć miejsca na jego kostur :-)))
Byłoby idealnie: 4 kostury, 4 długie miecze i 3 krótkie miecze :-) Mniam mniam
No ja też jestem zawiedziony. Ale postanowiłem, że zakupię do kompletu pozostale kroniki nawet jesli miałoby mnie to kosztowac nie wiadomo jak duzo kasy.