PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 328 tys. ocen
7,6 10 1 328341
6,4 67 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

http://www.theonering.net/torwp/2013/10/29/81476-uk-cinemas-programming-160-mins -for-the-
hobbit-the-desolation-of-smaug-uk-tix-on-sale-from-nov-1/

kamilxxx09

Czas mnie nie interesuje, liczy się jakość.

hr_dooku

Dokładnie:)

ocenił(a) film na 7
hr_dooku

2,5 godziny to trochę mało jak na tyle akcji, ale nie można mówić o krótkim filmie.

Kofwit

Właściwie to duzo. Trzeba zauwazyć że np. Dwie wieze w wielu momentach były mocno przeciągniete np. potrawka z królika i w ogóle sceny z Frodem, Gollumem i Samem. Tutaj to tylko 20 minut mniej i widz będzie w centrum tego wiru akcji. Sama Philippa Boynes powiedziała, ze to najlepsze kino akcji Jacksona.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Sceny z Frodem nie były w żaden sposób przeciągnięte, ty chyba inny film oglądałeś. A to że Philippa mówi co mówi to dobrze ale dopóki nie obejrzę to nie uwierzę, proste.

straightlines

Były przeciągniete. Dla mnie może nie, ale patrzac ogólnie to były.

kamilxxx09

Przeciągnięta to była scena z trollami w hobbicie 1.

hr_dooku

Na pewno nie.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Skoro nie to podaj argumenty.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Haha o to troll Kamil przemówił argumentami buhahahahah

ocenił(a) film na 9
hr_dooku

A ja się przeciągam po sytym obiedzie ;)

ocenił(a) film na 9
Kofwit

Spokojnie...zapewne znów dojdzie nam na koniec przyszłego roku wersja reżyserska Pustkowia Smauga :-) Będzie jeszcze więcej.
Poza tym nie czas ma takie znaczenie a jakość tego co nam film zaprezentuje. Film na 2,5h jest w sam raz :-)

ocenił(a) film na 7
Kofwit

Miejmy nadzieję, że wersja extended to wynagrodzi:)

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Czas jest na tę chwilę mało istotny, skoro postprodukcja się nie zakończyła.
Ja tam czekam na tę chwilę na soundtrack... a lada moment na chętnego kupca na dwie pierwsze kroniki, które kupiłem od AMBER, który to z kolei sra ciekłym kałem na pozostałe 2 pozycje które przewiduje to wydanie....

khazad7_2

Mhm. Myślałem że jeszcze kupisz od nich przewodniki hahaha:P

khazad7_2

Ej ale przecież 3 kronikę można będzie chyba kupic przez empik po angielsku co nie?

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

A co mnie angielskie wydanie obchodzi? Mieliśmy polskie, mieliśmy mieć pełen komplet a jego nie będzie, bo się durniom z AMBER nagle odwidziało.
To już nie mają czegoś takiego jak planowanie biznesu? Nie potrafią przewidzieć kosztów nakładu i ewentualnego zwrotu tych kosztów?

Dobra...szkoda czasu na dyskusje o tym co za durnie w Amber siedzą.
Rozmowy o Durniach są po prostu durne.... bez komentarza.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 7
straightlines

Ważne, że Wilka z Wall Street z ponad trzech i pół godziny zmontowano na 165.

ocenił(a) film na 9
straightlines

No tak...ale mocno liczyłem na kolejne kroniki.... bo bardzo mi się dwie pierwsze spodobały.
Cóż... trzeba raz na zawsze o temacie zapomnieć :-)

Poza tym, zastanawia mnie czemu w sklepie goods.pl nie ma jeszcze wystawionej Laski Radagasta.... zastanawiam się cały czas nad jej zakupem no a teoretycznie już powinna tam widnieć wraz z ceną etc.
Postać Radagasta jest bardzo ciekawa, jeszcze ciekawsza jak się zobaczy dodatki do Hobbita i jak został ten Czarodziej wykreowany. Poza tym, będzie miał też swoje 5 minut w Pustkowiu Smauga...tak więc w mojej kolekcji raczej nie powinno zabraknąć miejsca na jego kostur :-)))

Byłoby idealnie: 4 kostury, 4 długie miecze i 3 krótkie miecze :-) Mniam mniam

khazad7_2

No ja też jestem zawiedziony. Ale postanowiłem, że zakupię do kompletu pozostale kroniki nawet jesli miałoby mnie to kosztowac nie wiadomo jak duzo kasy.

kamilxxx09

Jackson kończy montować filmy na kilka dni przed premierą.