Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 329 tys. ocen
7,6 10 1 328966
6,4 51 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Czasem się zastanawiam czy Guillermo Del Toro by nie zrobił czegoś lepszego. Wszak to właśnie on zapowiadał że chciałby jak najmniej korzystać z CGI i wykorzystywać jak najwięcej naturalnych lokacji. Peter pod tym względem mnie lekko zawiódł i pewnie nie tylko mnie.

ocenił(a) film na 6
Thereisnogod

Mogłoby to być ciekawe. Jednak film nie byłby tak rozbudowany, no i nie łączyłby się raczej w ogóle z WP :)

ocenił(a) film na 7
Joecrou

Ale może wtedy nie byłoby takiego rozczarowania.

ocenił(a) film na 6
Banner

Teraz nie ma rozczarowania :P

Joecrou

Współpracował w końcu z Fran Walsh, Peterem i Philippa Boyens, nie sądzę żeby zrobił coś aż tak całkowicie odrębnego.

ocenił(a) film na 6
Thereisnogod

W sumie nie wiadomo. No ale na pewno nie byłoby to tak spójne z WP jak teraz. Chociaż nawet teraz nie do końca jest :P

ocenił(a) film na 10
Thereisnogod

bluźnisz...po tym co zobaczyłem w "Pacific Rim" straciłem wiarę w tego reżysera...

ocenił(a) film na 8
Thereisnogod

Czy Del Toro nie jest wymieniony w sekcji scenarzystów ? Jeżeli się nie mylę to współpracował i współpracuje nadal z PJ i spółką, zatem służy radą reżyserowi również w pozostałych kwestiach (poza scenariuszem, w tym w reżyserce) .

MercurialFreddie

Del Toro napisał scenariusz do 1 cześći który ostatecznie i tak został przetworzony przez tamtą trójkę. Poza tą rzeczą nie miał on żadnego raczej wkładu w proces tworzenia obecnego Hobbita i nie współpracuje z Jacksonem.