Czy będzie jakaś kampania reklamowa w Polsce, bo z poprzedniej części Hobbita można było więcej wycisnąć i już wcześniej zrobić hype, żeby więcej ludzi oglądało. Czy w tej częsci jakaś kampania reklamowa będzie czy cuś?
Z pewnością. Przy pierwszej części było mnóstwo reklam telewizyjnych. Hobbit był w Polsce najczęściej oglądanym filmem 2012 roku i sprzedano ponad 2mln biletów.
Ale był dość słabo reklamowany. Puszczali może tylko krótkie spoty, i to po premierze już chyba. Ja w zeszłym roku będąc kilka razy w kinie, nie widziałem ani razu trailera Hobbita na dużym ekranie,
W tv było spotów aż za dużo. W kinach może faktycznie mało. Mnie zabrakło przede wszystkim billboardów na ulicach. Pamiętam, że przy Władcy takich wisiało sporo.
To prawda z tymi trailerami w kinach. Ciekawe jak będzie w tym roku. W poniedziałek byłem w Multikinie i po cichu liczyłem, że może uda się obejrzeć trailer Pustkowia ale niestety musiałem obejść się ze smakiem. Rok temu dopiero w połowie grudnia zaczęto w telewizji puszczać spoty reklamowe Hobbita. Co nie przeszkodziło filmowi, tak jak pisze Obleh, zostać najchętniej oglądanym filmem w Polsce w 2012 roku. Pewnie w grudniu na kinach zaczną pojawiać się wielkie plakaty reklamujące Hobbita, zobaczymy.
Tak troche odchodząc od tematu, orientuje się ktoś kiedy zacznie się przedsprzedaż biletów na film w kinach Helios? W tamtym roku był to chyba początek grudnia...
Skoro jedynka była tak chętnie oglądana, to powinni zacząć puszczać zwiastuny w kinach do Pustowia... U mnie w mieście jedyny raz puścili zwiastun do jedynki chyba podczas maratonu WP... ;/
BTW special edition soundtrack z hobbita zawiera muzykę z rozszerzonych scen hobbita, prócz tej piosenki Króla Goblinów np "The White Council (Extended Version)