Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 329 tys. ocen
7,6 10 1 328954
6,4 51 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Zupelnie inna postac, niz grzeczny do bolu elfik w trylogii LoTR.

ocenił(a) film na 9
fenderowo

W sumie był u siebie to kto bogatemu zabroni ??? A do tego wpływ Tatuśka :P

ocenił(a) film na 7
Valarin

chcial się pokazac, fakt :) z drugiej strony, dzieki temu jego postac zyskala na wyrazistosci.

ocenił(a) film na 7
fenderowo

Faktycznie,ale dzieki temu moznA rowniez docenic jego przemiane z nadetego książątka w wiernego towarzysza podrozy oddanego sprawie...niby nie wiele lat jak dla elfa ale najwyrazniej dorosl od czasow ''hobbita'' :)

ocenił(a) film na 8
fenderowo

Wreszcie ktoś zauważył;)

fenderowo

Bo miał taki być. Miał być podły w stosunku do krasnoludów. Zmienił się dopiero po poznaniu Gimliego.

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Ta. Miłość zmienia człowieka;P
Tzn, elfa.

WhiteDemon

Chyba raczej przyjaźń.

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

No wieem;)

ocenił(a) film na 9
fenderowo

Przynajmniej możemy zobaczyć trochę inną jego stronę i większą charakterność niż ciągłe uganianie się za Aragornem. Mam nadzieję, że fajnie pokażą jego przemianę.
Ale fakt, cham z niego straszny. Jak mógł nazwać małego Gimliego goblińskim mutantem:D Pojechał na całego...

ocenił(a) film na 8
Aredhel125

On ma w ustach coś całkiem przeciwnego jak w myślach;)
Może właśnie zazdrościł Gimlemu prezencji... Też chciałby być taki męski i owłosiony;P

ocenił(a) film na 9
WhiteDemon

hahahahaha ale tak czy siak dla mnie ta scena była świetna, jak rodem z deviantarta.
I ten ton głosu Legolasa, taki pogardliwy, jakby mówił o jakichś ścierwach, a to przecież najbliżsi Gloina. W dodatku wzrok taki wredny. Normalnie jakby coś złego w niego wstąpiło, gdzie mu do Legolasa z WP takiego dobrego i sympatycznego. Nie mam pojęcia co PJ wymyślił, żeby to ładnie zespoić, ale mam nadzieję, że coś co ma ręce i nogi.

ocenił(a) film na 8
Aredhel125

Serio wolałabym żeby było coś romantycznego między nimi niźli między Killim a Tauriel, aggr! Bo oni tacy wyświechtani.
Legolas i Gimli to znacznie ciekawsze sprawa;) No i od nienawiści do miłości jeden krok, jak to mówiom;P Ale PJ w życiu na to nie pójdzie, gdzie tam.

WhiteDemon

I tak my znamy prawdę xD Ale tak na poważnie, to w końcu razem podróżowali, khem i potem odpłynęli razem za Morze ;))) I Kili tam samo chciał pokazać Tauriel jaskinie, jak Gilmli Legolasowi - może to zakamuflowane krasnoludzkie wyznanie? ;)))

ocenił(a) film na 7
innertia

Że niby taka krasnoludzka gadka na podryw? ,,Chodź, mała, chcesz zobaczyć moje.... jaskinie? :)

Pani_Zima_1989

Hihi, tak jak oglądanie znaczków, czy "chodźmy na spacer" xD

ocenił(a) film na 8
Pani_Zima_1989

KWICZĘXD

ocenił(a) film na 8
innertia

XDDD

ocenił(a) film na 7
Aredhel125

Podoba mi sie też że lesne elfy faktycznie roznia sie od eldarow. To czyni ten swiąt przedstawiony ciekawszym

ocenił(a) film na 9
Gloriana

Mi też się to podoba i mniej więcej tak sobie wyobrażałam to jak czytałam książkę. N może nie aż tak chamsko jak wyskoczył Legolas do Gloina, ale mniej więcej. Nawet PJ mówił,że to pokaże.

Gloriana

Dokładnie. A narzekali że elfy lesne skacza po drzewach:)

ocenił(a) film na 10
fenderowo

Czy gdyby twój ojciec traktował cię jak powietrze, nie zachowywałbyś się jak podblokowy "zią" z nażelowanymi włosami i złotymi łańcuchami na szyi?

ocenił(a) film na 8
Annqa

XDDD

ocenił(a) film na 7
WhiteDemon

Podoba mi się, że ukazano Elfy Leśne jako inne istoty, niż Wysokie - i Legolas dopoki siedzial w lesie pod wplywem sympatycznego taty - byl stereotypowym elfem z puszczy. Tak jak opisal je Tolkien: "Nie są one złe, ale mają tę wadę, że nie ufają nieznajomym. Chociaż rozporządzają potężną magią, zawsze są i były nawet w tamtych czasach bardzo ostrożne. Różnią się wyraźnie od elfów z zachodu, zwanych wysokimi, są od nich groźniejsze i mniej mądre" ;)

Dzieki tej zawzietosci ten szczep jest mi bliższy niż idealni poddani Erlonda ;)

ocenił(a) film na 7
fenderowo

I cytat z komentarza pod kwejkiem: "i to, co zobaczy w Bitwie Pięciu Armii może tłumaczyć to, dlaczego w LOTR jest dużo dojrzalszą postacią. Może jakiegoś szoku dozna, czy co? Bo że Legolas z Hobbita, z Legolas z LOTR, to dwie różne bajki, zauważyli chyba wszyscy. Ot, character development.i to, co zobaczy w Bitwie Pięciu Armii może tłumaczyć to, dlaczego w LOTR jest dużo dojrzalszą postacią. Może jakiegoś szoku dozna, czy co? Bo że Legolas z Hobbita, z Legolas z LOTR, to dwie różne bajki, zauważyli chyba wszyscy. Ot, character development".

ocenił(a) film na 8
fenderowo

"Dzieki tej zawzietosci ten szczep jest mi bliższy niż idealni poddani Erlonda ;)"

:))

ocenił(a) film na 7
WhiteDemon

heh, z wygladu bliżej mi do orka niż elfa, ale charakter lesniakow napedza akcję >:D

ocenił(a) film na 8
ocenił(a) film na 9
fenderowo

To teraz wiadomo dlaczego Legolas robi takie dziwne miny, gdy rozwala orków. nabuzowany agresją.
Mogliby jeszcze pokazać tą potężna magię, ale raczej w lepszym stylu niż u Tauriel.

fenderowo

Wiem zupełnie inny.. :(

ocenił(a) film na 8
ELIKA_

Czuć u Ciebie rozczarowanie;) Mnie się bardziej podoba jako taki twardy zabijaka...Tzn lubiłam go też jako Elfią Galaretkę, ale cóż;P

WhiteDemon

No ogólnie fajny zabijaka, ale z wyglądu słabo i taką samą złą minę miał non stop...

fenderowo

Mnie się jednak spodobał jako taki "zły" i butny ;) W sumie wierny towarzyszce ;) (nawet pomijając "zakochanie", równie dobrze mógłby się na nią wypiąć, bo zdradziła go emocjonalnie z, o zgrozo, krasnoludem ;) )

ocenił(a) film na 10
fenderowo

Jednym słowem Bolg ma przesrane! :P a tak serio Legolas - "the best action hero of the year" :)

ocenił(a) film na 9
DaroO2222

Najlepsze było jak mu krew z nosa poleciała i to zdziwienie, że mu się w ogóle oberwało. Najwidoczniej wcześniej mu się coś takiego nie przytrafiło i postanowił pomścić upust królewskiej krwi. Już widzę jak rozwala Bolga ala Matrix.