Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 329 tys. ocen
7,6 10 1 328954
6,4 51 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

czy Wam też się wydaje, że miał grubą twarz ?

ocenił(a) film na 10
L_A_Woman007

Najwidoczniej lubi sobie podjeść.

ocenił(a) film na 9
L_A_Woman007

pierwsza czesc wladcy pierscieni krecili ponad 10 lat temu , takze chlopak sie postarzal troche to wszystko , przynajmniej ja to tak widze , charakteryzacja nie ukryje wszystkiego

ocenił(a) film na 9
L_A_Woman007

Wersja ewej, dlaczego Legolas był pulchniejszy: u tatusia na garnuszku jadł same luksusy i dobrze się odżywiał a w WP na wyprawie nie było już tak dobrze - stresy, walka, trudne warunki, to schudł.

ocenił(a) film na 4
Aredhel125

ha ha ha no racja :))))

ocenił(a) film na 10
Aredhel125

simple :D

ocenił(a) film na 10
Aredhel125

warto dodać, iż wyglądał w WP młodziej, bo jak się schudnie to odejmuje się lat. stąd w Hobbicie starzej wyglądał, bo był własnie grubszy.

ocenił(a) film na 9
ewej

Może nawet ojciec mu czegoś dosypuje, żeby oczy mu rozjaśniały. jakiś dopalacz moze :D

ocenił(a) film na 10
Aredhel125

Jakaś elficka kawa :D takiego kpa dostaje że mu oczy świecą :-) i tak skacze po tym. Też proste wytłumaczenie. Kawa i dobre jedzenie mogą zdziałać cuda :-)

ewej

Elficki Red Bull :P

ocenił(a) film na 10
katie_17

Mocna, dobrze parzona kawa lepsza niż Red Bull :-) Jak wina były mocniejsze to kawa też. W Red Bullu masz duuuuużo cukru i kofeinę, a kawa lepsza, zdrowsza :-)

ocenił(a) film na 9
ewej

Może to jednak Red Bull dodał mu skrzydeł i dlatego tak skakał po głowach krasnoludów. Kto wie co oni tam piją, co to za wino w ogóle.

ocenił(a) film na 10
Aredhel125

Jakieś elfickie prochy :-) Gandzio też nieźle zaszalał z tym Sauronem. Co oni tam biorą???!!! Ta wersja z kartelem narkotykowym jest coraz bardziej wiarygodna.

ocenił(a) film na 9
ewej

hahahahahaha gangsta jak nic. Wszystko mówi samo za siebie :D

ocenił(a) film na 7
ewej

Elficki samogon - tak mocny, że aż kolor tęczówek wypala. A może kolor włosów też? To by wiele wyjaśniało...

ocenił(a) film na 9
Pani_Zima_1989

hahahaha faktycznie to wiele wyjaśnia.

ocenił(a) film na 10
Aredhel125

"Legolasku!!! Tatuś ci zrobił świeży kompocik, świeżo spuszczany!!!"

ocenił(a) film na 8
ewej

To brzmi jakoś podejrzanie;P

ocenił(a) film na 9
WhiteDemon

hahahahahaha

ocenił(a) film na 8
ocenił(a) film na 9
ewej

hahahahahahaha tak to chyba do niego mówił jak był malutki. Legolasku hahahahahaha padłam"D
Legolasiku mój kochany, najpiękniejszy na świecie!

ocenił(a) film na 9
ewej

hahaha codziennie kilka filiżanek i oczy nie do poznania. W 3 części będzie miał białe prawie.

użytkownik usunięty
Aredhel125

Hah, dobrze napisane ;-D Tatuś dokarmiał więc były tego skutki.

Na pewno wiek odgrywa tu znaczącą rolę, ale Legolas czy grubszy czy chudszy i tak prezentuję się nadzwyczaj dobrze

L_A_Woman007

Nie. Był normalny.

użytkownik usunięty
L_A_Woman007

Czyli nie tylko mi się tak wydawało :) Faktycznie, troszkę pyzaty się zrobił na twarzy, ale w końcu 10 lat minęło. Trudno oczekiwać, że będzie wyglądał tak samo jak w Lotr. Tak czy siak - jego powrót do roli Legolasa wypadł bardzo dobrze, więc nie ma co się czepiać. :)

ocenił(a) film na 9

Czyli jednak są jeszcze ludzie, którzy oceniają go pozytywnie.

Aredhel125

A pewnie, jako, że nie jest tym razem głównym bohaterem, mogę go przeboleć ;p A poza tym dostałem obitą mordkę Legolasa! Ork (Bolg, prawda, dobrze pamiętam?) rządzi! :D

ocenił(a) film na 9
Huan

mi się chyba ta jego obita morda najbardziej podobała i ta krew. No i jak zrobił minę na widok Gimliego. Oj tam, Legolas jest w porządku.

Huan

Mnie się podobała jego śliczna zdziwiona minka "O kurde krew" :D jak mu krew z nosa poleciała, bezcenne ,super zagrane, bardzo wymowne.

ocenił(a) film na 7
Aredhel125

Są, są, jak najbardziej :)

ocenił(a) film na 9
Emzz21

wow to cud, ale się cieszę :)

ocenił(a) film na 2
L_A_Woman007

Po śmierci Tauriel schudł ze smutku... a poza tym wyładniał ;)

ocenił(a) film na 7
Ancalimme

Po czym?? Niektórzy tu widzę, albo mają koneksje w rodzinie reżysera albo są prorokami....

ocenił(a) film na 2
straightlines

Jakoś w WP nie widzę żadnej wzmianki o Tauriel, więc PJ się musi jednak ograniczać. Jak jej nie uśmiercą na BPT biedaczysko i tak uwiędnie ze smutku po śmierci Kilego.

ocenił(a) film na 7
Ancalimme

Hehe ty na poważnie napisałaś swój komentarz??:D O Tauriel nie ma nigdzie wzmianki. Ta postać nie istnieje w świecie Tolkiena. hehe dobre:)

ocenił(a) film na 9
straightlines

żartujemy sobie

ocenił(a) film na 7
Aredhel125

OOkeeey:) Załóżmy, że żartowała z tym tekstem że o tauriel w WP nie było wzmianki:)

ocenił(a) film na 9
straightlines

chodziło mi, że ogólnie żartujemy z tym chudnięciem Legolasa ze smutku i takie tam.

ocenił(a) film na 7
Aredhel125

Nie, mi chodziło o to że dziewczyna mysli, że ubiją Taureil bo nie ma o niej wzmianki w WP:D:D

ocenił(a) film na 9
straightlines

Aha. Ale myślę, że taki scenariusz jest dość prawdopodobny.

ocenił(a) film na 4
Aredhel125

też myślę, że laska musi zginąć. Zresztą, wg książki Hobbit zginie też jej krasnoludzki lowelas. Można to fajnie rozwiązać, jakiś zasłanianiem się nawzajem i konaniem w objęciach

ocenił(a) film na 7
L_A_Woman007

Tak, ale zauwaz iż jest starszy o 10 lat. A Gandalfa się nie czepiasz iż jest starszy, niż w LOTR ?

ocenił(a) film na 7
boundless

Paranoja to pytanie. O Gandalfa tez j ktos pytal czemu wyglada starzej.

ocenił(a) film na 7
straightlines

Nie widzialam pytania, tak rzuciłam. Ja wiem że kręcą w przewrotnej kolejności do biegu wydarzeń, nie oni pierwsi ( daleko nie szukając trylogia Sienkiewicza ) . Jak cię to zdenerwowało - wybacz.

ocenił(a) film na 7
boundless

Nic nie zdenerwowało, spokojnie. Po prostu to pytanie to paranoja:)

ocenił(a) film na 8
L_A_Woman007

Ahahahah, ta i miał gacie w grochy.
Dajcie spokój.

ocenił(a) film na 9
WhiteDemon

hahahahahaha

L_A_Woman007

aktor to też człowiek pojadł za duzo i tyle :)

ocenił(a) film na 10
L_A_Woman007

Każdy rodzic mówi do swego dziecka pieszczotliwie, nawet jak skończy 1000 lat. To przejaw troski i miłości do dziecka :D