Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 329 tys. ocen
7,6 10 1 328954
6,4 51 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

No Pan Jackson poszalał i wykazał iście ułańską fantazję :D i mimo, że mogłabym spisać całą listę zarzutów nie jestem w stanie dać mniej niż 8 :D Sentyment i jeszcze raz sentyment. I naprawdę film poprawił mi nastrój :) Dużo elfów i przystojnych facetów ;)

ocenił(a) film na 7
ismena1990

Prawda? ;-)

ocenił(a) film na 8
Emzz21

Przez cały seans siedziałam z głupim uśmieszkiem:) Kocham elfy - Legolas i Thranduil, a z przystojniaczków Bard i Thorin :D i serce szaleje ;)

ocenił(a) film na 10
ismena1990

Bard rozumiem, ale Thorin nie grzeszy urodą... Kili jest najprzystojniejszym z krasnoludów ;) ale to tylko moje zdanie

ocenił(a) film na 7
ismena1990

Film pod tytułem Hobbit gdzie wszystkiego jest duzo tylko nie Hobbita.

straightlines

Bilbo jest głównym bohaterem i tego nie obalisz. Jest praktycznie wszedzie: od Beorna, przez Mirkwood i elfy, po Esgaroth i Erebor. I jeszcze pełni główna rolę przy scenach ze Smaugiem.

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

zgadzam się bo gdyby nie było naszego drogiego Bilba to by nie było tej cudowniej powieści i filmu

ocenił(a) film na 10
kasiadabrowa1

to dzięki Bilbowi ( w filmie) możemy zapoznac się z przeszłością niektórych bohaterów( np. Legolas - może będziemy w następnej części mogli się dowiedziec dla czego jest tak zamknięty w sobie)
To on w pewnym sensie stworzył Drużynę Pierścienia nie oddając Gandalfowi Pierścienia kiedy miał okazję

kasiadabrowa1

też zgadzam się z tym bez niego to nie byłoby tego filmu :)

ismena1990

mocne argumenty :)