PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 328 tys. ocen
7,6 10 1 328341
6,4 67 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Misty Mountains

ocenił(a) film na 9

Jak sądzicie będzie w Pustkowiu Smauga albo Tam i z powrotem jeszcze któraś z książkowych
pieśni??

użytkownik usunięty
Nestopyr

Powinno być. W książce, gdy rozpoczyna się oblężenie Ereboru, (jeśli dobrze pamiętam) krasnoludy śpiewają coś w rodzaju drugiej części Misty Mountains.

użytkownik usunięty

Mam nadzieję, że PJ wrzuci tą pieśń, do trailera 3. części. Byłoby epicko

ocenił(a) film na 9
Nestopyr

Dobrze prawisz. W książce tych pieśni nie brakuje tylko żeby właśnie były takie klimatyczne jak Misty Mountains. Dzisiaj jej słuchałem i aż mi ciarki przeszły.

ocenił(a) film na 10
Nestopyr

Rzeczywiście w książce jest dużo takich pieśni, myślę że jakaś się na pewno pojawi, a jeśli byłaby w podobnym klimacie Misty Mountains to byłoby super. Mogłyby się pojawić też pieśni elfów.

ocenił(a) film na 9
Martyna147

Fakt pieśń elfów też spoko tylko że elfy maja delikatne głosy a krasnoludy takie niskie grube i to nadaje klimatu tej pieśni

ocenił(a) film na 9
Nestopyr

Wrzucajcie jakieś info o tych pieśniach jeśli jakieś macie.

ocenił(a) film na 9
Nestopyr

W książce było wiele pieśni, można też użyć innych z twórczości Tolkiena, więc nadzieję mam, że jeszcze usłyszymy śpiew boysband'a Thorina.

ocenił(a) film na 6
Nestopyr

Z pieśni które znajdowały się w tej części książki pamiętam chyba tylko wierszyki Bilba do pająków, ale mam nadzieję, że je pominą bo to zepsułoby klimat :D A śpiew krasnoludów przed BPA faktycznie wyglądałby niesamowicie. Może wrzucą coś w mieście na jeziorze, gdy kompania przybędzie. Jakiś orszak idący przed krasnoludami, żeby wyciągnąć ludzi z domów, albo coś. Jak do tej pory partie śpiewane wypadały świetnie, więc chyba nie będziemy zawiedzeni :)

ocenił(a) film na 6
Fladrif

Możliwe że niestety wierszyki wrzucą : D Scena nazwania miecza przez Bilba ma być humorystyczna.

Nestopyr

wg mnie na pewno się pojawią

ocenił(a) film na 9
Nestopyr

Miejmy nadzieje także jak ktoś miałby jakieś info co do tematu piszcie