PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 328 tys. ocen
7,6 10 1 327649
6,4 65 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Wedlug mnie jest fenomenalna ! Z pewnością kosztowala dużo pracy , mega profesjonalnego zespolu, co do tego nie
ma wątpliwości . Czy myślicie że jest lepsza niż w WP ? Jaki soundtrack najbardziej lubicie ?
Bo ja ten :) : http://www.youtube.com/watch?v=XxHVjcjetLw

ocenił(a) film na 9
Damian_73

Co do tej nuty jest genialna.
Ale wg mnie hobbit pierwszy z tymi wszystkimi piosenkami krasnoludów miażdżył absolutnie.
Zwłaszcza ta która była śpiewana w domu Bilba.

ocenił(a) film na 9
RedChrisMaster

Zgadzam się. W 1 części muzyka była lepsza. Fajny był motyw pieśni Krasnoludów w samej wersji instrumentalnej.
Tak to niektóre kawałki powtórzone z LOTRA. Tak że we Władcy muzyka była lepsza. No i były też piosenki do każdej części (May it be, czy Gollum's Song).

Damian_73

To jeden z najlepszych utworów w filmie:)

ocenił(a) film na 8
Damian_73

Nie jest lepsza od WP nie ma niczego co mocno zapadaloby w pamięc
No moze nuta z laketown

ocenił(a) film na 8
Damian_73

Już był ten temat: http://www.filmweb.pl/film/Hobbit%3A+Pustkowie+Smauga-2013-469867/discussion/Muz yka,2359720#post_11314496

ocenił(a) film na 7
Kubyra

Wybacz ale przy tym filmie namnożyło się tyle tematów że bardzo czasochłonne jest przeszukanie wszystkich ...

ocenił(a) film na 8
Damian_73

Dlatego filmweb posiada wyszukiwarkę :) Ale ja też rzadko z niej korzystam, a co do ilości tematów, to fakt.

Damian_73

Jednak NP miała lepsze utwory.

ocenił(a) film na 9
Damian_73

Mnie oszołomiła piosenka którą na koniec zaśpiewał Ed S. Po prostu szczena pod stołem. ;-)

ocenił(a) film na 7
Sikoreczkaa

oszołomiła pozytywnie ?

ocenił(a) film na 9
Damian_73

Oczywiście że pozytywnie :)

ocenił(a) film na 7
Sikoreczkaa

To fajnie :)

ocenił(a) film na 10
Damian_73

Muzyka jak i cały sundtrack b.dobre według mnie. Odczuwalne są wyraźne nawiązania muzyczne do LOTR, jednakże jest również wiele nowatorskich kawałków które z pewnością warto posłuchać ;)

ocenił(a) film na 8
Damian_73

Do WP to się umywa, bo lepszego nic już nie powstanie. W ogóle dużo utworów z Lorda jest zamieszczonych w Hobbicie. Ja miałem nadzieje, że będzie ta muzyka bardziej wyrazista, a jest taka jakby bardzo bardzo w tle. Choć kawałek Ed Sheerana kapitalny i obok Annie Lennox najlepsze.