1. Thorin w zbroi.
2. Marsz Orków.
3. Ucieczka przed niedźwiadkiem.
Ps. Sceny wspinaczki po olbrzymim krasnalu nic nie pobije, kocham to ujęcie.
Ten tekst tez jest mocny:
"I found something in Goblin town..."
"What did you find?..."
"My courage."
Bilbo chciał powiedzieć o pierścieniu, ale w ostatniej chwili się rozmyślił ;) Ale odwagi i pewności siebie zdobył tam, wiadomo :)
Ej, a dlaczzego Gandalf jest taki... dziwny jak rozmawia z Bilbem?
Taki nie przyjemny?
Ksiazke czytalem rok temu wiec nie pamietam wszystkiego.
Bilbo podnoszący pierścień
Thorin zastawiający drogę hobbitowi mieczem.
Balin mówiący do Thorina że ten włamywacz nosi imię, Bilbo.
Marsz orków.
Głos Smauga.
"He's name is Bilbo"
"Come on. Don't by shyy!!"
I wszystkie pojawienia się Thrandiego IO
Ale znaczą co innego, a ja nie tyle je mylę, co mimowolnie piszę "y" zamiast "e"!!
noo niestety :C ale bardzo mi osłodzili czas oczekiwania tym zwiastunem. Chociaż to :)
Za pierwszym razem stwierdziłem, ze zwiastun jest super. Teraz jak oglądam podoba mi się coraz bardziej:) Znów to uczucie:D
A czy czasem słowa Thranduila do Tauriel "Legolas darzy cie uczuciem, nie dawaj mu nadziei gdy jej nie ma" nie były wypowiedziane w LOTR przez Elronda do Arweny, tylko że dotyczyły Aragorna? :)
Może uważa, że tauriel nie jest godna Legolasa ponieważ nie jest jakąś księżniczka czy kimś równie ważnym w hierarchii elfów i dlatego nigdy by nie zaakceptował tego związku.
Głos Smauga. "Come now, don't be shy. Step into the light."
Strasznie podoba mi się też cytat dotyczący smoka: "He cannot see beyond his own desire!"
Dopiero w "Pustkowiu Smauga" zacznie się coś dziać i będzie dużo. Jedynka była dobra, ale przeciągali wszystko niemiłosiernie- akcja stała w miejscu.
Jakby stała w miejscu nie byłoby gigantów, orków i wargów w Eriadorze, retrospekcji z bitwy, prologu, goblinów ani Azoga na koncu.
Na razie drużyna dużo tam nie osiągnęła nie licząc ucieczki Azogowi i znalezienia pierścienia. Retrospekcje owszem fajne, ale nie mają wpływu na całą resztę.