Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 329 tys. ocen
7,6 10 1 328945
6,4 50 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

No cóż...

ocenił(a) film na 9

Peter Jackson w swoim żywiole :)

ocenił(a) film na 10
kamkaa1

hehehe...poprawne myślenie :D

ocenił(a) film na 10
kasiadabrowa1

No serio,przegiął robiąc z cienkiej książeczki trzy prawie trzy godzinne filmy,ale film nawet mi się podoba ;)

ocenił(a) film na 10
Kililove

ważne że w ogóle zekranizował bo jeszcze 11 miesięcy temu nie pomyślałabym że istnieje książka o nazwie Hobbit ale po obejrzeniu Niezwykłej Podróży stałam się jeszcze większą fanką LOTR-a i Hobbita niż mój ojciec ( a on zna cały film na pamięć)

ocenił(a) film na 10
kasiadabrowa1

książka jest doskonała,a filmy na serio ,rzadko kiedy są lepsze od książek i w tym przypadku film jest gorszy od książki MOIM ZDANIEM

Kililove

A ja przez książkę nie przebrnęłam...
Za to dzięki filmowi jest szansa, że wezmę się za LOTRa i Hobbita :) dlatego wolę obejrzeć najpierw film,a potem sięgać po książkę- żeby się nie rozczarować jak sporo osób.

kamkaa1

mi się mega podoba :) Jackson stworzył takie Śródziemie że już nigdy inaczej go sobie nie będę w stanie wyobrazić :)
Akurat dla mnie zrobienie 3 filmów to był strzał w dziesiątkę- uwielbiam oglądać te krajobrazy, choćby nie wiem ile efektów specjalnych było w nie wlepionych. Uwielbiam te postaci, muzykę i w ogóle bardzo mi się wizja Jacksona podoba.

Phony

Dlatego żadna z tych części mi się w ogóle nie nudziła i nie mogę się doczekać premiery kolejnej :)
uważam też że bardzo się postarał z doborem aktorów, a gra aktorska Freemana jest niesamowita. Nie zdawałam sobie sprawy z tego jak świetnym jest aktorem dopóki nie obejrzałam materiałów z tego co się działo na planie filmowym. Trzeba mieć niesamowitą wyobraźnię i umiejętności żeby tak zagrać.

ocenił(a) film na 10
Phony

w 100% się z tobą zgadzam

ocenił(a) film na 10
Phony

Nie mówię,że mi się film nie podoba! Wręcz przeciwnie to mój film numer jeden!

ocenił(a) film na 10
Phony

Nic mi się nie nudzi! A wątek miłosny mojego ulubieńca(Kiliego) i tej elfki (Tauriel) BARDZO mi pasuje! Mojej sist druga część się na podobała,ale ja ją kocham!

ocenił(a) film na 8
kamkaa1

Znalazlem taka recenzje goscia na yt z Hobbita.Moim zdaniem świetna co myslicie?
http://www.youtube.com/watch?v=Zp4j_myMMTE

ocenił(a) film na 10
olejoo

olejoo jesteś jełop skoro wrzucasz takie gówna na dyskusje o tak zacnym filmie jakim jest Hobbit

kamkaa1

Oczywiście:) Najlepszy rezyser fantasy:)

kamkaa1

prawda :)

ocenił(a) film na 10
wort801

Zgadzam się :D