No serio,przegiął robiąc z cienkiej książeczki trzy prawie trzy godzinne filmy,ale film nawet mi się podoba ;)
ważne że w ogóle zekranizował bo jeszcze 11 miesięcy temu nie pomyślałabym że istnieje książka o nazwie Hobbit ale po obejrzeniu Niezwykłej Podróży stałam się jeszcze większą fanką LOTR-a i Hobbita niż mój ojciec ( a on zna cały film na pamięć)
książka jest doskonała,a filmy na serio ,rzadko kiedy są lepsze od książek i w tym przypadku film jest gorszy od książki MOIM ZDANIEM
A ja przez książkę nie przebrnęłam...
Za to dzięki filmowi jest szansa, że wezmę się za LOTRa i Hobbita :) dlatego wolę obejrzeć najpierw film,a potem sięgać po książkę- żeby się nie rozczarować jak sporo osób.
mi się mega podoba :) Jackson stworzył takie Śródziemie że już nigdy inaczej go sobie nie będę w stanie wyobrazić :)
Akurat dla mnie zrobienie 3 filmów to był strzał w dziesiątkę- uwielbiam oglądać te krajobrazy, choćby nie wiem ile efektów specjalnych było w nie wlepionych. Uwielbiam te postaci, muzykę i w ogóle bardzo mi się wizja Jacksona podoba.
Dlatego żadna z tych części mi się w ogóle nie nudziła i nie mogę się doczekać premiery kolejnej :)
uważam też że bardzo się postarał z doborem aktorów, a gra aktorska Freemana jest niesamowita. Nie zdawałam sobie sprawy z tego jak świetnym jest aktorem dopóki nie obejrzałam materiałów z tego co się działo na planie filmowym. Trzeba mieć niesamowitą wyobraźnię i umiejętności żeby tak zagrać.
Nic mi się nie nudzi! A wątek miłosny mojego ulubieńca(Kiliego) i tej elfki (Tauriel) BARDZO mi pasuje! Mojej sist druga część się na podobała,ale ja ją kocham!
Znalazlem taka recenzje goscia na yt z Hobbita.Moim zdaniem świetna co myslicie?
http://www.youtube.com/watch?v=Zp4j_myMMTE
olejoo jesteś jełop skoro wrzucasz takie gówna na dyskusje o tak zacnym filmie jakim jest Hobbit