Ciekawie sie prezentuje edycja dwuplytowa :) chyba czas zrobic zamowienie pre-order na stronie jakiegos sklepu internetowego :D
Wiem ,ze soundtracki do czesci pierwszej byly dwuplytowe bo mam obie wersje ale w tym artykule napisane jest:
"W sprzedaży, podobnie jak to było w przypadku Hobbita: Niezwykłej podróży, pojawią się dwa albumy, w tym dwupłytowa edycja specjalna, zawierająca kompletną ścieżkę dźwiękową z filmu."
Bedzie edycja jednoplytowa z okladka bedaca reprodukcja plakatu promujacego film oraz edycja dwuplytowa, rozszerzona z okladka fioletowa.
Zwroc uwage prosze ze pod okladkami, ze zdjeciami widnieja wlasnie takie opisy tzn "edycja jednoplytowa" i "edycja dwuplytowa" - no i tym sie sugeruje poki co :P
Pozdro!
Czyli jednym słowem.... niedługo przyjdzie nam nabyć COMPLETE RECORDING z 1 części Hobbita :-) Jupiiii!!! :-)
Mam nadzieję, że faktycznie podeszli do tego jak we Władcy gdzie mamy do czynienia z faktycznym Complete Recording... i w przypadku Hobbita nie pójdą na łatwiznę dodając po prostu kilka utworów....
Jak pełna ścieżka, to pełna! :-)
Siemka khazad... no wlasnie nie przyjdzie nam nabyc COMPLETE RECORDING. Chodzi w tej rozmowie o soundtracka do Pustkowia Smauga. Soundtrack ten podobnie jak to bylo w przypadku pierwszej czesci wyjdzie w dwoch wersjach. Podstawowej (okladka z plakatem promujacym film) i rozszerzonej (okladka brazowa/fioletowa) przy czym wersja rozszerzona zawierala wszystkie motywy muzyczne z filmu plus kilka bonusowych numerow. Te bonusy mialy przsadzac o rodzaju wydania. Roznica jest ale to tylko kilka utworow. Ja osobiscie zawiodlem sie nad tymi wydaniami.
Na wersje Complete Recording do H-NP przyjdzie nam czekac jeszcze troche... o ile takowa sie pojawi. Nie widzialem jeszcze rozszerzonej wersji filmu i nie wiem czy sa tam jakies nowe utwory, wybiegajace poza ramy wydania w brazowej szacie graficznej. Tak na marginesie to tzw wersja rozszerzona do H-NP byla z bledami... chociazby mega klimatyczny motyw lotu na orlach byl zupelnie pominiety na obu sciezkach do filmu.
Raczej complete recording Niezwykłej Podróży się pewnie nie doczekamy. Lecz zawsze nadzieje pozostaje. W edycji rozszerzonej nie ma jakiś nowych motywów muzycznych, lecz mamy 2 nowe piosenki, które mogłyby być zamieszczone na krążkach. Po za tym końcówka muzyki na soundtracku a końcówka w filmie to dwa rożne światy i choćby przez to mogliby wydać takie wydanie ale poczekamy, zobaczymy.
PS. Ciekawostką jest kolor wydania dwupłytowego. Oznacza on że edycja rozszerzona Pustkowia Smauga będzie miała kolor fioletowy :)
No jasne, że są. Piosenka Bifura w Rivendell i utwór Króla Goblinów chociażby :-)
Że już nie wspomnę o kapitalnym utworze chóralnym i symfonicznym na koniec filmu gdy drużynę krasnoludów, Hobbita i Czarodzieja "przenoszą" w bezpieczne miejsce Orły.
Mimo wszystko wersja CR powinna wyjść do Nieoczekiwanej Podróży. Mam taką nadzieję....
Zdziwiłbym się gdyby tak się nie stało...skoro wyszła już wersja reżyserska. Myślę, że to kwestia czasu i kto wie? Może na święta wydadzą lub po nowym roku, już po premierze Pustkowia?
Poczekamy, zobaczymy :-)
Jutro lub jeszcze dzis bede mial przyjemnosc obejrzec filmik w wersji rozszerzonej :D wlasnie koncze zasysac filmik z chomiczka :D
Oryginal rzecz jasna zakupie aby miec film w swej kolekcji ale obejrzec musze jak najszybciej :D
P.S. A tak z innej beczki... wiesz, że AMBER jednak nie będzie kontynuował wydawania Kronik do Hobbita?
Nieźle się dałem naciągnąć... gdybym wiedział, że w połowie urwą tę serię to bym chyba wcale nie kupował i się nie napalał tak na ten produkt....
Nienawidzę tego wydawnictwa! Potrafią tylko od czasu do czasu zrobić reedycję jakiejś książki metodą: KOPIUJ - WKLEJ. Gdzie zmieniają jedynie okładkę a środek pozostaje ze starymi błędami, literówkami etc.
Od dziś nie kupię już u nich żadnej książki.
No to ze tak powiem... AMBER dal dupy po calosci. Ja posiadam pierwsza kronike, zastanawialem sie nad zakupem drugiej i trzeciej w grudniu. W takim wypadku rezygnuje z zakupu. Po prostu firma traci klientow na wlasne zyczenie. Posiadam wszystkie wydawnictwa z AMBERA jakie wyszly jesli chodzi o tematyke LOTRa. Szkoda ze nie dbaja o swych klientow.
No i co z tego? W tej sytuacji, skoro nie będzie dwóch pozostałych, te 2 pierwsze nie mają żadnego znaczenia....
Dałoby Ci coś gdyby Ci np. książkę Władcę Pierścieni ktoś podarował przeciętą w pół?
To właśnie robi Amber. Najpierw szumnie zapowiada, do ostatniej chwili mydli oczy, że będzie byleby sprzedać to co ma na chwilę obecną a potem nagle informuje, że dalszych części nie będzie i pozostawia to bez komentarza....
Powtórzę raz jeszcze - Wydawnictwo AMBER do KRETYNI I DZIWKI!!!
To z tego, że ja posiadam obie i jestem zadowolony. Jak już sa chociaz te dwie w Polsce to warto kupic.
Fajne okładki. Tylko czekać na udostępnienie jakiegoś utworu, bądź sampli większości ; )
Bardzo fajne, czekamy na listę utworów oraz sampelki ! Mogła by już ruszyć sprzedaż tych wszystkich gadżetów, płyt, kronik, przewodników itp.
Kronika jest bogatsza, lepiej wydana, są w niej wywiady i wypowiedzi samych aktorów natomiast w przewodniku większość jest pisana z perspektywy osoby trzeciej opisującej postacie czy miejsca, a nie proces powstawania filmu i poszczególnych postaci. Mam komplet wydań książkowych do NP i kronika wypada zdecydowanie najlepiej, chodź pewnie jak zobaczę w empiku przewodnik to i tak się na niego skuszę żeby umilić sobie oczekiwanie na kronikę, choć to zależy od tego co będzie w środku, bo niestety jest też tak ze wiele ilustracji czy screenów z filmu powiela się w tych wydaniach do NP.
Może Postacie i miejsca sa takie sobie, ale w oficjalnym przewodniku jest więcej info niż np. w Kronice 1. Sa tam wywiady, wypowiedzi i duzo zdjęć z planu. Teraz w Kronice 3 będą głównie szkice i rysunki. Dopiero 4 Kronika będzie czymś większym i bogatszym.
No właśnie wyczytałem ! Trzeba zrobić jakiś globalny protest. Kto jest prezesem tego Ambera, dawać mi go tu...