PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 328 tys. ocen
7,6 10 1 328248
6,4 67 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Byłam dzisiaj w kinie na Thorze i to co usłyszałam na zwiastunach było STRASZNE :( Pierwszy zwiastun Hobbita z dubbingiem do koszmar.
Wiem,że mam wybór żeby iść na napisy i tak zrobię . Ale jak już robią dubbing to powinni się chociaż postarać.

ocenił(a) film na 9
Marta0699

Rzecz jasna wersja z napisami. Najpierw seans 2D by poznać film a później pewnie ze 2-3 razy na wersje 3D HFR. Bo kolejne seanse 2D i tak będę miał po jakimś czasie w domu, więc w kinie skorzystam głównie z 3D.

khazad7_2

Ja mam taki samy plan :)

khazad7_2

Jestes bardzo niemiły ostatnimi czasy. Straszny cwaniak się z ciebie zrobił.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Nie po prostu Khazad przestal udawac ze Cie toleruje.

straightlines

Zainwestuj w przecinki, pacanku.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Jak będę miał lepszy nastrój to dam Ci znak :P

ocenił(a) film na 8
straightlines

OK, ty na każdym kroku marudzisz na temat Kamila , ja marudzę na temat tego w jaki sposób ty i Kamil się do siebie zwracacie itp. , inni z kolei marudzą na temat dubbing. Każdy ma swoje „hobby” i tyle.

ocenił(a) film na 10
Marta0699

Obciągnij mi

Marta0699

Nie przejmuj się. To tylko kolejne multikonto straightlinesa. I on jest fanem? On jest największym trollem tego forum.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Zakłamana świnio na początku udowodnij mi, że mam multikonto ty świnio chowana w chlewie. Jesteś NAJWIĘKSZYM TROLLEM TEGO FORUM. Mam Ci świnio przypomnieć ilu ludzi tu obraziles, z iloma sie klociles? Co temat to sie z kims swinio klocisz. Zamknij ryj parszywy trolu!

straightlines

Najpierw się naucz pisać, pacanku, to pogadamy. Ile razy uzyjesz w jednym zdaniu tego samego słowa?

ocenił(a) film na 8
Marta0699

Akurat dubbing w pierwszym Hobbicie był calkiem spoko. Do kina chodzę często, zawsze na napisy i naprawde często słyszę jak ktoś na początku filmu mówi " O NIE! TO TRZEBA CZYTAĆ" lub coś w tym stylu tak więc dubbing naprawde się przydaje. Ostatnio na Torze dwóch chlopaków za mną już się namawiało żeby przyjść jeszcze raz na seans z dubbingiem bo nie ogarneli haha.

adr2204

Hobbita nie można oglądać z dubbingiem.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Zamknij ryja i przestań jęczeć.

straightlines

Dubbing to koszmar.

kamilxxx09

Można. I ogląda się go lepiej niż z lektorem. O wiele lepiej.

AtoMan

Taaa jasne. Chyba w animacjach.

kamilxxx09

Nie tylko, ale Hobbit akurat w dużej części jest animowany :P

AtoMan

Mnie chodziło o animacje. Hobbit nią nie jest.

ocenił(a) film na 1
kamilxxx09

chodziło mu o cgi, fx, itp: http://www.youtube.com/watch?v=u_NreiUYdbw#t=0
co nie zmienia faktu, że dubbing robiony jest wyłącznie dla dzieciarni i analfabetów przez leszczy z łapanki

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 1
AtoMan

pod warunkiem, że jest się dzieciuchem

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10
Marta0699

Przyznaję, że z wersja rozszerzona z lektorem była lepsza i klimat był inny ale Dubbing też jakoś w miarę ujdzie tylko najgroszy był ten Gollum :P Szycowi nie wyszło udawanie Smeagola :P Bilbo Gandalf uważam że dali radę :)

ocenił(a) film na 9
Marta0699

Co do dubbingu.... proponuję obsadzenie każdej z ról dla jednej z tych Pań.

Moja faworytka:
http://www.youtube.com/watch?v=fkzdKPYuKVI

A jak się nie podoba, to pozostaje jeszcze jedna kandydatka. Nowa, wschodząca gwiazda:
http://www.youtube.com/watch?v=un1VhJIwnxQ

Te Panie mogą w zasadzie pełną ścieżkę dźwiękową do filmu dać. Gwarantuję, że po czymś takim wszyscy nagle zaczną się uczyć szybkiego czytania i o dubbingu/lektorze całkowicie zapomną:P

ocenił(a) film na 8
Marta0699

jeśli nie podoba ci się dubbing nie musisz oglądać z nim filmu. w sumie to dubbing w pierwszym hobbicie nie był taki zły

ocenił(a) film na 1
Marta0699

by nabić kobzę na naiwnej dzieciarni i analfabetach mających problem ze składaniem literek

Marta0699

A jest moze gdzies trailer z dubbingiem do obejrzenia w internecie?

kazkas

Szukałam ale nigdzie nie mogę znaleźć :(