Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 329 tys. ocen
7,6 10 1 328954
6,4 51 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Kojarzy ktoś? kto to mógł być ?
Luthien a Może Meliana ? Bo król leśnych efów Thranduil pochodził z Doriath a tam rządziła Meliana.
Była jeszcze jakaś ważna Elfka wśód tych elfów: Nimrodel, Nimloth, Nellas....????

Meliana albo Luthien to pewne, ale która z nich to trudne pytanie.

obleh

Luthien, bo jackson nie czytał silmarilionu ;) ...

Segavas

Tylko, że scenariusz pisały cztery osoby.

ocenił(a) film na 5
obleh

Z których większość nie czytała nawet Hobbita, że o Silmarilionie nie wspomę... :)

obleh

Raczej Meliana, władczyni mogłaby mieć dużo posągów...

użytkownik usunięty
obleh

Gandalf odsłonił liście na jej przedramieniu i był tam jakiś czerwony znak/rysunek, orki by zniszczyły posąg więc to była jakaś informacja albo jej podpis, może nieznana towarzyszka życia Thranduila, w końcu Legolas jakoś powstał. To by raczej było też prawdopodobne.

Nie da się inaczej to zobaczcie jej/jego zdjęcia w ten sposób, może ktoś rozpozna?
http://www.filmweb.pl/user/LittleHobbit/blog/557317-Elves

Ja stawiam na Melianę, ze względu na jej rolę w ochronie Doriath (obręcz Meliany), posąg jej byłby bardzo na miejscu na skraju lasu. A czerwony znak to oko Saurona, wymalowane pewnie przez orków.

ocenił(a) film na 8
lslusa

Też daję głos za Melianą, z tychże powodów, a także dlatego, że właśnie ona już w Valinorze zdradzała wyraźne botaniczne ciągotki dbając o Lorien, a potem w Śródziemiu przedkładała leśne rezydencje nad inne kurorty. Tak więc jej pomnik na skraju lasu pasowałby jak najbardziej.

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty

A o tym to nie pomyślałem.

ocenił(a) film na 8

Matka Boska, znaczy Yavanna by mi tu pasowala...