PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 328 tys. ocen
7,6 10 1 328324
6,4 67 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Ciekawe czy w tej czesci zobaczymy saurona o czy bedzie walka z smaugiem no i o czym bedzie 3
czesc.Oczekiwania sa wielkie ja rowniez jestem fanem tolkiena . Juz nie moge sie doczekac
grudniowej premiery.

luk235

Reżyser potwierdził że w 2 cześci będzie więcej Saurona czyli Nekromanty. Smaug powinien w tej części również zginąć. No a w 3 części będzie Bitwa 5 Armii.

kamilxxx09

Dzieki za info ;)

luk235

Nie ma za co:)

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Bitwa 5 Armii - przygotowania długo trwały, nagrywanie również, teraz może jeszcze dokrętki są ale nie sądzę aby cały czterogodzinny film (EE) opierał się na schemacie przed-bitwą, bitwa, po-bitwie.
Stąd moje pytanie - Jak konkretnie będzie umiejscowiona bitwa? Na przedzie, pod koniec? Czy może nie wiadomo?

kordrum

Nie żadne 4 godz. Mówimy teraz o normalnej wersji kinowej. Film zakładając że będzie trwał jakieś 3h będzie miał z 1h bitwy. A kiedy ona się zacznie tego nie wiadomo.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Ja zakładam jak napisałem wersję EE bo na tę polować będę później.
1h z bitwy - czyli drugie pellenor fields się szykuje. Dobrze.

kordrum

To tylko moja propozycja, a nie potwierdzona informacja. Ale biorąc pod uwagę to, że Peter chciał zrobić z bitwy coś WIELKIEGO już przy dwóch częściach, a robi trzy i jeszcze teraz robili dokrętki m.in do Bitwy, to możemy spodziewac się czegoś MEGA:)

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Ale żeby też nie przesadzili, bo dziwnie by wyglądało jakby tak mało ważna bitwa przycmiła Pelennor, gdzie ważyły się losy świata.

Banner

Bitwa Pięciu Armii nie była mało ważna. I dobrze by było, gdyby przyćmiła, bo to w końcu będzie 2014 rok a nie jakiś tam 2003.

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

efektywnością zapewne przyćmi...powagą, nie sądzę...nie powinna....choć liczę na mocną końcówkę na miarę tej spod Pellenoru :)

DaroO2222

Jeszcze nam szczęki opadną:)

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

W porównaniu do bitwy na Polach Pellenoru była na pewno o wiele mniej ważna. A rok tu nie ma znaczenia, bo tu to bardziej zależy od pomysłowości twórców a nie tylko od CGI. Np. bitwy z LOTRa tylko trochę przebijają te z Bravehearta.

Banner

Pozyjemy zobaczymy.

Banner

Zresztą, to jedyna bitwa w książkowym Hobbicie, więc łącznie z Lotrem są tylko 3. To jedna z trzech bitew i na pewno była większa od tej w Helmowym Jarze.

ocenił(a) film na 9
Banner

Poza tym to nie jest ostatnia bitwa pod Ereborem - potem jeszcze walka z Easterlingami gdzie giną Dain i Bard w czasie gdy Frodo stara się wrzucić pierścień do ognia.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Saurona czy Sarumana?

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Saurona na bank nie bedzie

John_Connor_filmweb

Będzie Nekromanta.

ocenił(a) film na 9
John_Connor_filmweb

Będzie Sauron. A kim Twoim zdaniem jest ów Nekromanta?
Zatem liczę na to, że zobaczymy SAurona w jego cielesnej formie lub w postaci jej pochodnej,

ocenił(a) film na 9
John_Connor_filmweb

Najlepiej jednego i drugiego :)

John_Connor_filmweb

Umiesz czytac chodzi o saurona a nie sarumana . Mnie interesuje tylko to co pokaza w filmie i czy bedzie to mialo zwiazek z sauronem. Saruman mnie wogole nie interesuje . Jak dla mnie jest postacia nie ciekawa chociaz spodobal mi sie calkiem w dwoch wiezach.A wlasnie i jak tylko mozecie to dawajcie jakies nowe info w sprawie tej bitwy 5 armii . Zapowiada sie miodnie.

ocenił(a) film na 9
luk235

Ja to sobie wyobrażam tak:
W drugiej części Hobbita rozprawia się ze Smaugiem a w tle będziemy mieli wątek Dol Guldur oraz bitwę. Ten wątek liczę, że będzie mocno rozbudowany zaś sama bitwa na miarę tej w Helmowym Jarze. No i rzecz jasna obrady Białej Rady.

Zaś w trzeciej części Hobbita bitwa 5 Armii i łącznik z Władcą...choć to największą zagadką i tak pozostaje :) Bo równie dobrze jako łącznik mogłoby zostać Dol Guldur wykorzystane i wątek Saurona :) Wtedy też świetnie dałoby się przedstawić stopniową przemianę Sarumana na którą również czekam:)

No ale prawda jest taka, że to wszystko są niewiadome. A co za tym idzie można dzień w dzień w sposób bezsensowny sobie gdybać a i tak rozwiązanie tej zagadki i odpowiedzi na część pytań nadejdą z końcem tego jak i 2014go roku :)

Pozdrawiam,