Jak dla mnie Z drużyny ponieważ był oryginalny i miał to coś w sobie a w pustkowiu niby wyglądał potężnie ale to już nie to samo
Właściwie to czarny dym zmieniający się w zbroję która zmienia się w oko jest raczej trochę sztuczna
Wiem że jego ruchy są sztuczne ale po prostu ta chmura jest mało oryginalna i pojawiająca się w wielu filmach a ta przemiana zbroja-oko-zbroja-oko wydaje się sztuczna
W HP, green lantern, F4 druga część
wiele bajek,filmów i seriali kiedy zły władca czeka jako zły duch na ożywienie przez sługi
No ok, tylko że to jest coś innego. Wiadomo że czarny charakter czesto owiany jest mrokiem, ale ten akurat nie jest czarnym dymem.
Nosi cholernie ciężką zbroję, a kamil oczekuje od niego skakania, turlania się i odbijania od skał jak orkowie w Hobbicie. Serio on nie wie, co to sztuczność.
Oczyma wyobraźni zobaczyłem saurona wymachującego bronią jak jackie chan. To zadowoliloby kamila :)
A tak serio to sauron w lotr miał unikalny charakter a tak jak wyżej napisałem sauron z hobbita to powielany schemat z innych filmów
A tak przy okazji nie uwazasz że walka gandalfa z sauronem była gorsza przez to że gandalf paradoksalnie za dużo czaruje ?
W lotr jego magia miała charakter symboliczny a tutaj...
W ogóle ta walka nie była bardzo skomplikowana. Gandalf "wygenerował" "pole siłowe" które się powiększało i zmniejszało, a Sauron walił w nie dymem. Pole zniknęło, Gandalf podniósł laskę którą potem Sauron rozwalił na pył, rzucił Gandalfa na ziemię potem na ścianę, ujawnił się, pojawiło się oko a potem jakieś bzium! bzium! bzium! szatańskie pulsowanie. Wyglądało to jak walka Dumbelore'a z Voldemortem, która i tak wypada lepiej.
Nie porównuj filmu z prze 10 lat. Jak na tamte czasy to był świetnie wykonany. Doprawdy bardzo fajnie wysedł im w pustkowiu ale nie ma to jak standardowy Sauron w zbroi z buławą w ręku
Ja gdzieś czytałem że miał czarne rozpuszczone włosy nawet na internecie są te zdjęcia tylko nie wiem czy to prawda.
No właśnie on był cwianiakiem to potrafił przybrać każdą postać tylko że później go skarali i mógł tylko przybrać okrutną postać