PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 328 tys. ocen
7,6 10 1 328324
6,4 67 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

W tym zwiastunie jedna rzecz mnie trochę podłamała. Zmienili koncepcję smoka :( W jedynce na
końcu był pokazany charakterystyczny nos smoka żywcem wyjętego z hobbita. W trailerze dwójki
NIESTETY ten smok jest inny. Też ktoś to zauważył? Szkoda :(

Mr_Anderson

Fajnie ze oceniasz film przed postprodukcją:P Avatar tez wygladął przed nią cieńko, a potem wszystkim szczeki opadły.

kamilxxx09

Teraz się zastanawiam, kiedy pokażą trailer nr 2 ze smokiem w ostatecznej wersji.

hr_dooku

Ja myślę, że nowy trailer będzie we wrześniu, jak 2 trailer do Niezwykłej podróży:D

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

Tylko ze pierwszy zwiastun Avatara był niedopracowany bo powstał na długo przed premiera. W przypadku Hobbita niewiele się zmieni względem trailera. Jeśli cokolwiek.

ocenił(a) film na 9
Joecrou

No i znów to narzekanie... Boże, co za ludzie.

khazad7_2

No dokładnie:) I jak tu wytrzymac. Potem się dziwią, że sa kłótnie.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

A niech narzekają, mają do tego święte prawo. Przynajmniej nie łykają wszystkiego jak pelikan jak ty, trochę myślą i są krytyczni.

ocenił(a) film na 6
khazad7_2

Aha, a gdzie Ty widzisz tu narzekanie? To było poprostu stwierdzenie faktu... Czy napisałem że mam coś do efektów specjalnych z trailera ? ...

ocenił(a) film na 6
khazad7_2

Dałeś do zrozumienia że to Tobie się coś nie podoba w trailerze, więc to Ty tutaj narzekasz...

ocenił(a) film na 9
Mr_Anderson

Zaczekaj ze swoją oceną do grudnia 2013 roku :-)))

ocenił(a) film na 9
Mr_Anderson

Hehe powiem wam że lubicie się kłócić o pierdoły. Zadałem proste pytanie czy ktoś zauważył różnicę w modelu smoka, nikt nie odpisał ale za to standardowo na tym forum dostałem zjechany za to że krytykuję firm :) Czytajcie z zrozumieniem a potem komentujcie. Jak komuś się podoba model z dwójki zamiast oryginał to śmiało piszcie :) Ale bez zbędnych komentarzy proszę.

ocenił(a) film na 9
Mr_Anderson

Ja poczekam aż pokażą Smoka w innym ujęciu. Póki co ani jedynka ani dwójka nie daje pełnego obrazu tego jak on wygląda.
Może drugi trailer pokaże go trochę więcej? Choć szczerze mówiąc nie chciałbym.... wolałbym z tą niespodzianką do Grudnia zaczekać ;)

ocenił(a) film na 7
khazad7_2

Dobrze gadasz Khazad. Ale wiesz, Smaug ma być Star of the Stars drugiej części, musi być dopracowany na tip top:)

ocenił(a) film na 10
Mr_Anderson

Oj rety, pokazali przecież sam pysk smoka, poza tym w dość niekorzystnym ujęciu, więc może się jeszcze okazać, że nas pozytywnie zaskoczy! I na pewno tak będzie!

RaptorRed

Będzie poruszał wargami w trakcie rozmowy? Mam rozumieć że będzie mówił po angielsku, tzn. po polsku w wersji z dubbingiem. Moja wyobraźnia jest zbyt ograniczona żeby wyobrazić sobie jak ze smoka, czarnego bohatera z bajek dla dzieci w każdym zakątku Ziemi zrobić coś zaskakującego i przerażającego.

ocenił(a) film na 7
tar_atanamir

Smok jaki jest każdy widzi. Pokaże trochę ząbków, spali parę domów, nikogo pewnie nie pożre, więc gdzie on straszny. Jak poprawią paszczę i oczy, będzie git.

ocenił(a) film na 10
tar_atanamir

Przecież Smaug musi mówić! Tym bardziej takim głosem. Na pewno wyjdzie świetnie, nie martw się.

ocenił(a) film na 6
Mr_Anderson

Masz rację, wczesniej tego nie zauważyłem. Ale nie jest to powód do "podłamywania" się.
Gollum z Drużyny Pierścienia też nieco różnił się efektu końcowego, bo w międzyczasie lekko zmieniono koncepcję.

Druga sprawa, nie wiadomo, czy aby w ostatecznej wersji nie pojawi się zupełnie inne oblicze smoka, niż to ze zwiastuna.

Na koniec, nawet jak okaże się, że ten pyszczek wyglądający spod złota pod koniec "Niespodziewanej Podóży" będzie inny niż w "Pustkowiu"
to można sobie wytłumaczyć, że leżał sobie tam parę lat - podrósł, postarzał, dojrzał, wyeowoluował :) To w końcu Fantasy. A 99% oglądających wogóle nie zauważy tego szczegółu.

ocenił(a) film na 7
S_T_P

No wlaśnie:)

ocenił(a) film na 7
straightlines

Smok pojawi się w nowym trailerze, przecież już powinien być dopracowany, a co do pyska do przypomina Benedicta.
Skoro dziś potrafią stworzyć ładnie wyglądające giganty, olbrzymy, krakeny to i ze smokiem sobie poradzą.

ocenił(a) film na 10
Kofwit

Oby się pojawił! Wtedy moja radość sięgnie zenitu!
Z początku tego nie zauważyłam, ale teraz im bardziej się mu przyglądam, tym większe dostrzegam podobieństwo do Bena.
Smok na pewno nas olśni. Musi!

ocenił(a) film na 7
Kofwit

Skąd wiesz, że Smaug pojawi się w nowym trailerze? Masz jakieś potwierdzone info?