Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 329 tys. ocen
7,6 10 1 328954
6,4 51 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Tragedia

ocenił(a) film na 5

Peter Jakckson parodiuje sam siebie. Mało tego, zgwałcił bez skrupółów bardzo fajną i króciutką książeczke, tylko
dlatego, bo nie miał pojęcia zo zrobić ze swoim życiem po Władcy Pierścieni.

ocenił(a) film na 5
trukomholek

A przed Władcą wiedział?

ocenił(a) film na 4
Carmina

Przed Władcą Pierścieni wiedział, że chce się zająć Władcą Pierścieni. ;) Tamtą serię podziwiałem głównie za projekty, widoki i efekty, chociaż nie byłem aż tak zachwycony jak niektórzy (fabuła nie była zdecydowanie arcydziełem). Tutaj, szczególnie w tej drugiej części hobbita, efekty są jakieś rozmyte, woda w 3D jest tragiczna, chociaż dobrze wyglądają orkowie. Fabuła wygląda marnie przy fabule Włądcy, która wyglądała marnie przy fabule innych filmów ocenianych tak wysoko. :( Pierwszą część oceniłem na 5, ta była wg mnie jeszcze bardziej nudna.

ocenił(a) film na 5
jamqdlaty

:D
Pierwszą część też oceniłam na 5*, ta jest trochę słabsza - przeładowanie "efektami" - co za dużo to niezdrowo, fabuła cieniutka - a to w końcu, wbrew opinii niektórych podstawa dobrego filmu, pododawane wątki znikąd - służące ewidentnie tylko i wyłącznie temu, by z cienuchnej, uroczej bajki dla dzieci uczynić monumentalną, dziewięciogodzinną, epicką epopeję... Drugą część oceniam na 5-, ale minusów ne ma, więc dałam 5. Nie chcę sobie zamykac furtki, będzie jeszcze trójka... :D

użytkownik usunięty
Carmina

Dokładnie! Z bajki dla dzieci zrobili horror xD

trukomholek

Powiedział TROLL który Pacific Rim dał 8/10. Pozdro

ocenił(a) film na 5
kamilxxx09

Powiedział TROLL, który ma pedałowatego elfa w avatarze

trukomholek

Znasz się jak kot na gwiazdach. Gówno wiesz, bo gówno widziałeś.

kamilxxx09

Pssst kamil, to świnie nie widzą nieba.

Xoxoxox

Jak się przewróca na grzbiet, to widza.

kamilxxx09

nie bardzo ziom

Xoxoxox

Bardzo

użytkownik usunięty
trukomholek

Racja. Myślałam, że zakończą wszystko w tej części, a oni zniszczyli Hobbita. Dla mnie rozczarowanie po całości;/
P J naprawdę się nudzi...

trukomholek

Zdecydowanie za długi był ten film :D

użytkownik usunięty
FlaP099

nie nie ten film to wzorożec dla innych filmów (jak na mój gust )

Wzorożec mówisz...

użytkownik usunięty
Hertaos

tak i co z tego?

ocenił(a) film na 7
Hertaos

hahaha :D

FlaP099

mi minął nawet zbyt szybko

trukomholek

A mi się podobał, mogłabym pójść do kina drugi raz i w sumie czemu nie.

ocenił(a) film na 8
trukomholek

Kolejny który nie rozumie, że filmy NIE SĄ ekranizacją tej " cieniutkiej książeczki " jaką jest " Hobbit " lecz jej adaptacją, uwzględniającą inne dzieła i zapiski Tolkiena oraz fabułę powstałego wcześniej " Władcy Pierścieni ".

ocenił(a) film na 5
lelen_lis

Tak jakby to usprawiedliwiało beznadziejny scenariusz i męczące zapychacze, w postaci scen walki, bardziej przypominających stare hong-kongskie filmy z Jackie Chanem, niż epickie fantasy. Uwaga, Hobbit jest adaptacją, dlatego może być gniotem? Nie kupuję tego.