Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 329 tys. ocen
7,6 10 1 328989
6,4 51 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Oczywiście musiała być. Już straciłam nadzieję... A tu słychać głos Thranduila. Dźwięk był trochę
lepszy i wrażenie jest inne gdy widzi się zapowiedź w kinie. Podejrzewam siebie, że poszłam na
"W pierścieniu ognia": a) żeby zobaczyć Hobbita b) sprwadzić, czy czegoś nie sknocili w związku z
fabułą.
Z kina wyszłam zadowolona.... I JA JUŻ CHCĘ TEGO HOBBITA!!! XD

A który był zwiastun?

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

Zapewne pierwszy, bo Thranduil zaczął mówić ;)

Joecrou

Czyli najsłabszy.

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

Ukazano w nim Hobbita jako film akcji.

użytkownik usunięty
hr_dooku

Niestety. Ale i tak robił duże wrażenie (zwiastun).

Mogliby pokazać ten 3. Wszystkim by w kinie szczęki opadły.

hr_dooku

no bez przesady, wybrali zapewne bardziej żwawe momenty, ale to jednak nie pole bitwy ;)
Mnie Hobbit przed Igrzyskami narobił smaku na maxa XD

ja tez już chcę!!! rok oczekiwania to wystarczająco długo :)

Ja jak byłem na "Thorze" pierwszy raz to puścili 1 zwiastun, a jak byłem drugi raz puścili drugi zwiastun :P

użytkownik usunięty
Puchy11

No to pójdę na Igrzyska drugi raz :)

ocenił(a) film na 9

Ja też widziałam zwiastun Hobbita przed "W pierścieniu ognia" :) Zupełnie inaczej oglądać go w kinie niż w internecie.

użytkownik usunięty
Julia_20

A kiedy byłaś na seansie? i gdzie?

ocenił(a) film na 9

W piątek, w Heliosie (jeśli o kino chodzi) ;]

użytkownik usunięty
Julia_20

Szkoda... Sobota, Korona 16.00 :(

ocenił(a) film na 9

To we Wrocławiu? Ja z północy jestem ;p

użytkownik usunięty
Julia_20

A z jakiej północy? Tak konkretnie? Bo jak Trójmiastowa Północ to masz bardzo, bardzo fajnie.

ocenił(a) film na 9

Nie, kujawsko-pomorskie, ale prawie na granicy z pomorskim. Do Gdańska aż tak daleko nie mam, w sumie często tam bywam.

ocenił(a) film na 9
Julia_20

Oooo ja balansuje na granicy pom/ kujawsko pomorskie czyli Chojnice/tuchola i rowniez nie moge sie doczekac tej premiery ;)

Szkoda tylko ze w chojnicach nie ma kina z prawdziwego zgarzenia ale to ktore teraz nadaje tez daje rade i ma tlumy ostatnio z tego co zauwazylem bo nadaja w koncu 3d

ocenił(a) film na 9

Również widziałem zwiastun Hobbita w kinie i byłem mile zaskoczony, bo jeszcze dzień wcześniej (projekcja Thora) go nie było. ^^
Poza tym, powoli również pojawiają się plakaty tu i tam.

Idąc na premierę WPO miałam cichą nadzieję zobaczyć zwiastun Hobbita i puścili jako ostatnią reklamę. <3

Claudia606

Też jak byłem na W Pierścieniu Ognia to puścili zwiastun Hobbita, tylko był jakoś na początku. Robi wrażenie na dużym ekranie.

ocenił(a) film na 9

Byłem też na "Igrzyskach Śmierci W Pierścieniu Ognia" na premierze z nadzieją zobaczenia zwiastunu Hobbita i się nie rozczarowałem, puścili zwiastun 3 który jest genialny a w kinie to wszystko wyglądało jeszcze lepiej.

paul19

Zazdroszcze:)

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

u mnie tez puscili zwiastun Hobbita przed Igrzyskami:)

ocenił(a) film na 10

miałem tak samo...mimo że wiedziałem,że w Heliosie będzie już wyświetlany ten zwiastun to się zawiodłem...dlaczego pokazali ten pierwszy ;/
Liczę na nich w późniejszm terminie aby pokazali conajmniej ten drugi zwiastun...co by nie patrzeć z każdym kolejnym wygląda to lepiej :)

Też widziałam zwiastun Hobbita na W Pierścieniu Ognia. :DDD
Cudownie się to ogląda na takim wielkim ekranie, robi wrażenie w porównaniu z oglądaniem na monitorze. :)
Jeszcze tylko miesiąc!

ocenił(a) film na 7
adriennee

De facto to już 2 grudnia premiera. Ja odliczam czas, jeszcze tylko 17 dni:)

ocenił(a) film na 9
straightlines

Może już 2 grudnia pojawią się jakieś pierwsze recenzje?

ocenił(a) film na 7
khazad7_2

Zapewne tak. Od 2 grudnia szalenie trudno będzie trzymać się z daleka od internetu:)

użytkownik usunięty
straightlines

Ja odłączę komputer od prądu, bo nie wytrzymam.

ocenił(a) film na 7

Po godzinie znowu nie wytrzymasz i włączysz kompa:)

ocenił(a) film na 9
straightlines

No już dobra :-) Nie ma co popadać w paranoję :-) Wiadomo, że każdy z nas będzie gdzieś tam zerkał na jakieś informacje bo się nie da przed tym powstrzymać.
Jedyna rzecz której powinno się dochować aż do projekcji w kinie jest taka, by nie czytać opisów scen, nie zerkać na jakieś wersje kamerka nagrywane etc. etc. :-) Nic poza tym :-)

Jak dla mnie, przeczytanie jakiejś recenzji czy nawet wstępnego opisu tego co się na ekranie działo nie odbierze mi przyjemności z oglądania filmu po raz pierwszy w kinie, bo co z tego, że np. ktoś by napisał: GANDALF W DOL GULDUR MIAŁ SWOJE 5 MINUT, WALCZYŁ GDYŻ WPADŁ W ZASADZKĘ etc. Nic mi taki opis nie daje, bo sceny i tak nie widzę :-) Sama wiedza o scenie to jeszcze żadna przyjemność... dopiero zobaczyć ją będzie przyjemnością :-)

Tak więc nie ma co...trzeba zluzować bo pełen zakres przyjemności czeka nas dopiero wtedy jak usiądziemy w fotelu w kinie i zaczniemy film oglądać. I nic (poza oglądaniem wersji nagrywanej kamerką), nie jest chyba w stanie tej przyjemności popsuć, umniejszyć jej etc. :-))))

A Tobie, Panie straightlines, życzę przede wszystkim kulturalnej ekipy na sali kinowej byś w pełni mógł cieszyć się tym filmem a nie użerać z publiką złożoną ze świń i innego ustrojstwa ;)

ocenił(a) film na 7
khazad7_2

Heh, wielkie dzięki za Te życzenia. Niektórzy nie rozumieją jak mogą popsuć seans żarciem które słychać na pół sali kinowej. Ostatnio na Thorze 2 zwróciłem uwagę jednemu, to o dziwo zreflektował się.

ocenił(a) film na 6
straightlines

Mnie akurat nie przeszkadza jak ktoś wpiernicza popcorn czy czy tam nachosy, ale strasznie nie lubię głupich komentarzy, rozmów, albo wychodzenia do kibla w trakcie filmu..

ocenił(a) film na 7
Joecrou

No cóż wychodzenie do kibla to potrzeba którą trzeba załatwić jeśli taka potrzeba zaistnieje, więc nie mam absolutnie nic przeciwko temu. Od żarcia to jednak można się na te 2 godziny jednak powstrzymać:)

ocenił(a) film na 6
straightlines

Ja nawet jak by mi się bardzo chciało to bym wstrzymał do końca filmu.. :P A większość pewnie ma mała potrzebę i już leci do kibla, a o tym aby to zrobić przed seansem to już nie pomyśleli... ;p Ale co się dziwić, jak duża część nawet nie wie na co idzie...

ocenił(a) film na 7
Joecrou

Nieważne na co się idzie. Ja zawsze idę z tą potrzebą zaraz przed seansem, i zdarza mi się ze muszę w czasie seansu też wyjść *adrenalina robi swoje czasami). I co mam wsytrzymywać? Chyba sobie żartujesz.

ocenił(a) film na 6
straightlines

No jak film mi się podoba, to nie wychodze w trakcie seansu.. Nigdy zresztą nie wyszedłem w trakcie filmu w kinie.

ocenił(a) film na 7
Joecrou

Czyli jak ktoś musi wyjść za potrzebą to film mu się nie podoba?

ocenił(a) film na 6
straightlines

Po czym to wywnioskowales ? Jeżeli ktoś wychodzi to nie musi znaczyć ze film mu się nie podoba... Tylko nie jest na tyle zainteresowany, skoro wychodzi w ważnym momencie...

ocenił(a) film na 9
straightlines

Tylko niestety dla wielu ludzi, żarcie jest właśnie tym momentem który muszą łączyć z oglądaniem filmu.
Co innego jak ktoś sobie zjada co chce w domu oglądając film a co innego jak jest w miejscu publicznym gdzie nie każdemu to odpowiada.
Mnie osobiście bardzo drażni konsumpcja w kinie... w mojej ocenie w kinach powinny być kawiarenki gdzie przed seansem można by było zjeść coś słodkiego, napić się kawy/herbaty etc. Natomiast powinno się walczyć z nawykiem wnoszenia jedzenia i picia na sale kinową.
Argumenty ludzi, że przecież coś do picia musi mieć... no sorry, sala kinowa to nie warunki pustynne i te 2-3h bez picia chyba wytrzymać można, bez jedzenia tym bardziej :-) Niestety sprzedaż "spożywki" to dla kin druga połowa ich zysków i z tego na pewno nie zrezygnują. Winni są natomiast ludzie :-)

A zresztą...po co ja o tym piszę :) Prawda jest taka, że wśród ludzi jest masa mord które żreć muszą w każdych okolicznościach i zasady kultury oraz życia w społeczeństwie są im po prostu obce ;)

ocenił(a) film na 7
khazad7_2

Kiedyś tu jedna idiotka nawet się chwaliła, że jej z ryja jechało jak żarła nachosy w kinie (nie pamietam na któym to foum było). Jak jej napisałęm, że zachowuje się jak świnia to mnie nazwała PRL-owcem nie idącym z dychem czasu. No cóż, najlepiej dać przed sala kinową wykrywacz idiotów. To byłoby najlepsze:)

ocenił(a) film na 6
khazad7_2

Niestety tak. Oby w większości pozytywne :P

ocenił(a) film na 10
straightlines

Już 2 grudnia ?! :O

ocenił(a) film na 7
ArunaKrk

No przecież to już od dawna jest oficjalne. Zapraszam do lektury wielu stron internetowych, które to potwierdzaja np. hobbit.com:)

ocenił(a) film na 6
ArunaKrk

2 grudnia jest premiera w NZ :) Światowa 13 grudnia.

ocenił(a) film na 7
Joecrou

W Los Angeles jest premiera nie w NZ. I jest to oficjalna premiera światowa co jest potwierdzone na oficjalnej stronie Hobbita na facebooku. ht tp://www.theonering.net/torwp/2013/11/26/83318-win-tickets-to-the-world-premiere -of-the-hobbot-desolation-of-smaug/

ocenił(a) film na 6
straightlines

Ok, sorki za pomyłkę :P

ocenił(a) film na 7
Joecrou

No problemo. :)