Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 329 tys. ocen
7,6 10 1 328954
6,4 51 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Po zobaczonych traillerach spodziewałam się, że II część Hobbita "wbije" mnie w fotel. Byłam
wczoraj w kinie i niestety szału nie było.. Wydaje mi się, że film został przedłużany na siłę. Dużo
wątków, które moim zdaniem, były niepotrzebne. Czuję ogromny niedosyt. Być może przez to, że
wcześniej czytałam książkę, a może dlatego, że oczekiwałam zbyt wiele.
Twórcy Hobbita II popisali się jednak przy Wielkim Gadzie :D Smaug'u <3 ! Gdyby nie on to moja
ocena mocno wahałaby się między 6-7. Dzięki niemu moja ocena to 8.
Mam nadzieję, że kolejna część będzie dorównywać naszym oczekiwaniom, ja bardzo na to liczę !

AnnaS1991

też dałem 8 trzeba trzymać kciuki żeby 3 cześć była lepsza :)

ocenił(a) film na 8
wort801

będzie lepsza bo najwiecej bezie sie działo

AnnaS1991

W kolejnej części na pewno przez pół filmu będzie Bitwa Pięciu Armii.

ocenił(a) film na 8
AnnaS1991

mówisz że szału nie było ale dałaś 8? to i tak ładnie;))

ocenił(a) film na 7
AnnaS1991

Liczę na to, że Bitwa Pięciu Armii będzie wprawiać w osłupienie :D, czego sobie i Wam życzę.
arthas74, idąc do kina myślałam, że będę mogła dać z czystym sumieniem 10, tak więc 8 nie jest zbyt zadowalająca.
Chyba niepotrzebnie wcześniej czytałam książkę :D

AnnaS1991

Ksiazka zawsze jest lepsza od filmu, wyobraznia robi swoje :> Ksiazke czytalem jakies 6 lat temu i wiele rzeczy z filmu mi sie nie zgadza z tym co zapamietalem, nie da sie tez ukryc ze czytajac czuc bylo emocje, co sie wydarzy, czy bohater z tego wyjdzie calo (np przy Smaugu), natomiast w filmie patrzymy na ladne efekty i sie domyslamy co sie stanie. Nie przeszkadzala mi tez "dziecinnosc" ksiazki, ktora widze w filmie (np z moment z beczkami). Nie mniej jednak film zly nie jest, odwalili dobra robote :> Mogli tylko zrobic to w 2 czesciach bo w 3 faktycznie za dlugo sie ciagnie.

AnnaS1991

Ja również mam podobne odczucia- trochę się zawiodłam, ale i tak uwielbiam cały ten świat i jego bohaterów- nawet tych złych;)
Szkoda, że na kolejną cześć znowu trzeba czekać tak długo, ale miejmy nadzieję, że to czekanie się opłaci i ostatnia część wszystkich nas pozytywnie zaskoczy!