Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 329 tys. ocen
7,6 10 1 328945
6,4 50 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

dubbing

użytkownik usunięty

gdy obejżałem pierwszą cześć filmu odniosłem wrażenie ze to jest film inny niż władca pierścienia
głuwny bohater nie był radosnym i żywiołowym hobbitem lecz leniwym zadowolonym marzący o nic nie robieniu, no
starcem w ciele mlodej miejącej przed sobą całe życie postaci.
zauważalne było też to że jest dostępny do filmu dubbing co może mnie nie zdziwiło lecz zainteresowało jak to będzie
brzmieć. o głosie bilba nie moge powiedzieć nic złego lecz ogłosie np.
gabdalfa w filmie oczekiwałem starego czarodzieja a nie wesołego maga. nie zaprzeczam w postaci gandalfa widać
pochmurne dialogi , no ale niestety mogli wybrać bardziej odpowiedni głos.

Oczy bolą od twojej ortografii... A co do tematu to dubbing zawsze jest do bani i nadaje się tylko i wyłącznie do bajek, a nie do filmów. Szczególnie nie do takich jak Hobbit. Na szczęście są też napisy i na DVD będzie wersja z lektorem.

użytkownik usunięty
bartoszcyc8

wiem i przepraszam za ortografie ale pisałem w pospiechu musiałem szybko wyjsć ( chyba nie muszę ci zdradzać z jakiego powodu)
po za tym tez nie przepadam za dubbingiem. ale żyjemy w czasach w których coraz mniej filmów będzie można zobaczyć z lektorem
a jak wynosi statystyka w kinach nie długo może zabraknąć filmów z napisami

bartoszcyc8

Na DVD będzie wersja z dubbingiem , chyba że masz na myśli wersję rozszerzoną . Ale to raczej na BR. A dubbing do filmu jest całkiem fajny.

misiek73169

Pierwsza część hobbita ma wersję DVD z lektorem, więc myślę, że druga też będzie miała.

bartoszcyc8

Pierwsza cześć na BR była z dubbingiem a na DVD z lektorem ?

misiek73169

Na DVD zwykły film jest z dubbingiem, a Edycja Rozszerzona z lektorem. Z BR nie wiem jak jest.

bartoszcyc8

A widzisz , to teraz jesteśmy w domu. Czyli najpierw wyjdzie z dubbingiem a potem co najwyżej z lektorem wersja rozszerzona. W obu przypadkach tak samo jak sądzę.