Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 329 tys. ocen
7,6 10 1 328954
6,4 51 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

słabizna!

ocenił(a) film na 4

jestem fanem tolkiena jak i dotychczasowych dzieł jacksona ale H:PS jest cienki. fabula zostala
sprowadzona do bajki dla 5 letnich dzieci. dialogi pozbawione sensu czesto, jakis watek milosny
elfiej panny i niedorobionego krasnala, ogolnie naokolo wszystko sie wali i pali a glownym
bohaterom sie wszysko udaje. orkowie to boty, ktorych pokonala by chyba moja zona z lyzka w reku -
legolas zabil ich milion i dopiero niby boss nakpncu potrafil dac mu w morde hahahah. rozumiem
ze to fantastyka ale bez przesady. dla mnie straszna kiszka a szkoda bo jedynka byla super.

ocenił(a) film na 8
goraca_bulka

Jedynka to flaki z olejem.

ocenił(a) film na 4
WhiteDemon

co ty, poczatek tylko. jak juz wypelzli z dziury to sie dzialo

ocenił(a) film na 8
goraca_bulka

Ja prawie bym zasnęła.

ocenił(a) film na 3
goraca_bulka

Początek właśnie był najlepszy. Powinien być dla fanów Tolkiena, bo oddawał najlepiej chyba ze wszystkich scena ducha książki.

ocenił(a) film na 5
goraca_bulka

ale przecież Hobbit to jest książeczka dla dzieci =)

na dodatek bardzo krótka - no bo dla dzieci.

z tego się dało zrobić maksimum 2-3 godzinny film. powstało w sumie 9 godzin wypełnione watą.

Jackson rozwlekł Hobbita niczym jakiś tandetny serial typu Xena czy Herkules

mr_craftsman

Ale pierwsza i już druga część przyniosła potężne wpływy. Film się zwrócił z wielkim bonusem dla każdego. A to się liczy. Fakt film byłby ciekawy jako 180 minut. I to by starczyło. A tak mamy elfkę feministkę i takie tam.

bandolier

Gdyby była feministką to krasnal by u niej zmywał i robił pranie . Ta Elfica to babka do bitki i do rany przyłóż i jeszcze wypić można.

ocenił(a) film na 4
bandolier

no nie, w kinie i nie tylko nie chodzi o wieczne odcicnanie kuponow. chybas na glowe upadl

ocenił(a) film na 7
goraca_bulka

Uważam że każda z tych dwóch części jest zrobiona w innym stylu. Obie mają swoje atuty i swoje słabe momenty, ale właśnie należy pamiętać o tym, że krótką książkę rozciągnięto na 9 godzin - coś trzeba pokazać...