Film, nie zrobil na mnie wrazenia, a od znajomych slyszalam, ze jest to naprawde fajna komedia romantyczna. Bez rewelacji, nie polecam ..
Dla mnie 6/10, ale jako komedia romantyczna, dla mnie to nie było ani romantyczne, ani śmieszne. Ot taki sobie film jak komuś bardzo się nudzi - mnie pozytywnie nie zaskoczył, chociaż podobnie słyszałam wiele bardzo pozytywnych opinii na jego temat. Pomysł na scenariusz nawet niezły, ale dialogi i akcje już nie porywają.
No to ja się łączę z Twoimi znajomymi - spokojny, przyjemny i optymistyczny film na sobotni wieczór. Według mnie jest dobrze zrobiony, aktorzy na wysokim poziomie (pozytywnie zaskoczył mnie Jack Black; Kate Winslet i Cameron Diaz świetnie odegrały swe role). Dość dużo spokojnego, pozytywnego humoru. Nie jest to film, który zapisze się w historii kina czymś niezwykłym - jest to po prostu kawał naprawdę dobrej roboty, który ja i wielu moich znajomych oglądaliśmy z przyjemnością.
kawał dobrej roboty zasługuje najwyżej na 7, nic bardzo dobrego, większość (scenariusz, gra, dialogi) po prostu dobry minus, ale OK,
słaba tylko Cameron Diaz - histeryczna jak rzadko, wciąż grzebie sobie rękami przy twarzy, szkoda że jest jej dużo więcej niż Winslet, gdyby było odwrotnie film zasługiwałby na recenzję pt. "do pełnego odpoczywania w sobotni wieczór po emocjach >Mam talent<"