Holiday

The Holiday
2006
7,2 208 tys. ocen
7,2 10 1 207989
6,3 41 krytyków
Holiday
powrót do forum filmu Holiday

Nie jestem fanem komedii romantycznych, ale ten film jest fenomenalny. Daje mu 10 za utwór Maestro Zimmera oraz świetną grę Eliego Wallacha. Aktorzy bardzo dobrze dobrani, a początkowy komentarz trafnie pokazuje sens życia i miłości.

ocenił(a) film na 8
Voltan22

podpisuję się! :D też nie jestem fanką komedii romantycznych, ale ten film jest zabawny, pozytywny, pełen ciepła i nienaszpikowany seksualnymi podtekstami (czego coraz wiecej w kodemiach rom :/)

ocenił(a) film na 8
nasty929

zgadzam się nasty929, tak teraz jest -,-
ale ta komedia jest bardzo przyjemna i ciepła, fajnie się ogląda przed świętami. ;)

ocenił(a) film na 10
Voltan22

Film po raz pierwszy obejrzałam kilka lat temu. Pamiętam oczywiście wszystkie te ciepłe uczucia jakie we mnie wzbudził, ale prawdziwą jego "perełką" był genialny Eli Wallach ...dzięki niemu poczułam klimat starego "Hollywood". Coś niesamowitego.

ocenił(a) film na 10
Voltan22

Mi też się bardzo podobał. Super komedia romantyczna.

Voltan22

Świetny film. Naprawdę wyjątkowa komedia romantyczna. Piękna scenografia, wspaniały klimat, momentami bajkowo-baśniowy. Do tego ciekawe dialogi. Jedna z lepszych komedii romantycznych jakie widziałam, niebanalna. W filmie gra Jude Law, dla fanek jego urody to prawdziwa uczta, ponieważ wygląda tam niesamowicie;) Natomiast nie rozumiem dlaczego dla Kate Winslet dobrali takiego nieciekawego partnera.. No ale cóż, film i tak bardzo dobry jak na ten gatunek:) Warto obejrzeć