Holiday

The Holiday
2006
7,2 208 tys. ocen
7,2 10 1 207989
6,3 41 krytyków
Holiday
powrót do forum filmu Holiday

Bardzo slaby

ocenił(a) film na 3

Typowa komedia romantyczna. nic w tym zabawnego. zmarnowałam 1h 30min z zycia

patis29

Właśnie nie taka typowa. Jest niesamowita. Może nie jest jakaś bardzo zabawna, ale wydaje mi się, że nie o to chodzi. Jak chcesz się pośmiać i dobrze zabawić to obejrzyj sobie komedie.
Komedie romantyczne mają wzruszać, poruszać. Ma to być lekkie i przyjemne. Z lekkim uśmiechem.
To jest wspaniały film.

ocenił(a) film na 10
priyanka_roma

zgadzam się. To piękny film, wzrusza do łez, a jednocześnie bawi. Ja uważam, że ten film jest wyjątkowo zabawny i ma ten rodzaj humoru, za którym przepadam, subtelny, inteligentny i niewulgarny. A moment, w którym Jude Law rzuca swoje "come on" jest moim ulubionym.

ocenił(a) film na 8
patis29

Ten film odpręża i jest inny niż wszystkie komedia, trzeba było najpier przeczytać opis tego filmu zanim zacząłeś go ogladać. Już sam udział kilku typowych dla tego gatunku gwiazd mógł świadczyć że elementy romantyczne będą w tym filmie. Moja rada na przyszłość uważniej dobieraj repertuar do oglądania, a na pewno nie będziesz marnował czasu na coś co ciebie nie będzie interesowało.

użytkownik usunięty
patis29

A moim zdaniem, to nie było tak żle, wierz mi są setki gorszych.

ocenił(a) film na 3

zdecydowaie sę gorsze, ale ten (jak dla mnie oczywiście) też nie był dobry

użytkownik usunięty
patis29

No szału nie ma.

ocenił(a) film na 8
patis29

jak nie przepadam za tym gatunkiem, tak ten film mi smignal sama nie wiem kiedy. Podoba mi sie pomysl zamiany domow. No ale glownym atutem chyba jednak jest faajny przedswiateczny klimat, a moze sentyment do Anglii ku pochlebnej ocenie mnie sklania. ;) Tak czy owak The Holiday i Love Actually to jedyne komedie romantyczne, ktore ogladam z taka przyjemnoscia.

użytkownik usunięty
aleksandra22884

Gorąco polecam zakazany owoc.

ocenił(a) film na 8

Widzialam. Choc Nortona kocham, uwielbiam, ubostwiam, to film byl taki sobie wedlug mnie. Mial naprawde zabawne momenty, ale czegos mi brakowalo.

użytkownik usunięty
aleksandra22884

A Ja nie wiem z jakiego powodu, ale kocham ten film. Mam do niego wielki sentyment.