Holiday

The Holiday
2006
7,2 208 tys. ocen
7,2 10 1 207994
6,3 41 krytyków
Holiday
powrót do forum filmu Holiday

Mi się film strasznie podobał był na prawdę zabawny :) Jednak najbardziej podobało mi się gdy Irish mówiła temu nowemu chłopakowi czym jest strata ukochanej osoby. Piękne słowa ...

Brilliant

Sam pomysł filmu i po części realizacja świetne, ale irytowała mnie jedna rzecz - mianowicie, że zbyt wielką uwage poświęcono wątkowi z Cameron Diaz, a zbyt pobłażliwie potraktowano Winslet. Powinno być po równo a nawet na odwrót, jeśli by miało być to rozdzielone wg talentu! Pokazywanie ciągle blond buźki Diaz zamiast świetnej Winslet to był błąd.

użytkownik usunięty
Brilliant

Wg mnie ten film jest dużo słabszy film niż "Lepiej późno niż później (Something's Gotta Give)". Brakuje mu ("Holiday") przede wszystkim gry aktorskiej. Widać przynajmniej konsekwencję w dobieraniu aktorów, gdyż o ile para Kate Winslet & Jack Black spisuje się dość dobrze w swoich rolach, to Cameron Diaz & Jude Law grają cały film "kilkoma wyrazami twarzy", tj. ona - tak samo wygląda jak w "Sposobie na blondynkę", on - śmiesznie uwodzicielski (nie twierdzę jednak, że prywatnie nie mają uroku - wprost przeciwnie). Poza tym w scenariuszu i dialogach postaci nie widać choćby odrobimy autoironii i dystansu do świata. Według mnie scena, gdy Cameron Diaz "całuje nieznajomego mężczyznę" może być przykładem, jak nie pisać dialogów i jak nie grać.

Moja ocena: 7/10 (maksymalnie).
Pozdrawiam.

użytkownik usunięty

Po chwili namysłu: 6/10.
Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 9
Brilliant

Uroczy, uroczy i jeszcze raz uroczy a Jude Law boski. Hmm... jeszcze raz go sobie dziś obejrzę :-)