Klimat, scenariusz, aktorzy - jak dla mnie "Holiday" to naprawdę cudowny film. Najlepsza komedia romantyczna tego roku. 10/10
HAHAHAHA! Widze że znawczynie filmów wypowiadają sie w tym watku! Lol po prostu. Ze względu na wmiare dobrą grę Kate Winslet film zasługuje na 2/10 a nie 1/10. Jak sie kompletnie nie znacie na filmach to sie nie wypowiadajcie co? Najlepsza komedia tego roku jest The Devil Wears Prada i ewentualnie satyra Borata. Reszta począwszy od Clicka do tego shitu nie jest warta minuty czasu przecietnego widza. Film jest zdecydowanie za długi ( abstrahujac od tego ze powinien trwac jakies 20 min ) i 30 min tego nieporozumienia powinno byc darowane biednym ludziom, którzy podnieceni notą na filmweb tego badziewia skusili sie na wyprawde z (nie daj BOZE) dziewczyna do kina.
Takze dziewczyny radze nadrobic troche filmoteke tegorocznych komedii i pozniej sie wypowiadac. Film to badziew najgorszy z najgorszych niewarty aktorek które w nim wystapiły.
O nie! Bez odpowiedzi tego nie zostawię. Znawczynią nie jestem, ale po prostu podobał mi się ten film i mam do tego prawo. O gustach się nie dyskutuje, a jeśli już to kulturalnie, więc nie rozumiem dlaczego tak na nas najechałeś. Kate zagrała dobrze, ale Cameron również. Jest już w końcu weteranką komedii i odnoszę wrażenie że robi się coraz lepsza. The Devil Wears Prada widziałam, bardzo mi się podobał i jemu również wystawiłam wysoką ocenę. Apeluję więc - następnym razem jak będziesz krytykował czyjąś ocenę to bez takiej agresji!
No tak, Devil Wears Prada może i być wg Ciebie najlepszą komedią (według mnie nie, film niezły, ale tematyka mi nie do końca odpowiada, jak i robienie bohaterki z baby tłamszącej osobowości podwładnych), ale Holiday to komedia ROMANTYCZNA i do tego kanonu pasuje idealnie - mamy niespełnione miłości, nowe miłości, trudne miłości i niespodziewane miłości :)))) Wszystko okraszone kilkoma śmiesznymi scenami/dialogami i maślanymi spojrzeniami Jude Lawa dla wielbicielek tegoż:) Tylko tyle i aż tyle.
Dla mnie i Devil..., i Holiday to 7/10.
Zgadzam się z tym, że jest to najprzyjemniejszy film w tej kategorii,ale chyba bardziej warto zwrócić uwagę na cudowną grę i role Jude'a Law.