Holiday

The Holiday
2006
7,2 208 tys. ocen
7,2 10 1 207982
6,3 41 krytyków
Holiday
powrót do forum filmu Holiday

Mam pytanie do wszystkich osób które oglądały dwa powyższe filmy: W porównaniu do Somethings Gotta Give jak wypada Holiday? Uwielbiam poprzedni film Meyers i gdyby Holiday był w tym typie to z wielką chęcią bym się na niego wybrał, ale po zwiastunie mam mieszane uczucia i trochę się wacham.

Pomożecie? :)

ocenił(a) film na 10
milczacy

Idź koniecznie na Holiday!!! ostatnio na TVN było "Lepiej późno niż póżniej" więc mam na świeżo oba filmy w pamięci i mogę porównać:) podobał Ci się pierwszy, spodoba i ten!

Agniens84

Popieram, w 100% :-)))))))))) Idź, idź :-)

ocenił(a) film na 4
Ambrozja

Uu aż tak dobry jest? No to chyba się skuszę i pójdę w Święta do kina :) Thx.

milczacy

'Lepiej późno niż później' jepsze bo śmieszniejsze, ale to tylko moje zdanie :)

ocenił(a) film na 4
Anouk_4

Ale każde zdanie się liczy ;)

ocenił(a) film na 10
milczacy

Lepiej późno niż później dla mnie zdecydowanie duuużo lepsze;)) Natomiast Holiday może być, po prostu ok. Film ciepły lekki i przyjemny, a Lepiej późno niż później coś jeszcze miało....

ocenił(a) film na 7
milczacy

Ja oglądałem niedawno "Lepiej późno niż później" i jakoś mnie nudził ten film..:/..Widziałem trailer do "Holiday" i mam straszna ochote zobaczyc ten film..:D:D

ocenił(a) film na 10
milczacy

A ja uwazam ze Holiday lepszy - w kazdym razie jesli chodzi o cieplutki film na swieta. Bardzo dobra obsada,duzo milosci i pozytywnych uczuc,ae i wiele zabawnych sytuacji."Lepiej pozno niz pozniej" zupelnie nie utkwiloby mi w pamieci gdyby nie Nickolson - i moim zdaniem tylko ze wzgledu na niego ten film cos w sobie mial :)

ocenił(a) film na 4
saudade

A nie utkwiła ci w pamięciu Diane Keaton?
Uwielbiam ją w tym (i nie tylko) filmie. A szczególnie seria scen, gdy rozpacza po rozstaniu z Harrym jest cudowna i chyba najśmieszniejsza w całym filmie :)

ocenił(a) film na 10
milczacy

Tez bardzo lubie keaton jednak jak widac musiala mi nie utkwic bo zupelnie nie potrafie sobie przypomniec niczego charakterystycznego z nia zwiazanego w tym filmie. Ogladalam ten film juz dawno wiec tu Holiday ma przewage bo lepiej go pamietam;) Ale z drugiej strony na tym polega zapadanie w pamiec zeby nawet po dlugim czasie miec fajne wrazenia.Coz - w takim razie powinnismy za rok porozmawiac o Holiday:)

ocenił(a) film na 10
milczacy

ja tam wolę "Holiday" jest świetny:) jeśli podobało ci sie lepiej późno niż poźniej to idz koniecznie!!!

milczacy

Wg mnie "Holiday" zdecydowanie lepszy. Szczerze mówiąc "Lepiej późno, niz później" nie byłam zachwycona, a w kreacjach Winslet, Law, Diaz i Black'a coś mnie urzekło - i fabuła i muzyka, i dialogi były naprawdę czarujące i urocze. Idź, idź koniecznie ;)

ocenił(a) film na 4
Wega

Pójdę, pójdę, pójdę :D Napewno :)

ocenił(a) film na 9
milczacy

Moim zdaniem tamten film był lepszy dla trochę starszych widzów, ja jestem młoda i do mnie bardziej trafiło Holiday, ale oba świetne, a jeszcze dołożyłabym Czego pragna kobiety, tego samego twórcy również ozycja obowiązkowa.

ocenił(a) film na 4
Mistyfikacja

A mi się Czego pragną kobiety podobało nie specjalnie. Ale to przez kreację Gibsona, który trochę przesadził i poszedł w zbyt wariackim kierunku....

ocenił(a) film na 10
milczacy

no ja się zgodzić nie moge. Gibson był fajny:)
ale i tak zdecydowanie najlepsze jest "Holiday"

milczacy

Mam jedno pytanie w związku z filmem Holiday:Jaka tam była muzyka, jakiego wykonawcy?

ocenił(a) film na 4
seth_george

Jeśli chodzi o kompozytora to Hans Zimmer, ale pewnie prócz tego pojawiło się wiele różnych piosenek ;)

milczacy

jak dla mnie 'holiday' dużo lepszy :-). nie wiem, może to magia świąt tak na mnie działa? ;-)

ocenił(a) film na 9
juliee_

The Holiday jest uroczy ^^ Czuje się podobny klimat co w Lepiej późno niż później... To nawiązanie do płaczu jest rozbrajające ;]]]]
Bardzo polecam ten film, świetny na relaks świąteczny... szczególnie dla wielbicieli komedii romantycznych z brytyjskim akcentem ;]]] tak, myśle że UROCZY to odpowiednie słowo :D

Koajrzy mi się też z Love acually, które oglądałam kilka razy z szerookim uśmiechem , tu też się czuje ten specyficzny klimat, jak dla mnie charakterystyczny dla filmów z USA i WB - kiedy to w okresie zbliżającej się Gwiazdki szuka się bliskości drugiej połówki :]]
ps. ..aaach Jude Law ^^

Asiowa

Holiday- Od 100% razy lepszy, aha i odwiedzcie mój blog- dzięki