Holiday

The Holiday
2006
7,2 208 tys. ocen
7,2 10 1 207994
6,3 41 krytyków
Holiday
powrót do forum filmu Holiday

Choc ze śmiechu pękać nie będzieci, to film wart jest obejrzenia, bo jest to jedna z tych inteligentniejszych komedii romantycznych. Historia może i nie jest oryginalna (choć wątek wymiany domów całkiem interesujący) to widz ze sporym zaciekawieniem ogląda to co się dzieje na ekranie. Aktorzy świetnie dobrani, fajnie odnajdują się w świecie przedstawionym. Z filmu można czerpać jakieś życiowe mądrości i wyciągać wnioski, ale pomimo tego, obraz ten nie narzuca się zbytnią moralizatorską formą i nie sugeruje nam jak mamy postępować. Nie jest tez tak bardzo słodziutki i cukrowany, jak to mają w zwyczaju nasze rodzime "komedie romantyczne". Polecam bo film ma jakiś urok, który przyciąga i każdy odnajdzie w nim cośdla siebie.
7/10

ocenił(a) film na 8
Bialy_Pielgrzym

zgadzam sie z przedmowca. Film moze wybitny nie jest, ale ma w sobie cos co przyciaga. Pomysl na scenariusz rowniez bardzo ciekawy, a do tego ujmująca muzyka Hansa Zimmera. Film zdecydowanie godny polecenia.
Ja dałam 8/10

ocenił(a) film na 6
Bialy_Pielgrzym

Mnie jakoś nie przyciągnął...;p Moim zdaniem to jedna z wielu komedii romantycznych, które po obejrzeniu łatwo się zapomina xD Na dodatek strasznie długa, a przez to nudna... Ale to tylko moja skromna opinia;)

ocenił(a) film na 7
andzia29

filmik przyjemny, miły, można obejrzeć, sympatycznie czas spędzić, ciut lepszy niż większość standardowych komedii romantczynych