film 2/10, żenująco-przygnębiająco-bezbarwno nudny. posłuchałem się głosów z Filmwebu-błąd. (już teraz wiem-nie słuchaj). nie lubie komedii romantycznych ale pomyślałem może akurat mi się spodoba-błąd. to była produkcja najgorsza z najgorszych.już polskie produkcje nie kłam kochanie i nigdy w życiu o niebo lepsze. never more !! PRECZ Z KOMEDIAMI ROMANTYCZNYMI !!!
A według mnie to jeden z najlepszych filmów, posiada swój klimat i bardzo przyjemnie się go ogląda.
Jak Ci sie nie podoba gatunek, to po prostu nie ogladaj. Naprawde zmeczona jestem intelektualistami badz tez czesciej 'pseudointelektualistami' narzekajacych na 'te glupie babskie filmy', zasiadajacy potem z puszka piwa i w bialych skarpetkach przed telewizorem, bo tam wlasnie 'puscili Rambo'.
puszka piwa jak najbardziej, ale nie rambo nie obrażaj mnie. dobry mecz lub dobry film + piwo -tak. a swoją drogą chciałabyś miec faceta który uwielbia romantyczne komedie ???
Mam faceta, ktory nie uwielbia komedii romantycznych, tak samo jak Ty ich nie lubi, ale ich po prostu ze mna nie oglada. Ja takie filmy ogladam z kolezankami, po ciezkim dniu, kiedy nie mam ochoty na Jarmuscha badz Von Thriera. Gwarancja dobrej zabawy, kupa smiechu, narzekanie na facetow i nic wiecej - tego oczekuje od filmow typu 'Holiday'. Jesli tego zabraknie, mozna powiedziec ze slabizna. Jesli to jest wszystko obecne - wtedy film spelnil wymagania gatunku. A przy okazji nie nasmiewam sie z mojego chlopaka, jak kolejny raz z wypiekami oglada ' Szklana Pulapke' czy 'Terminatora' - filmy zdecydowanie meskie - bo tez tam znajde cos dla siebie. Baaa! A nawet je lubie, bo maja intryge i pomysl. Rambo moze i klasyka, ale dla wiekszosci kobiet - nuda.
Rambo proszę zostawić w spokoju i nie obrażać jego fanów. To jest, moja droga, klasyka - film tworzący historię kina, film-legenda i w związku z tym bez takich, proszę. Takiego statusu niewiele komedii romantycznych się dorobiło i już pewnie żadna się nie dorobi, jeśli spojrzymy na poziom kina rozrywkowego i kierunek w jakim zmierza.
Osobiście nie zwykłem krytykować komedii romantycznych jako gatunku, bo zdarzały się wśród nich filmy naprawdę przyzwoite, lub bardzo dobre. Jeśli coś jest na poziomie, to może to być i Rambo i komedia i mecz, ale akurat w przypadku tego filmu zgodzę się z autorem tematu - jest straszliwie denny. 2/10
Jeżeli tak bardzo nie lubisz komedii romantycznych, to nie widzie jakiegokolwiek powodu, dla którego obejrzałeś "Holiday"- skoro według ciebie to jest okropne i żenujące(mówię o gatunku) to po co to zrobiłeś jeśli pisze ze to właśnie taki rodzaj? Kompletnie cie nie rozumiem, a komedie romantyczne to bardzo 'udany' gatunek filmowy gdyż jest i zabawny i opowiada o jakże licznych niespełnionych marzeniach o miłości które każda dziewczyna zamyka w swoich wyobrażeniach i raz na jakiś czas oglądając Cameron Diaz i Kate Winslet, stawia siebie w takich sytuacjach jak one i zapominając o codzienności i rutynie (swoim 'ukochanym' oglądającym mecz z piwem w ręku) zatraca się w marzeniach.
~palant