Holiday

The Holiday
2006
7,2 208 tys. ocen
7,2 10 1 207982
6,3 41 krytyków
Holiday
powrót do forum filmu Holiday

Dzięki FilmWebowi miałem okazję zobaczyć ten film przedpremierowo - sympatyczna komedia romantyczna - najlepiej do oglądania we dwoje. Polecam.

molko_2

w ramach przedświątecznych remamentów udałam się do kina (z małżonkiem - sic!) . Komedia romantyczna (nieco w tej romantyczności mnie uwierali Cameron Diaz i Joe Black - ale dzis sie nie czepiam ) "Holiday" - absolutnie smakowita i apetyczna Kate Winslet (choć mua nie przepada za jej nieco płaksiwym typem urody), niepokojaco wydymający kości policzkowe Rufus i nade wszystko( nigdy nie myślałam że to powiem ) cudownie wygladający w okularach Jude Law (bosze jaką on ma włosiatą klatę, choć nieco zapadniętą). Jude wygladał na tyle, dobrze, że nawet mój mąż po zakończonym seansie - powiedził "może nie powinienem tego mówić.......... ale ten facet.hmmm................" . Fajne to filmidło i ta angielska wioska niedaleko LOndynu..............
Scenarzystką i reżyserką jest Nancy Meyers (autorka "Kocham kłopoty", "Czego pragna kobiety", "Nie wierzcie blizniaczkom", "Lepiej pózno niz pózniej") i naprawde przed świetami idealne - choć od ckliwości i głupoty, niektórych dialogów ręce i piersi opadają
ale w sumie - dwie godziny odstresowania i naprawde ciepłych uczuć.
I znakomicie odstresowuje ;)

ocenił(a) film na 7
gohha2

Również wielkie dzięki dla FilmWebu za możliwość przybycia na przedpremierowy seansu. Jak nie lubię komedii romantycznych tak tym razem obejrzałem film z wielką przyjemnością, na początku odpychał mnie trochę natarczywy product placement potem jednak przestałem zwracać na niego uwagę. Z seansu wyszedłem zrelaksowany i pełen pozytywnych odczuć. Polecam

ocenił(a) film na 5
molko_2

Ja tez miałem okazje obejrzeć film dzięki FilmWebowi:) Trochę głupio się czułem bo jako jedyny na sali przyszedłem sam ale... życie:) Jak najbardziej pozytywne wrażania. Na liście ulubionych komedii romantycznych znalazł miejsce w pierwszej trójce:) Zupełnie inna strona Jack'a Black'a. Gorąco polecam!!

bholosz

Ja tez miałam okazje obejrzeć film dzięki FilmWebowi:) ale nie czułam się głupio że przyszłam sama :)
Cameron moim zdaniem powinna troche poćwiczyc sceny złości bo początkowa scena mnie nie przekonała. chciałabym mieć taką pracę jak Amanda :)
Jack Black musiby być specjalistą od muzyki bo już w kilku filmach popisywał się biegłą znajomością tematu.
leciutka komedia, na święta (czy to teraz taki zwyczaj?)

Anouk_4

No tak...dołączam się do osób które film obejrzały dzięki tej stronce :) Chociaż nie przepadam za komediami romantycznymi ,to muszę przyznać ,że ten film bardzo mi się podobał, a szczególonie grająca w nim Kate Winslet ;) No i ten Jude Law...;D Myślę ,że warto się na niego wybrać, najlepiej z osobą towarzyszącą :)

ocenił(a) film na 5
molko_2

Jack Black jest muzykiem. Ma swój zespół Tenacious D.

ocenił(a) film na 9
molko_2

Też obejżałem dzięki Filmwebowi, nie sądziłem że dostane bilecik ale jednak i sie bardzo ciesze :) pozatym uwielbiam komedie romantyczne, mógłbym je oglądać bez przerwy :))

ocenił(a) film na 8
molko_2

Ja też sie zaliczam do osób które dzięki FilmWeb.pl miało okazje zobaczyć ten film przedpremierowo. I za co bardzo dziekuje. Film bardzo fajny był, tylko szkoda ze sam go oglądałem :|
Oby więcej było konkursów gdzie bilety są do wygrania do różnych kin nie tylko w Warszawie. :) Pozdrawiam

molko_2

No to ja tez się dopiszę. W pierwszych słowach mego listu dziękuję filmwebowi za pojedynczą wejściówkę, która okazała się podwójną. :)
Myślałem, że to będzie kolejna nudna komedia romantyczna, ale nie było tak źle...
Tylko aktorki grające główne role jakos nie przypadły mi do gustu...
Przyjemny film z całkiem niezłą muzyką.