Holiday

The Holiday
2006
7,2 208 tys. ocen
7,2 10 1 207992
6,3 41 krytyków
Holiday
powrót do forum filmu Holiday

film ten bardzo przypomina mi TO WŁAŚNIE MIŁOŚC i właśnie dlatego nie do końca oba przypadły mi do gustu.bardzo się rozczarowałym juz na samym początku liczyłam rzeczywiście na komedię romantyczną(bo uwielbima je)ale te film jest daleki od tego. Komedie romantyczne są proste i maja za zadanie śmieszyć no i rzecz jasna ukazać miłość.A ten film ani nie jest prosty ani śmieszny, to raczej film obyczajowy/familijny po części także dramat dlatego byłam nie do końca usatysfakcjowana.czegoś tu zabrakło.ale żeby nie było skąd dałam aż 8 gwiadek skoro tak krytykuje to już wyjasniam choć narzekam to ten film po części mnie urzekł, chwilami jest wzruszjący.Najbardziej urzekła mnie postać Grahama [Law brawurowy no i ten jego uśmiech:) ] To tyle 8/10

ocenił(a) film na 10
puma

a mi się film podobał:)

tym bardziej ze ostatnio widze zalew ekhm komedii romantycznych, które w sumie ani zabawne, ani jakies wybitne nie sa...chocby "prosto w serce", albo "miłosc na zamowienie"..

zgadzam sie absolutnie ze nie jest to za bardzo komedia, ale nie zmienia to faktu ze film jest niezwykle ciepły, optymistyczny, akurat na wolny wieczór :) holiday odebrałam bardzo pozytywnie ;]

obie pary fajnie wygladaja razem:) szczegolnie Jude i Cameron :}

ocenił(a) film na 9
Asik1989

widze ze nie tylko ja lubie TEN rodzaj komedii romantycznych , film naprawde mi się spodobał jak mało która ostatnio komedia romantyczna a ogladam ich nie mało ,lubie coś w stylu just friend czy failure to launch ale traktuje te filmy bardziej jako rasowe komedie niż filmy romantyczne ,za to filmy takei jak love actually ,weeding singer , just like heaven czy a lot like love to dla mnie przykłady jak powinno się robić komedie romantyczną ,teraz doszedł jeszcze Holiday :) ,pozdro dla Ciebie

spider0

dzieki za opinie ;) pozdrawiam!

ocenił(a) film na 8
puma

Mi również podobał się film, a jeszcze bardziej połączenie komedii romantycznej ze świętami:) Im wiecej go oglądam, tym bardziej mi się podoba:) Kate fajnie zagrała, ale Cameron cudownie (choć przed tym filmem nie przepadałem za tą aktorką). No i do tego wspaniała muzyka Hansa Zimmera, którego też bardzo lubie :D Jedyny minusik to długość filmu - mógł być ciut krótszy.. :-)